0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κόλλησα τώρα... ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΤΜ; Δλδ Μήλο ή Πάτμο δεν έχει; Όσοι πάνε κάτι Γ και Δ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων που βλέπω τι κάνουν; Σε παρακαλώ, απάντησέ μου, με ενδιαφέρει το θέμα
Δεν ειναι ολα τα δυσπροσιτα νησια ετσι. Το βορειο αιγαιο δινει πολλα μορια, ενω παραλληλα εχει καλες συνθηκες ζωης. Στη Λημνο (9-11 μορια)και στη Χιο (4-9 μορια) εχει και τραπεζες και αεροδρομιο και γιατρους και νοσοκομειο και μεγαλα σουπερ μαρκετ, γενικα δεν σου λειπει τιποτα, εχεις αρκετες επιλογες. Οι Οινουσες (11 μορια) παλι ειναι τοσο κοντα στη Χιο που οι συναδελφοι πηγαινοερχονται με το θαλασσιο ταξι και πολλοι μενουν Χιο. Φανταζομαι αντιστοιχα ειναι και στη Σαμο και φυσικα δεν μιλαω καν για τη Λεσβο.
Χμ ακολούθησα το λινκ που έδωσε η Απρι και βρήκα πχ πως δεν έχουν ατμ οι Λειψοί, το Καστελλόριζο, η Τήλος και η Χάλκη. Κάποια μέρη όπως ο Άγιος Ευστράτιος δεν τα βρήκα καν και τέλος πάντων δεν μπορώ να φανταστώ τι κάνεις σ'αυτ'α τα μέρη. Προφανώς θα έχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας. Αν όμως δεν είναι η τράπεζα μισθοδοσίας σου τι κάνεις, αν πχ είσαι στους Λειψούς; Ούτε τράπεζα ούτε ατμ; Τρέμω. Γι'αυτό είπα νωρίτερα μήπως πρέπει να πας έχοντας όλα τα χρήματα που λογικά θα χρειαστείς μες στη χρονιά... Προσωπικά δεν έχω ούτε 10
Truth,όπως έγραψα και παραπάνω, τι να κάνεις το υποκατάστημα χωρίς ΑΤΜ, όταν η μισθοδοσία σου μπαίνει σε άλλη τράπεζα; Αυτή τη χρονιά δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε αυτά τα νησιά. Αυτό όμως που έγραψα για πέρισυ στην Τήλο, δηλαδή ότι για έξι μήνες δεν υπήρχε καθόλου ΑΤΜ και ότι οι εκπαιδευτικοί χωρίς λογαριασμό στην Alpha, δεν είχαν πρόσβαση στο μισθό τους, είναι εξακριβωμένο γεγονός.Όσο για τη συμπεριφορά των ντόπιων υπάρχουν όπως και παντού άνθρωποι και άνθρωποι. Πάντα θα θυμάμαι τους ευγενικούς ντόπιους που σταματούσαν χωρίς να το ζητήσω, με το αυτοκίνητό τους να με εξυπηρετήσουν να πάω στο σχολείο ή να γυρίσω από αυτό, όταν έχανα το λεωφορείο. Επίσης χαίρομαι που γνώρισα γονείς που ερχόντουσαν στο σχολείο τακτικά για να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους, με διάθεση συνεργασίας κι κατανόηση. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Θυμάμαι, ημέρα απεργίας και μερικοί ντόπιοι γκρίνιαζαν που όσοι απεργούσαμε, όταν βόλευε το δρομολόγιο, παίρναμε το πλοίο για μονοήμερο στο διπλανό νησί για προμήθειες. Δεν έβλεπαν ότι και εμείς έχουμε ανάγκες, ούτε εκτιμούσαν ότι προσφέραμε στα παιδιά τους, ακόμα ανοίγοντας το σχολείο και απογεύματα για να τα βοηθήσουμε στα μαθήματα, φυσικά εθελοντικά. Μας έβλεπαν απλώς ως αγελάδες για άρμεγμα! Δεν θα συνιστούσα ποτέ σε κάποιο να μη βάλει δυσπρόσιτο, αρκεί να μην έχει λάθος προσδοκίες από λάθος μέρη και από λάθος ανθρώπους!
Χμ ακολούθησα το λινκ που έδωσε η Απρι και βρήκα πχ πως δεν έχουν ατμ οι Λειψοί, το Καστελλόριζο, η Τήλος και η Χάλκη.
Τώρα το θέμα της εκμετάλλευσης που θίγετε κάποιοι, δεν αφορά ειδικά τα δυσπρόσιτα. Αφορά όλα τα μέρη της Ελλάδας (πόλεις ή μικρά μέρη) που υποδέχονται "περαστικούς", δηλ. φοιτητές, στρατιώτες, δημοσίους υπαλλήλους, τουρίστες κλπ.Ορισμένοι μόνιμοι κάτοικοι βλέπουν αυτούς τους "περαστικούς" ως τα τέλεια θύματα για να κάνουν αρπαχτή. Άλλοι πάλι δεν φέρονται έτσι. Είναι πού θα πέσεις.