0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά Καλησπέρα.Είμαι νέο μέλος.Φιλόλογος επιτυχουσα 2004 ασεπ.Αναμενουμε την εκδίκαση της υπόθεσης.Οσο για τη δικαιωση των 08 σίγουρα οι αγωγες θα ασκησουν πίεση και θα υπάρξει εξέλιξη.Οσο για έφεση μόνο ως αναβολη μπορεί να λειτουργήσει.Στο Στε θα κερδίσουν πανηγυρικά.Απλώς θεωρώ ότι θα τους κουρασουν λίγο..Μήπως έχετε εικόνα πόσοι περίπου ΠΕ02 του 04ασεπ έχουν προσφυγει συνολικά κ στις τρεις σειρές; Ευχαριστώ.
Φυσικά και πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Όχι όμως γιατί το κράτος μπορεί να πει πάλι "δεν έχω λεφτά για διορισμούς" (πως έχει για διορισμούς προσωπικού καθαριότητας στους Δήμους?), αυτό δεν μπορεί να ισχύει για πάντα, αλλά μήπως υπάρχει κάοποιο "παραθυράκι" στον τρόπο που διατυπώθηκε η απόφαση. Περιμένουμε την ερμηνεία των νομικών.
Εμένα γιατί μου φαίνεται ως "παραθυράκι" το σημείο που λέει ότι αναπέμπει την απόφαση στη Διοίκηση για να την "εξετάσει" κι όχι για να την "εκτελέσει"; Μακάρι να είμαι 1000% λάθος.
Οποίος διάβασε καλά την απόφαση (και κυρίως την παρ. 20), θα κατάλαβε ότι τελικά όλο αυτό έγινε όχι για να διορίσει το υπουργείο τους αδικηθέντες και να τους αποκαταστήσει, αλλά για να ξαναεξετάσει την υποθεσή τους με άλλα κριτήρια και να ξαναβγάλει απόφαση. Άντε και το υπουργείο απαντάει πάλι όχι (το πιο πιθανό). Τι θα γίνει? Καινούριες αγωγές και δικαστήρια. Αν μέχρι τότε ισχύουν οι πίνακες του 2008, γιατί αν ψηφιστεί καινούριο σύστημα διορισμών και γίνουν καινούριοι πίνακες αυτομάτως καταργούνται οι πίνακες του 2008.Επίσης το δικαστήριο ακυρώνει την αρνητική απόφαση του υπουργείου για διορισμό των επιτυχόντων "εν μέρει". Δηλαδή τι? Ναι μεν αλλά? Θεωρώ απαράδεκτο που βγάλαν τέτοια απόφαση, ενώ τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα.Σίγουρα χρειάζεται και νομική εκτίμηση για τα περαιτέρω, αλλά όπως το λες και εσύ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ ξεκάθαρα.
Συναδέλφισσα, θα ήθελα να μας διευκρινίσεις ορισμένα απ'όσα γράφεις, σε παρακαλώ:1. ποια μπορεί να είναι η αποκατάσταση για τους δικαιωθέντες, αν όχι ο διορισμός, αφού αυτόν ζητούν οι συνάδελφοι;2. οι πίνακες του ΑΣΕΠ του 2008-09 γίνεται να μην έχουν ισχύ, μόνο αν γίνει νέος γραπτός ΑΣΕΠ, έτσι δεν είναι; Υπάρχει κάποιο άλλο δεδομένο;3. ακόμη κι αν ακυρωθούν οι παραπάνω πίνακες, οι δικαστικές αποφάσεις, που δικαιώνουν συναδέλφους, δεν γίνεται να ακυρωθούν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λειτουργούν κι ως δεδικασμένο για τους υπόλοιπους προσφυγέντες.4. ποια είναι η απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει "εν μέρει" όσους έχουν προσφύγει; Εν μέρει δικαίωση δεν υπάρχει!5. έχει το Υπουργείο την δυνατότητα να απαντήσει όχι, δεν διορίζω κανένα δικαιωθέντα, για τους δικούς του λόγους; Από πού προκύπτει αυτό;6. αν το Υπουργείο δεν ικανοποιείται από τις θετικές για εμάς δικαστικές αποφάσεις, δεν θα πρέπει να ασκήσει έφεση επί των αποφάσεων αυτών; Και μετά τι; Θα κερδίσει τις εφέσεις; Αδύνατον, γιατί δεν έχει επιχειρήματα!7. πώς θα ήταν δηλ. μια πιο "ξεκάθαρη" θετική απόφαση, κατά την κρίση σου;Σ' ευχαριστώ πολύ!
Οι εκπρόσωποι των δικαιωμενων να πιεζουν συνεχώς το Υπουργείο πρέπει να είστε εκει.
Έτσι ακριβώς είναι! Αγωγές από όλους τους δικαιωθέντες, για να πιεστεί περισσότερο το Υπουργείο και να πράξει επιτέλους ό,τι δικαιούμαστε!Υ.Γ. Έχουν οι άλλοι με τις κινητοποιήσεις, μεγάλο αριθμό; Οψόμεθα!