0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι καλησπέρα,προκειμένου να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς λέει η απόφαση του δικαστηρίου παρακαλώ όσοι γνωρίζουν να παραθέσουν ακριβώς σε τι καταλήγει η απόφαση σε σχέση με το αίτημα όσων προσέφυγαν (π.χ. διατάσσει...απορρίπτει....κλπ. ).Το γεγονός ότι κάποιοι είναι σίγουροι και κάποιοι επιφυλακτικοί, ταυτόχρονα με το γεγονός ότι του Υπουργείο έχει χρόνο να απαντήσει (αλήθεια σε τι να απαντήσει; η απόφαση το υποχρεώνει να απαντήσει σε κάτι;) έχει δημιουργήσει σύγχυση ειδικά σε όσους προσέφυγαν αργότερα κι αναμένουν.Αν δε γνωρίζουμε ακριβώς τι αναφέρει δεν είναι ασφαλές να βγάζουμε συμπεράσματα.
Οι αποφάσεις δεν πρέπει να είναι κρυφές θεωρώ, ειδικά όταν δεν δημοσιοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα. Κακώς έχουμε μπει σε μια τέτοια κουβέντα αν εξαρχής δεν προσδιορίζουμε ακριβώς για ποιο θέμα συζητάμε. Σε επικοινωνία δική μου με δικηγόρο δεν μου ανέφερε το περιεχόμενο των αποφάσεων. Επομένως, εφόσον είναι σύννομες και δίκαιες οι δικαστικές αποφάσεις και για το καλό όλων δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην διευκρινίζουμε ακριβώς τι αναφέρουν. Άλλωστε η άλλη πλευρά που είναι το Υπουργείο γνωρίζει την απόφαση.
Το ΣτΕ ακυρώνει εν μέρει την υπουργική απόφαση διορισμών (κατά την οποία έπρεπε να είχε διορισθεί ο/η δικαιωμένος, π.χ. 2009) και παραπέμπει την υπόθεση στην Διοίκηση για να πράξει τα νόμιμα. Το σκεπτικό είναι οτι οι πίνακες 30μήνου και 24μηνου δεν θα έπρεπε να είναι ξεχωριστοί πίνακες αλλά αποτελούν μέρος του πίνακα του 40%. Π.χ. αν διορίστηκαν 40 εκπαιδευτικοί από το 40%+30μηνο+24μηνο τότε θα πρέπει να διοριστούν αντίστοιχα 60 από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.
Οι διορισμοί έπρεπε να γίνουν στο 100% από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού!!!!