0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους..Είμαι νέα φιλόλογος,χωρίς προϋπηρεσία και έχω ήδη αρχίσει να διαβάζω για τον επικείμενο ΑΣΕΠ. Διαβάζοντας όλα τα ποστ, απογοητεύτηκα αρκετά. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι : Όταν και εφόσον γίνει νέος διαγωνισμός, κάποιος που δεν έχει προϋπηρεσία πρακτικά δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση διορισμού/αναπληρωτή; είναι τόσα πολλά τα μόρια της προϋπηρεσίας που ακόμα κι αν γράψει καλά θα είναι πολύ κάτω στους πίνακες; Να ξεχάσουμε το διορισμό οι καινούργιοι και να σκεφτόμαστε μόνο τον ιδιωτικό τομέα;
Ποια ήταν η βάση;
Επειδή κάνεις την ερώτηση αυτή, αλλά και επειδή ο συνάδελφος panos2 παρακάλεσε να μην απογοητεύουμε τους νέους, να παραθέσω μερικούς αριθμούς:μέχρι τη σειρά 1400 στον πίνακα αναπληρωτών (κλειδωμένος από το '10) υπάρχουν 530 περίπου άτομα (λέω 'περίπου' γιατί μέτρησα ένα- ένα και όχι με excel) που έχουν έναν καλό ασεπ (προηγούμενο ή προ-προηγούμενο) με 68 μονάδες και πάνω, σε αυτές προστίθενται τα προσόντα και οι προύπηρεσίες.Μέχρι τη σειρά 2500 υπάρχουν 40 τρίτεκνοι που έχουν προηγούμενα ασεπ από 68 και πάνω.Αν υποθέσουμε ότι από αυτούς τους 530 οι μισοί, λέω εγώ, έχουν προύπηρεσίες κοντά στους 55-60 μήνες (αυτό είναι δύσκολο να υπολογιστεί γιατί οι πίνακες κλείδωσαν 2010). Έτσι λοιπόν έχουμε αυτούς τους 250 περίπου να έχουν έναν ασεπ μέσο όρο 70 + 2 μέσο όρο πτυχίο + προϋπηρεσία πολλών μηνών και χωρίς να προσθέτω μεταπτυχιακά, κοινωνικά κριτήρια και ξένη γλώσσα, έχουν φτάσει ήδη στο 90. Εγώ πιστεύω ότι τα άτομα με πάνω από 90 σε επικείμενο ασεπ μπορεί να φτάσουν και τους 300. Οι νέοι θα πρέπει να ξέρετε ότι η βάση διορισμού του ασεπ 2007 ήταν 74,70 και του ασεπ 2009 73,70. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι διοριστέοι γράφουν καθαρό βαθμό από 72-78. Αυτοί που γράφουν πάνω από 80 είναι ελάχιστοι. Και το 72-78 κατακτιέται με πολύ προσωπικό διάβασμα, εμπειρία, με πολύ κόπο. Άρα, εάν η δυσκολία ενός νέου ασεπ είναι ίδια με τα προηγούμενα χρονια, στην καλύτερη περίπτωση να πάρει κανείς χωρίς προϋπηρεσία σύνολο 87. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ. Δε συζητάμε για διορισμό, οι διοριστέοι θα είναι 200-300 άτομα, παρακολουθείτε πόσους αναπληρωτές πήρε πέρυσι και πόσους φέτος μέχρι στιγμής.Αν βέβαια κάποιοι θέλουν να συνεχίζουν να ζουν στον ωραίο κόσμο τους ή σε ένα ρόζ συννεφάκι μπορούν να κάνουν πως δεν ακούν.Ας συνεχίσουν βέβαια να διαβάζουν, αν έχουν ξεκινήσει, αυτό τουλάχιστον δεν πάει χαμένο
Συγνώμη που θα μιλήσω ωμά αλλάξτε επάγγελμα δε βλέπετε τι γίνεται, μπράβο στην συναδέλφο που σπουδάζει έργο θεραπεία έξυπνη κίνηση