*

Αποστολέας Θέμα: Προσφυγή εναντίον των προνομίων Ειδικών Κατηγοριών  (Αναγνώστηκε 26529 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
PDE: Το θέμα δημιουργήθηκε από την Διαχείριση του σάιτ και οι πρώτες του σελίδες απαρτίζονται από μεταφορά μηνυμάτων από άλλα θέματα.

Παιδιά καλησπέρα.Αν παρατηρήσετε λιγάκι τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκεί θα δείτε να συντελείται η μέγιστη κοροϊδία.Δυστυχώς ελάχιστοι συνάδελφοι έχουν επιτύχει στον ΑΣΕΠ και όμως καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις οι έχοντες ΚΑΜΙΑ επιτυχία στον ΑΣΕΠ είτε με υπερβολικές προϋπηρεσίες τις οποίες απέκτησαν σε περίοδο παχιών αγελάδων από το παράθυρο, είτε λόγω τετρατεκνίας.Λυπάμαι που όλοι εμείς με επιτυχίες στον ΑΣΕΠ,μεταπτυχιακά,διδακτορικά και της παναγιάς τα ματια που επιλέξαμε να μείνουμε με ένα παιδί ή και με κανένα ΔΕΝ έχουμε καμιά τύχη όσοι ΑΣΕΠ κι αν γίνουν. Και δυστυχώς με τον νόμο 3848/2010 που θα αρχίσει να ισχύει στον επόμενο ΑΣΕΠ και με τη προσαύξηση με 5 μόρια των τρίτεκνων συν 10 των τετράτεκνων όσοι δεν ειμαστε πολύτεκνοι δεν έχουμε καμιά τύχη. Η πίεση πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση του να αλλάξει αυτό το απαράδεκτο σύστημα που καταντά τα σχολεία χώρους συγκέντρωσης πολύτεκνων εκπαιδευτικών και όχι πεφωτισμένων δασκάλων.Και μετα αναρρωτιόμαστε γιατί έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2014, 07:52:53 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος anna1994

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αυτό ακριβώς...όταν μιλούσα πριν καιρό και χθες ακόμα ότι κλήθηκαν τρίτεκνοι με μόρια 23 έως και 4 ,δε μίλησε κανείς.Και ΑΣΕΠ να γίνει θα μοριοδοτούνται.Είναι επιλογή του καθενός ο αριθμός παιδιών στην οικογένεια αλλά εδώ πρόκειται για άδικη νομοθετική ρύθμιση.

Αποσυνδεδεμένος pde2000

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Η ΠΑΣΑΦ πρέπει να πιέσει.
Το λέω αυτό, γιατί συγκεκριμένα μόνο στη δική μας ειδικότητα έχουμε τόσες
πολλές τριτεκνίες. Στο τέλος όλοι οι προσλαμβανόμενοι φιλόλογοι θα είναι
μία ειδική κατηγορία.
Είναι απαράδεκτο πάντως αυτό που συμβαίνει, ωστόσο το αφήσαμε και εμείς να εξελιχθεί.
Το θέμα είναι πάντως πως αν δεν κινητοποιηθούμε οι τρίτεκνες και πολύτεκνες θα είναι
σίγουρα στις επόμενες προσλήψεις μονίμων, εφόσον θα έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα!
Το τραγικό επίσης είναι ότι πολλές από τις παραπάνω κυρίες θεωρούν ότι είναι έξυπνες καθώς
εργάζονται με ελάχιστα μόρια, είναι πρόθυμες να δουλέψουν οπουδήποτε(ξεχνώντας παιδιά και σύζυγο)
και όπως κοκορεύονται δεν τις κουνάει κανείς λόγω μορίων. ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στην Ελλάδα
του 2014, με την ανεργία στο 27% και τις κατά τα άλλα διακηρύξεις του υπουργού περί
αξιοκρατίας και ΑΣΕΠ!

Αποσυνδεδεμένος anna1994

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ακόμα και στην τοποθέτηση αναπληρωτών γιατί να μην προηγούνται οι έχοντες τα περισσότερα μόρια,η σειρά στον πίνακα και να προηγούνται οι τρίτεκνοι,πολύτεκνοι;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος pde2000

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Γιατί είναι οι πιο έξυπνες! Οι περισσότερες από αυτές πάντως
αντιμετωπίζουν απαξιωτικά τον ΑΣΕΠ, τα μόρια και τα προσόντα.
Αν και έχουν δείξει ότι έχουν ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο, αυτό
της μεγάλης οικογένειας, θέλουν να καρπώνονται θέσεις ατόμων
που έχουν μοχθήσει γι αυτό! Να σημειώσω δεν είμαι κατά των τρίτεκνων,
θεωρώ όμως ότι και εγώ που δεν έχω τρία παιδιά αντιμετωπίζομαι
άνισα, όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοι με δύο παιδιά ή καθόλου!

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ακριβώς έτσι είναι συνάδελφοι.Εγώ δεν βλέπω κανένα φως στο τούνελ.Αν δεν είσαι 3τεκνος - 4τεκνος ΔΕΝ έχεις ελπίδες.Επειδή αναφέρθηκε η ΠΑΣΑΦ λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα για τον κλάδο μας.Θεωρώ μάλιστα ότι πολλά από τα άτομα που την απαρτίζουν ανήκουν σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες.Θεωρώ επίσης ότι όσοι είναι μέλη της έχουν προϋπηρεσίες από τον παλιό καλό καιρό και προτιμούν να ακολουθούν μια συντηρητική πολιτικη παρά να αναμοχλεύουν πράγματα τα οποία θα γυρίσουν εις βάρος τους.Επίσης μου κάνει απαίσια εντύπωση εμένα προσωπικά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοαποκαλούνται σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών.Ο σκοπός τους ειναι να διοριστούν γιατί βρίσκονται κοντά στο διορισμό.Και δεν έχω δει εγώ προσωπικά πουθενά καμιά ανακοίνωση και κανένα προβληματισμό τους για όλα όσα γράψαμε εδώ.Κάτι καινούριο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει σε επίπεδο συλλόγου, πιο καθαρό και πιο μαχητικό.Δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι,αδιόριστοι και μη να έχουν εκπροσώπηση ολη την ημέρα στο Υπουργείο από ένα άτομο, τον κ. Μπράτη και οι καθηγητές ΤΙΠΟΤΑ.Αν ενδιαφέρεστε να οργανωθούμε μπορούμε να το συζητήσουμε.Δεν λύνουμε τίποτα αν απλά παρακολουθούμε το πρόβλημα.Και οι κυρίες 3τεκνες - 4τεκνες όπως είπατε να μας κουνάνε το μαντήλι και να πηγαίνουν στα σχολεία να ξεκουραστούν από την ομολογουμένως δύσκολη μέρα ενός πολύτεκνου.Δεν έχω κάτι με τους πολύτεκνους.Αξιοκρατία θέλω.Και αν το κράτος επιθυμεί να τους βοηθήσει ας τους τοποθετήσει αλλού και όχι στον ευαισθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Παράθεση από: maria h asximi! link=topic=31144.msg1#msg1
Η πίεση πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση του να αλλάξει αυτό το απαράδεκτο σύστημα που καταντά τα σχολεία χώρους συγκέντρωσης πολύτεκνων εκπαιδευτικών και όχι πεφωτισμένων δασκάλων.Και μετα αναρρωτιόμαστε γιατί έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο...

Πεφωτισμένων δασκάλων.....;;;;....... μπαααααααα  δεν το νομίζω.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 03:04:33 am από kinegiros »

Ρεγγίνα Φιλίππου

• Επισκέπτης
Νομίζω πως πουθενά δεν υπάρχει αυτό το θέμα τριτεκνίας. Άρα να το θέσουμε στον ΠΑΣΑΦ.

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
E δεν νομιζω να μην γνωρίζει η ΠΑΣΑΦ τα θέματα μας.Φυσικά και τα γνωρίζει.Μπορεί πραγματικά να αδικώ αυτούς τους ανθρώπους άθελά μου.Αλλά  δεν βλέπω καμιά κινητοποίηση για την επίλυση φοβερών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς.Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Site.Είναι απλά ενημερωτικό και ...πλαδαρό.Και φυσικά δεν λύνεται το πρόβλημα με πορείες.Ούτε μου ακούγεται λογικό να κατέβω στο σύνταγμα απλα για να ανοίξουν περισσότερες θέσεις για τους ΠΕ02.Γιατί να το κάνω:;;;Για να τοποθετηθούν πάλι 3τεκνοι και 4τεκνοι;;;;;Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και βαθύ.

Ρεγγίνα Φιλίππου

• Επισκέπτης
Να σκεφτούμε κάτι τότε. Δεν ξέρω τι. Είναι και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων. Πολλοί πάνε αξιοκρατικά στα σχολεία αυτά και άλλοι επειδή απλά αποφοίτησαν από αυτά.Να υπάρξει κάτι κοινό πια για όλους.

Ρεγγίνα Φιλίππου

• Επισκέπτης
Να τονίσω εδώ ότι δεν έχω τίποτα με τους πολύτεκνους ή τους καθηγητές των ιδιωτικών. Με στενοχωρεί όμως όταν σκέφτομαι κάποια μαθήτριά μου σε ιδιαίτερο, παλαιότερα, η οποία μου είπε ότι θα περάσει βιολόγος και θα πάει στο ιδιωτικό της σχολείο μετά για να την πάρουν αναπληρώτρια. Τότε της δίδασκα έκθεση. Ρώτησα πώς γίνεται αυτό? Και μου είπε ότι ήδη το είπαν στον πατέρα της με τη λογική ότι οι απόφοιτοι ενός ιδιωτικού προτάσσουν τα δικά τους παιδιά ως αναπληρωτές. Παράλληλα φίλες μου που πήγαν σε ιδιωτικά, αν και είχαν πτυχίο με άριστα και διδακτορικό, ούτε που είχαν κάποια αίσια έκβαση. Ή επίσης στενοχωρήθηκα όταν συνάντησα αναπληρώτριες τρίτεκνες που όχι μόνο δεν έδωσαν Ασέπ αλλά θεωρούσαν αυτονόητο να μην δώσουν. Αφού το σύστημα τις έστελνε άνετα αναπληρώτριες.Τώρα αν έχω άδικο δεν ξέρω. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από το δικό του πρίσμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 04:47:57 am από Ρεγγίνα Φιλίππου »

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εγώ έχω πρόβλημα και με τρίτεκνους και πολύτεκνους. Και ιδιωτικούς. Κουράστηκα να ακούω αυτά τα κουλά "Δεν έχω πρόβλημα, τους νιώθω κτλ". Έχω πρόβλημα γιατί παίρνουν θέσεις με ελάχιστα μόρια η πλειονότητα αυτών. Μετρημένα κουκιά οι θέσεις, σφαγή κάθε χρόνο και πράγματι κατήντησε το θέμα ιδιωτικών, τριτέκνων, πολυτέκνων αηδία.

Ρεγγίνα Φιλίππου

• Επισκέπτης
Εγώ έχω πρόβλημα και με τρίτεκνους και πολύτεκνους. Και ιδιωτικούς. Κουράστηκα να ακούω αυτά τα κουλά "Δεν έχω πρόβλημα, τους νιώθω κτλ". Έχω πρόβλημα γιατί παίρνουν θέσεις με ελάχιστα μόρια η πλειονότητα αυτών. Μετρημένα κουκιά οι θέσεις, σφαγή κάθε χρόνο και πράγματι κατήντησε το θέμα ιδιωτικών, τριτέκνων, πολυτέκνων αηδία.
Καλημέρα! Το ίδιο νιώθω, ακριβώς το ίδιο! Τα ακούω συνεχώς αυτά, ότι δηλαδή δεν είμαι ευαίσθητη αν τους κατακρίνω.. Αλλά όταν εξαιτίας τους χάνουμε φάσεις τότε αγανακτώ.. Απλά η γενική έπαρσή τους με καταβαραθρώνει και σιωπώ.. Η επίθεση είναι εύκολη εκ μέρους όλων αυτών των προνομιούχων όταν νιώθουν ότι μπορεί να απειληθούν.. :'( :'( :'(  Και φυσικά συμπαρατάσσονται αμέσως και διάφοροι άλλοι με διάθεση εριστική..

Αποσυνδεδεμένος faz

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ακριβώς έτσι είναι συνάδελφοι.Εγώ δεν βλέπω κανένα φως στο τούνελ.Αν δεν είσαι 3τεκνος - 4τεκνος ΔΕΝ έχεις ελπίδες.Επειδή αναφέρθηκε η ΠΑΣΑΦ λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα για τον κλάδο μας.Θεωρώ μάλιστα ότι πολλά από τα άτομα που την απαρτίζουν ανήκουν σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες.Θεωρώ επίσης ότι όσοι είναι μέλη της έχουν προϋπηρεσίες από τον παλιό καλό καιρό και προτιμούν να ακολουθούν μια συντηρητική πολιτικη παρά να αναμοχλεύουν πράγματα τα οποία θα γυρίσουν εις βάρος τους.Επίσης μου κάνει απαίσια εντύπωση εμένα προσωπικά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοαποκαλούνται σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών.Ο σκοπός τους ειναι να διοριστούν γιατί βρίσκονται κοντά στο διορισμό.Και δεν έχω δει εγώ προσωπικά πουθενά καμιά ανακοίνωση και κανένα προβληματισμό τους για όλα όσα γράψαμε εδώ.Κάτι καινούριο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει σε επίπεδο συλλόγου, πιο καθαρό και πιο μαχητικό.Δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι,αδιόριστοι και μη να έχουν εκπροσώπηση ολη την ημέρα στο Υπουργείο από ένα άτομο, τον κ. Μπράτη και οι καθηγητές ΤΙΠΟΤΑ.Αν ενδιαφέρεστε να οργανωθούμε μπορούμε να το συζητήσουμε.Δεν λύνουμε τίποτα αν απλά παρακολουθούμε το πρόβλημα.Και οι κυρίες 3τεκνες - 4τεκνες όπως είπατε να μας κουνάνε το μαντήλι και να πηγαίνουν στα σχολεία να ξεκουραστούν από την ομολογουμένως δύσκολη μέρα ενός πολύτεκνου.Δεν έχω κάτι με τους πολύτεκνους.Αξιοκρατία θέλω.Και αν το κράτος επιθυμεί να τους βοηθήσει ας τους τοποθετήσει αλλού και όχι στον ευαισθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Θα σε παρακαλούσα να κάνεις μια έρευνα σε μια μηχανή αναζήτησης για το τι έχει κάνει ο Πασάφ. Επίσης, να δεις τη σελίδα στο facebook , καθώς επίσης, εάν θέλεις, να γραφτείς στο φόρουμ για να μάθεις τι "βύσματα" είναι αυτοί που προανέφερες.

Λυπάμαι. Καλό είναι να μην κατηγορούμε, εάν δεν έχουμε μια πλήρη εικόνα. Θα σου πω εγώ ποιοι είναι! Κάτι ηλίθιοι που πήγαν με το σταυρό στο χέρι!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)