0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν οι μηχανές Τιούρινγκ και το θεώρημα μη πληρότητας Γκέντελ και η μη αποφασισιμότητα με τα μαθηματικά Γυμνασίου και Λυκείου. Υπάρχει ένα πρακτικό πρόβλημα πολλοί πληροφορικοί είναι ξεχασμένοι στις εσχατιές, ενώ πολλοί μαθηματικοί και φυσικοί είναι διορισμένοι ως πληροφορικοί. Είτε θα φύγουν οι της πληροφορικής σε άλλες θέσεις του δημοσίου, είτε θα πρέπει να γυρίσουν αυτοί που δεν έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής στον κλάδο του πτυχίο τους, είτε θα γίνει κάποια άγρια ενοποίηση στις αναθέσεις.
@gbougioukasΌλη η επιχειρηματολογία σου είναι εσφαλμένη. Το ότι η πληροφορική χρησιμοποιεί τη γλώσσα των μαθηματικών δε σημαίνει ότι οι μαθηματικοί μπορούν να διδάξουν πληροφορική. Αλήθεια πόσοι μαθηματικοί έχουν διδαχθεί τα μαθηματικά στα οποία αναφέρεσαι?Επίσης η πληροφορική δεν είναι μόνο αλγόριθμοι αλλά έχει και αναπαράσταση/κωδικοποίηση πληροφορίας, μεταγλωττιστές, θεωρία γλωσσών προγραμματισμού, βάσεις δεδομένων και άλλες περιοχές τις οποίες φαίνεται να αγνοείς!!! Μάλλον επειδή δεν είσαι πληροφορικός?Η δική μου θέση είναι ότι :Ούτε οι μαθηματικοί πρέπει να διδάσκουν πληροφορική, ούτε οι πληροφορικοί μαθηματικά.Επιτέλους, ο καθένας ας διδάξει αυτό που έχει σπουδάσει και στο οποίο έχει γνώσεις σε βάθος και όχι πασαλείμματα. Δεν λυπάστε τα παιδάκια?
μαλλον δεν εχεις καταλαβει troktiko και αλλοι οτι η χωρα ειναι (ξανα) χρεωκοπημενη τα τελευταια 7 χρονια με οοοοοοο,τι συνεπαγεται αυτο...
Κανείς δεν μπορεί να καταλαβαίνει τα πάντα. Εσύ δεν καταλαβαίνεις την σχέση των μηχανών Τούρινγκ και των θεωρημάτων μη-πληρότητας και της μη-αποφασισιμότητας με τα μαθηματικά του Γυμνασίου και Λυκείου, εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί είναι "άγριο" για κάποιον που έχει διδαχτεί τα παραπάνω να διδάξει μαθηματικά Γυμνασίου και Λυκείου. Καταλαβαίνω, πάραυτα, γιατί είναι άγριο το data entry ή το refactoring σε κώδικα μακαρόνι (αυτό το τελευταίο είναι μια επιλογή που σου διέφυγε, εκ παραδρομής).
@ioanna2012Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει για μια συνάρτηση να είναι "αναπαραστίσιμη" σε μια μαθηματική θεωρία. Ούτε και το γιατί η πρωτοβάθμια αριθμητική Peano είναι θεμέλιο των μαθηματικών. Ίσως ούτε καν τι είναι η πρωτοβάθμια αριθμητική Peano. Όταν τα αντιληφθείς όλα αυτά, θα μπορέσουμε (ίσως) να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Τώρα, τα μαθηματικά μπορεί να έχουν μεγάλη ιστορία, αλλά χωρίς τα μαθηματικά ενός αιώνα, του 20ου αιώνα, τι να κάνουμε, δεν θα μπορούσες να γράφεις σε φόρουμ και πολλά άλλα πράγματα (ubiquitous computing). Γι' αυτό η γεωμετρία είναι μια ασθενής θεωρία σε σχέση με την πολύ ισχυρότερη αριθμητική Peano. Η πρώτη εκφράζει ένα επίπεδο κοινωνικής εξέλιξης 2500 ετών, ενώ η δεύτερη την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Τώρα, για το μέλλον του κόσμου των μαθηματικών, έχει να κάνει με το P versus NP, ένα πρόβλημα, μάντεψε, αλγορίθμων. Με άλλα λόγια η συνέχιση της ύπαρξης του κόσμου των μαθηματικών (τουλάχιστον όπως την εννοείς εσύ) εξαρτάται από ένα πρόβλημα αλγορίθμων: https://en.wikipedia.org/wiki/Millennium_Prize_Problems