0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
στο τριτο μεγαλυτερο νησι των Δωδεκανησων που δεν θεωρειται δυσπρόσιτο (συμφωνα με το υπουργειο παιδειας) γιατι εχει και ατμ και hondos και αεροδρόμιο στο οποιο δεν πεταει ουτε χελιδόνι εαν σηκωσει ανεμους τις ταξεως 5 μποφορ, στο οποιο πιάνει λιμανι καραβι 3 ολολοκληρες μέρες την εβδομαδα... στο οποίο αν σε βρει στο δρόμο μια μπόρα του 10λεπτου απλα κάνεις τον σταυρο σου και ψαχνεις την τσάντα σου να δεις αν πήρες τα μπρατσακια σου γιατι το νερο φτανει το μισο μετρο στους κεντρικους δρομους... στο όποιο το 90% των σπιτιων επειδη δεν κανει ποτε χειμώνας (για εκεινους) εχουν 90% υγρασία δεν εχουν θερμανση, μπάζουν απο παντου (οχι μονο κρυο αλλα και νερο). Στο οποιο τα βασικα αγαθα (ψωμι) ειναι πάνω απο 50% ακριβοτερα απο τις αλλες περιοχες. Τοτε ναι ειμαι δυστροπη απροσαρμοστη και καλομαθημενη γιατι οταν θελω να κλεισω αεροπορικο εισητηριο δεν μπορω να πάρω τηλεφωνο τον Θεο να μου πει τι καιρο θα κανει εκεινη την ημερα, γιατι δεν μπορω να πληρωνω σχδον 2,5
Ετσι οπως τα λες είναι... αλλα το χειροτερο ειναι αυτο το θεμα συνηθειας, καποια πραγματα δεν συνηθιζονται όπως η υγρασια κ το κρυο..!! ειμαι απο ενα μικρο χωριο αρα ξερω τι παει να πει δυσκολιες αλλα δεν αντιμετωπίζαμε τις δυσκολιες σαν απλη συνηθεια καναμε κατι για να τις αλλαξουμε!!
Μα και σε αρκετά νησιά έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, ακριβώς επειδή οι κάτοικοι παραπονιούνται.Εγώ από μικρή, για να πάω στο νησί, ταξίδευα 13-14 ώρες με παλιοκάραβα, συχνά με 7-8 μποφόρ. Τώρα ο χρόνος έχει μειωθεί, τα καράβια είναι σαφώς καλύτερα (το κακό είναι ότι μειώθηκαν τα δρομολόγια). Επίσης, υπάρχει αεροδρόμιο, αν και είναι της πλάκας. Στο νησί που είσαι, το αεροδρόμιο είναι χλιδή μπροστά του.Λέτε για την κάλυψη στις κεραίες κινητής. Εδώ πριν από κάποια χρόνια, μετά βίας βλέπαμε 3-4 τηλεοπτικά κανάλια. Πόσιμο νερό παίρναμε μόνο με τα μπιτόνια από πηγές εκτός πόλης. Μόλις προσφάτως φτιάξανε συστήματα διάθεσης νερού σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου πας πάλι με μπιτόνια.Kεντρική θέρμανση συνήθως δεν έχουν τα παλιότερα σπίτια. Τα νεότερα όλο και κάτι έχουν.Άλλα πράγματα δεν αλλάζουν... Η υγρασία, η μούχλα, οι πλημμύρες. Το νησί γίνεται συχνά "
πόσο δικιο εχεις ... απολυτο δικιο!! δεν περιμενα παντως τα πραγματα να ηταν τόσο χειροτερα παλια απ οτι σήμερα!!! αλλα οταν πας καπου με τις καλυτερες διαθεσεις και αυτο σε ανταμείβει με σχεδόν ενα μηνα άρρωστη εξαιτιας των μηδενικών προδιαγραφών των σπιτιών χανεται καθε προσπάθεια θετικης ματιας!!
Επίσης θα πρέπει να διευκρινηστει με σαφήνεια το θέμα του HONDOS CENTER ...Μην πας κάπου και δεν έχει ...Παντως ,- αν εχεις οικογένεια που δεν μπορεις να εχεις μαζι σου (ο μονος σοβαρός λογος)- αν εισαι καλομαθημένο- αν εισαι ιδιόρρυθμος- αν εισαι απροσάρμοστο- αν αντιμετωπίζεις τους κατοίκους ως "ιθαγενείς" ....- αν εχει μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σου ...ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙΣ. Θα δεινοπαθησεις.Η τοπικη κοινωνια θα σου δωσει αυτο που της δινεις. Ασε να παει καποιος που δεν εχει τετοια προβληματα και που μπορει να ενταχθει στην κοινωνια.Οσοι πηγαν με καλη προθεση περασαν καλα και εχουν τις καλυτερες αναμνησεις. Οσοι πηγαν και το αντιμετωπισαν ως εξορια , γιαυτους ηταν εφιαλτης ... ...
Οπως ζει όλος ο κόσμος εκει , ετσι θα ζήσεις και εσυ. Δεν εισαι υποχρεωμένος να πας. Αν πας ομως μη βρίζεις και μην γκρινιάζεις. Αλλιως , σήκω φύγε. Ειναι απλό. Δεν χρειαζεσαι ΑΤΜ. Ενα υποκαταστημα τράπεζας ή ενα ταχυδρομείο ειναι αρκετό. Δεν χρειαζεται κάθε ΣΚ να εισαι στον ¨πολιτισμό¨. Εσυ πας για λιγο και γκρινιάζει;ς ? τι να πουν οι μόνιμοι κάτοικοι ? Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου εμφανίστηκαν πολλοί και εχω γνωρίσει αρκετούς. Ξερω τι λεω για τα καλομαθημένα. Τα εχω ζήσει. Να ξέρετε οτι όσοι αγάπησαν το μέρος , αγαπήθηκαν . Όσοι το μίσησαν η κοινωνία τους περιθωριοποιήσε και τους απέβαλε. Ετσι απλα. Sent from my iPad Air using Tapatalk
Η πολιτεία και η επαρχία είχαν τάξει ιδανικές συνθήκες και μετά μας εξαπάτησαν? Αχ, άτιμη επαρχία που έμεινες υπανάπτυκτη!! και πληρώνουμε την κακοδαιμονία μας Ηρθαν τα χελιδόνια ( στην επαρχία σίγουρα κάποιοι τα ειδαν)
Μήπως γιατί το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι αυτό?