PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Τεχνική εκπαίδευση
ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ
(Συντονιστές:
nikolopol
,
Lasid
)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: (Αναγνώστηκε 2326 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
baxalakis
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
(Χωρίς τίτλο)
«
στις:
Ιανουαρίου 15, 2015, 08:01:22 pm »
Tweet
Συναδελφοι
Στοχος του θέματος αυτου ειναι να επιχειρηματολογησουμε σχετικα με τους βαθμους που θα βάλουμε στο Α τετραμηνο στους μαθητες των ΕΠΑ.Λ με μια βασική υποθεση Ειναι τελειως ασχετοι και απραγοι με το αντικειμενο που διδασκουμε Θελω να γινω πιο συγκεκριμενος Διδασκω Μαθηματικα στην Γ Λυκειου Εχω μεσα 3 μαθητες οι οποίοι επαναλαμβανουν την τάξη λόγω απουσιων για τριτη χρονια, 19 οι οποίοι δεν μπορουν να κάνουν πραξεις με κλασματα και έναν ο οποίος θα δωσει πανελληνιες. Λοιπον τιθεται το εξης θέμα τωρα Οταν θα βαθμολογησω τους 22 μαθητες ή θα πρεπει να βαλω πλασματικο βαθμο ή πραγματικο Η περιπτωση να βαλω πραγματικο αποκλείεται γιατι για το γνωστικο της Γ Λυκείου αξιζουν όλοι μοναδα Αρα παμε στον πλασματικο βαθμο Πλασματικμος στο 1ο τετραμηνο ειναι και το 8 αλλα πλασματικος ειναι και το 12 Αν του βαλω 8 ενδεχεται να μεινει αλλα θα περασει σιγουρα τον Σεπτεμβριο Αν του βαλω 12 θα περασει χωρις να χρειαστει να τον παραπεμψω. Ειτε στη μια ειτε στην αλλη περιπτωση ο μαθητης δεν θα ωφεληθει γιατι δεν θελλει να μαθει παραγωγους Μαστορας θελει να γινει. Αντε τωρα να αποφασισω Τι θα λεγατε να με βοηθησετε επιχειρηματολογώντας ;
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:06:06 »
astro
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #1 στις:
Ιανουαρίου 15, 2015, 09:05:18 pm »
Κι εγώ σε ΕΠΑΛ διδάσκω. Αν δεν σου δημιουργούν πρόβλημα με συμπεριφορές και σε αφήνουν να κάνεις το μάθημα, ή βλέπεις ότι προσπαθούν (φέρνουν βιβλίο, κρατούν σημειώσεις κ,λ,π), θα πρότεινα να τους βάλεις το 11-12. Και να τους αφήσεις, ούτε το Σεπτέμβρη θα διαβάσουν. Ίσα ίσα που θα ταλαιπωρήσεις ένα συνάδελφο (ή τον εαυτό σου) να βγάζει θέματα το Σεπτέμβρη.
Θα έβαζα κάτω από τη βάση σε κάποιον που είναι παντελώς αδιάφορος, αγενής και προκλητικός (γιατί δυστυχώς έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις στα ΕΠΑΛ). Γνώμη μου, έτσι!
Καταγράφηκε
blueswire
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
carpe diem
Απ:
«
Απάντηση #2 στις:
Ιανουαρίου 15, 2015, 10:42:30 pm »
κι ό μάστορας βέβαια πρέπει να ξέρει από κλάσματα για να κάνει σωστές μετρήσεις... αλλιώς θα γίνει ένας άσχετος μάστορας που ό,τι πιάνει θα το καταστρέφει... δυστυχώς συνάδελφε όλοι οι βαθμοί και στα ΕΠΑΛ και στο γενικό πλασματικοί είναι, οπότε μην έχεις άγχος..
Καταγράφηκε
Lasid
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
Απ:
«
Απάντηση #3 στις:
Ιανουαρίου 15, 2015, 11:50:32 pm »
Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αποφοιτώντας από το ΕΠΑΛ ο μαθητής παίρνει απολυτήριο λυκείου. Δεν γίνεται απλά μάστορας!!!
Αν ήθελε να γίνει μάστορας μπορούσε να πάει σε σχολές όπως οι ΕΠΑΣ ή οι ΣΕΚ πλέον! Εφόσον διαλέγει το ΕΠΑΛ για να πάρει πτυχίο σε κάποια ειδικότητα αλλά και απολυτήριο λυκείου, απαιτείται να αποκτήσει και άλλες παράλληλες γνώσεις. Συνεπώς πρέπει να προσπαθήσει κι όχι να αδιαφορεί.
Υπάρχουν μαθητές τους οποίους θα χρειαστεί να ενθαρρύνουμε βάζοντας και μεγαλύτερο βαθμό από εκείνον που αξίζουν,
αλλά αυτό δεν έχει νόημα αν γνωρίζουμε ότι στις εξετάσεις δεν πρόκειται να γράψουν πάνω από 02. Γιατί να βάζει ο εκπαιδευτικός έναν μεγάλο βαθμό στα τετράμηνα και ο μαθητής να τον εκθέτει με τον βαθμό που γράφει στο τέλος;
Πάντα σκέφτομαι όλα τα παραπάνω, αλλά έβαζα κι εγώ πλασματικούς βαθμούς όσο ήμουν στον ΟΑΕΔ.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι τώρα που είμαι σε ΕΠΑΛ να βαθμολογήσω αντικειμενικά. Θα προσπαθήσω...αν και είναι δύσκολο!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:06:06 »
baxalakis
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #4 στις:
Ιανουαρίου 16, 2015, 08:21:29 pm »
Το θέμα ειναι πολυπλοκο αγαπητοι μου Ναι και βεβαια ο μαστορας πρεπει να γνωριζει μαθηματικα και φυσικη και γλώσσα Κανεις δεν αμφιβαλει Το ερωτημα μου ειναι ποιος ο λογος να βαλω πλασματικο 08 σε μαθητη Γ Λυκειου που δεν γνωριζει πραξεις αριθμων δημοτικου Ποιος φταιει που εφτασε ως την Γ Λυκειου; Εγω φυσικα που τον περασα στο Γυμνασιο 3 χρονιες και στο Λυκειο 2. Τωρα λοιπόν Θα αποκτησει γνωση της Α
Καταγράφηκε
Lasid
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
Απ:
«
Απάντηση #5 στις:
Ιανουαρίου 16, 2015, 09:08:35 pm »
Συμφωνώ απόλυτα ότι ο μαθητής πρέπει να θέλει να μάθει και ότι οι μαθητές στα ΕΠΑΛ δε θέλουν να μάθουν!
Κι αν κάνα δυο μαθητές σε κάθε τμήμα δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον, οι άλλοι τους αποπροσανατολίζουν εντελώς!
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Τεχνική εκπαίδευση
ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ