0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το υπουργείο οφείλει να σεβαστεί την απόφαση και το σκεπτικό του δικαστηρίου, διορίζοντας το σύνολο των δικαιωθέντων. Δεν γίνεται να συνεχίσει να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις, όπως πανηγυρικώς έκανε με την 527. Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή, όπου η διοίκηση κάνει ό,τι θέλει;;Ψάχνουν λέξη προς λέξη τις αποφάσεις του ΔΕΑ για να βρουν πάτημα να αποφύγουν κάποιους διορισμούς, αλλά την απόφαση του ΣτΕ (527/2105) την προσπέρασαν συνολικά, διότι δυσαρεστεί την κομματική τους πελατεία.
Κακώς δεν διορίζουν όσους έχουν δικαστικές αποφάσεις. Είναι λιγότεροι από 780 και επομένως θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού. Αυτοί που διορίστηκαν παράνομα είναι 780. Επομένως, όσοι δικαιώθηκαν, εφόσον είναι λιγότεροι, πρέπει να διοριστούν.Αυτό με το 100% δεν βγάζει νόημα.
ολοι οι επιτυχόντες του ασεπ δυνάμει διοριστέοι ήταν και είναι...κι αυτός που έγραψε 55, τη βάση. Ξέρετε γιατί; μου το εξήγησε δικηγόρος: είναι επιτυχών σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος ορίζει πως επιτυχών είναι όποιος γράφει πάνω από τη βάση. Επειτα είναι επιλαχών. Το Εφετείο και στην απορριπτική του απόφαση, λέει πως ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει θέση από τη στιγμή που οι διορισμοί γίνονται με επιλογή. Και η προσφυγή είναι επιλογή. Αν ο διοριστέος των πρώτων θέσεων του ασεπ καλείται να βάλει κάποιες περιοχές και μπορεί να μην τις βάλει όλες ή και να αρνηθεί διορισμό, τότε ποιον καλεί; τον επόμενο και τον επομενο και πάει λέγοντας.. Και η προσφυγή επέχει θέση προτίμησης Εδω το υπουργείο λέει δεν διορίζω τον πιο κάτω και σωστα. Γιατί; διοτι οι δικηγόροι είπαν στο Υπουργείο και στη νομική υπηρεσία πως εκκρεμούν αποφάσεις δικαστηριών εφετείων και κυρίως ΣτΕ που θα κρίνουν αν και ποιες περιπτώσεις είναι εμπρόθεσμοι ή όχι. Είχα γράψει στο παρελθόν αυτό που βοηθός του ΦΧ μου είπε στο γραφείο και λιθοβολήθηκα εδώ μέσα από κάποιους, για αίτηση ακύρωση διορισμού. Λοιπόν αυτό που μου ειπε σε σχετική ερωτησή μου: υπάρχουν κάποιοι με χαμηλή σειρά στους ΑΣΕΠ αν διοριστούν μετά από δικαστικές αποφάσεις μπορεί οι από πάνω τους αν δικαιωθούν σε μεταγενέστερη φάση να προσφυγουν σε βάρος τους; και μου απάντησε πως μπορούν να κάνουν αίτηση ακύρωσης. Αυτό το υπουργείο το ξέρει και θέλει να το αποφύγει. Κατά κάποιον τρόπο προστατεύει και τον δικαιωμένο πολίτη-εκπαιδευτικόΘεωρώ πως οι προσλήψεις με τα δικαστηρια θα ξεκαθαρίσουν με τις αποφάσεις των ΣτΕ σε ένα με δύο χρόνια. Τότε οι δικηγόροι θα πάνε με τις περιπτωσεις των ασεπιτων που πληρουν τις χρονικές προϋποθέσεις, ανεξαρτήτως σειράς επιτυχίας, και θα ζητησουν την οριστική και αμετάκλητη εφαρμογή των αποφάσεων χωρίς και οι πελάτες τους να κινδυνεύουν.Σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως σειράς αν πρέπει να συμπληρωθει ο αριθμός των αντισυνταγματικώς προοσληφθέντων ακόμα κι αν ο δικαιωμένος είναι εμπρόθεσμος και πληρεί τις προϋποθέσεις (και βασική προϋπόθεση είναι να είναι επιτυχών, ήτοι να έχει τη βαθμολογική βάση 55 και άνω) πρέπει να διοριστεί.
Να δείτε πόσοι διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ τη χρονιά 2010 (ή το 2011 εξαρτάται την προσφυγή) γιατί από εκείνη τη χρονιά θα είναι οι αναδρομικοί διορισμοί, τότε ήταν που είχαμε προσφύγει οι διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008 και έτσι βγήκε η 527 Απόφαση ΔΕΑ. Μην μετράτε από το 2009. Το λέω για να μην βιώσετε τις απογοητεύσεις που ζήσαμε εμείς αυτά τα χρόνια. Δεν γνωρίζω προσφυγή επιτυχόντων κατά των διορισμών από το 2009. Πάντα με μιοα επιφύλαξη, αλλά σας το λέω μήπως έτσι βγαίνουν τα νούμερα από το υπουργείο.