0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
α) το ΔΕΑ είπε μια βλακεία για το 2006 και (κατ'εμέ τουλάχιστον) θα καταπέσει στο ΣτΕ. Όπως είπε μια βλακεία και μισή και για το εύλογο και πιστεύω ότι και εκείνη θα καταπέσει στο ΣτΕ.β) Δε μπορείς να πας στο ΣτΕ όταν έχεις θετική απόφαση. Οι αποφάσεις δεν απέρριψαν κανένα. Πέραν τούτου, πλέον έχουν καταστεί τελεσίδικες, άρα έφεση σε απόφαση που σε δικαιώνει και είναι και τελεσίδικη, δε μπορείς να κάνεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσφύγεις στην επιτροπή συμμόρφωσης και να πεις ότι ενώ έχεις δικαστική απόφαση, το υπουργείο δε συμμορφώνεται, εφαρμόζοντας τη. Και η επιτροπή θα κρίνει κατά πόσο ισχύει αυτό.
α) Το ΔΕΑ λέγει βλακείας. Μάλιστα. Είναι κι αυτό μια άποψη. Έτσι κι αλλιώς το ΣΤΕ θα κρίνει στην τελική.β) Η επιτροπή συμμόρφωσης ανήκει στο ΣΤΕ. Είσαι μπερδεμένος.
Είναι σαφές, κατά την άποψή μου, ότι οι 200 επιτυχόντες και δικαιωθέντες δεν πρέπει να δεχτούν τον παραγκωνισμό τους από το Υπουργείο, ούτε βέβαια να υποκύψουν και στην διάκριση μεταξύ μη διοριστέων με το πλασματικό νούμερο 1260, η οποία επιχειρείται μεθοδευμένα από δήθεν αντικειμενικούς κριτές. Εκτιμώ δε, ότι κάποια δικηγορικά γραφεία έχουν προχωρήσει σε συμβιβασμούς και δεν καλύπτουν πλεόν αυτούς τους 200.
Επίσης, να προσθέσω ότι, σύμφωνα με την άποψη νομικών, θα μπορούσαμε να προσβάλουμε άμεσα τους εξαγγελθέντες διορισμούς της Ειδικής Αγωγής στην ειδικότητά μας επί τη βάσει ότι δυνητικά θα μεταταχθούν στη γενική αγωγή στερώντάς μας τον διορισμό μας. Παραθέτω αναλυτικότερη τεκμηρίωση από προηγούμενο μήνυμά μου:Αν δεν προχωρήσουν στους διορισμούς όλων των δικαστικά δικαιωθέντων, τωρινών ή του μέλλοντος, τότε η κατάσταση περιπλέκεται νομικά ακόμη και στον "καθαρό διάδρομο" 4000 διορισμών στην Ειδική Αγωγή. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αν τα νομικά προβλήματα με τους επιτυχόντες διαιωνιστούν λόγω της απροθυμίας του υπουργείου να προβεί σε νόμιμους διορισμούς, ενώ παράλληλα διορίζει στην ειδική αγωγή ειδικότητες που, μόλις πάρουν τη μονιμότητα, μεταταχθούν στη γενική αγωγή, όπως δικαιούνται εκ του νόμου, τότε οι διορισμοί στην ειδική θα γίνουν ο δούρειος ίππος για νέα σειρά παράνομων διορισμών με έμμεσο τρόπο στη γενική αγωγή, όπου λόγω του γόρδιου δεσμού που η διοίκηση δημιούργησε δε θα γίνονται διορισμοί, αλλά θα τροφοδοτείται από την ειδική!! Άλλωστε, επειδή αυτό ισχύει ήδη στις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής, οι οποίοι δικαιούνται να μεταπηδούν από τη μία λίστα στην άλλη και τανάπαλιν, υπερφαλαγγίζοντας τους συναδέλφους της γενικής, που δεν έχουν το προνόμιο να προσμετράται η προΰπηρεσία τους και στους δύο πίνακες, θεωρώ ότι αυτό θα συνιστούσε λόγο ακυρότητας και αυτών των διορισμών στην ειδική!
Καλημέρα συνάδελφοι Ανήκω και εγώ στους 200 δικαιωθέντες που μάλλον μένουν εκτος διορισμών με σειρά πολυ κοντα στο 1260 των φιλολόγων. Όλο το προηγούμενο διάστημα στην ενημέρωση που ειχα απο το δικηγόρο άκουγα για κλειδωμένα δικαιώματα διορισμού για αποφάσεις αμετάκλητες που το υπουργείο ειναι υποχρεωμένο να εκτελέσει και πολλά άλλα . Μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχω αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πια διαθεση να μας καλύψει ο δικηγόρος ή να ενημερώσει έστω τι μπορει να γίνει με εμάς. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν εδώ συνάδελφοι όπως εγώ που γνωρίζουν κάτι παραπάνω ή θα προχωρήσουν συντονισμένα σε άλλες ενέργειες; Μένω εκτος Αθηνών σε νησί και ειναι πολυ δύσκολο απο εδώ να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις ή να προχωρήσω μόνη μου την υπόθεση.