0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτή τη στιγμή η νησιωτική Ελλάδα είναι που υποφέρει από τεράστια κενά και θα πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό των μαθητών μας. Η πλειοψηφία και των νέων διορισμών θα αφορά κυρίως τα νησιά, αν και έως το 2021 που θα γίνει η δεύτερη φάση διορισμών λόγω κύματος συνταξιοδοτήσεων θα προκύψουν και κάποιες θέσεις στη στεριά μεν αλλά σε απομακρυσμένες περιοχές. Εξάλλου κατά προτεραιότητα ισχύει πρώτα μεταθέσεις μονίμων κι έπειτα διορισμοί.
Τα κενά που θα μας δοθούν θα είναι ό,τι περισσέψει από τις φετινές μεταθέσεις; Συνάδερφος σε πμ μου είπε ότι τα κενά στην ηπειρωτική Ελλάδα για πε02 είναι 10 περίπου, και τα υπόλοιπα προφανώς σε νησιά. Έχω μια απορία. Οι χιλιάδες διορισμοί που υπόσχεται ο Υπουργός σε τί θέσεις θα γίνουν;; Δηλαδή θα εγκλωβιστούν 200+ φιλόλογοι επιτυχόντες για 2 χρόνια σε νησιά και παράλληλα θα τρέχουν οι νέοι διορισμοί; Από τους 10.000 διορισμούς που έχεουν πει οι 1000 τουλάχιστον θα αφορούν φιλολόγους. Που θα βρεθούν οι 1000 αυτές θέσεις ξαφνικά τα δύο επόμενα σχολικά έτη, ενώ τώρα υποτίθεται πως δεν υπάρχουν; Και μάλιστα τη στιγμή που εμείς δεν θα μπορούμε να κάνουμε αίτηση για μετάθεση για 2 τουλάχιστον χρόνια. Πρόκειται για σκάνδαλο.
Ξέρεις πιο είναι το σκάνδαλο; Απο τους 200 που λες φιλολόγους που θα εγκλωβιστούν στα νησιά κάποιοι διορίζονται και καλά κάνουν με σειρά στους διαγωνισμούς τρέχα γύρευε οι οποίοι σίγουρα δεν εχουν πάει καν αναπληρωτές έναντι αυτών που και σε βουνά και σε λαγκάδια και σε νησιά σαν αναπληρωτές έχουν πάει και νομίζω πως αν κάποια στιγμή διορισθούν ε ναι δικαιούνται να είναι στην ηπειρωτική ελλάδα.Αυτό είναι το σκάνδαλο.
Δεν απαντας. 200 πε02 σε Δωδεκάνησα, Σαμο, Χίο, κτλ. Δηλάδή όλα σχεδόν τα απομακρυσμένα νησιά θα καλυφθούν με τους διορισμούς των δικαιωθέντων για 2 τουλάχιστον χρόνια. Άρα πως μου λες ότι και οι νέοι διορισμοί θα αφορούν νησιά, αφού στις θέσεις αυτές θα είμαστε εμείς και δεν θα υπάρχουν κενά για τα σχολικά έτη 2019-20 και 2020-21.
Τα κενά είναι τεράστια. Αν ρίξεις μια ματιά στην Κρήτη ο κάθε νομός προσλαμβάνει τουλάχιστον 50 αναπληρωτές φιλολόγους και τεράστιο αριθμό μαθηματικών. Ο αριθμός των δικαιωθέντων δεν θα φτάσει να καλύψει ούτε στο ελάχιστο. Γι αυτό σου λέω οτι και η πλειοψηφία των νέων διορισμών νησιωτικές περιοχές θα καλύψει. Αν έχεις εργαστεί ποτέ Δωδεκάνησα ή Κρήτη θα έχεις διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία των εκπ/κών είναι αναπληρωτές. Γι αυτό και το πρώτο κύμα αναπληρώσεων κατευθύνεται προς τα εκεί. Κακά τα ψέματα αυτά τα σχολεία προηγούνται να ενισχυθούν.
Απ' ότι μαθαίνω και αντιλαμβάνομαι το μόνο "πρόβλημα" που υπάρχει είναι στους ΠΕ02 όπου τα οργανικά κενά είναι "λίγα". Στις περισσότερες από τις άλλες ειδικότητες ακούγεται ότι θα δοθούν όλα τα οργανικά κενά, ίσως πλην Αθήνας/Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα στους ΠΕ03 τα οργανικά είναι 10πλάσια των υπό διορισμό συναδέλφων