PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
Άδειες
(Συντονιστές:
happiness
,
MARKOS
)
Εκπαιδευτική άδεια για διδακτορικό
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...
9
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Εκπαιδευτική άδεια για διδακτορικό (Αναγνώστηκε 56453 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Urakan
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Εκπαιδευτική άδεια για διδακτορικό
«
Απάντηση #42 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 01:26:23 am »
Tweet
Γεια σας
Οι καταστάσεις που δημοσιοποιούνται με τα ονόματα αυτών που πήραν άδεια έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων και είναι παράνομο να χρησιμοποιεί κανείς τα έγγραφα αυτά για άλλο σκοπό. Ακόμα κι αν έχει κάποιο πρόβλημα και θεωρεί πως πρέπει να κάνει ένσταση, μπορεί να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα και όχι να διασπείρει φήμες σε έναν δημόσιο χώρο, ιδιαιτέρως δε, εάν οι φήμες αυτές είναι πιθανόν να είναι ανυπόστατες ή ανακριβείς.
Είναι λοιπόν παράνομη και ανήθικη η αναφορά σου στον συγκεκριμένο άνθρωπο
tonedin
και επιπλέον είναι μία πράξη δειλίας εφόσον κάνεις την υποτιθέμενη δημόσια καταγγελία σου (ή το παράπονό σου) ανώνυμα.
Καμία συγνώμη λοιπόν για το ύφος σου, κανονικά θα έπρεπε να σε διαγράψουν από το συγκεκριμένο forum και να ψάξουν να μάθουν την ταυτότητά σου.
Κρίμα, είσαι και εκπαιδευτικός καθώς λες...
Με τη συμπεριφορά αυτή δεν θα έπρεπε να είσαι καν εκπαιδευτικός.
Θα πρότεινα επίσης, να κοιτάξεις λίγο τη λογική σου... ίσως χρειάζεται κάποιο ρεκτιφιέ.
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αναφέρω ότι κι εγώ είμαι εκπαιδευτικός, έχω σχεδόν 5 χρόνια προϋπηρεσία, έκανα αίτηση για άδεια λόγω μεταπτυχιακού, έβαλα και μέσο,
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ!!!!
Στεναχωρήθηκα, για πέντε μέρες δεν μιλούσα σε άνθρωπο, το έψαξα το θέμα και διαπίστωσα πως ακόμα και στην περίπτωση που μπορεί να συμβάλλει κάποιο μέσο για να πάρει κανείς άδεια, δεν αδικούνται όσοι τη δικαιούνται πραγματικά.
Σε καμία περίπτωση όμως δε θα βάσιζα μία ένσταση, απειλώντας την άδεια που πήρε κάποιος συνάδελφός μου.
Θεωρώ πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν δίκαιο λόγο να θέλουμε την άδεια, αλλά ο αριθμός των πιστώσεων δεν επαρκεί για όλους. Είναι άδικο να ζηλεύουμε τον συνάδελφό μας, συγκρίνοντας τον εαυτό μας με αυτόν, σε ένα πλαίσιο μικρότητας.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:19:29 »
Panayotis Blitsas
Επισκέπτης
«
Απάντηση #43 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 01:28:12 am »
Το μεταπτυχιακό που έχω ολοκληρώσει είναι της "
Καταγράφηκε
Panayotis Blitsas
Επισκέπτης
«
Απάντηση #44 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 01:45:41 am »
Και κάτι τελεταίο για οποίον δεν το γνωρίζει. Ο τέταρτος και πέμπτος χρόνος εκπαιδευτικής άδειας δεν είναι συντάξιμα έτη. Άρα τι τρία έτη να πάρω τι 5 συνολικά τα ίδια χρόνια θα δουλέψω.
Καληνύχτα και τα λέμε.
Καταγράφηκε
margot
Νέο μέλος
Love will tear us appart...
«
Απάντηση #45 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 11:24:26 am »
Χμμμμ, βλέπω "άναψε" η κουβέντα...Καλό θα ήταν να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα.
Να πω και 'γω λοιπόν δυο κουβέντες:
Κατ' αρχήν θα έπρεπε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Είμαστε συνάδελφοι στη τελική. Κάποιοι με βύσμα και κάποιοι χωρίς. Προσπαθούμε λοιπόν να βγάλουμε άκρη σε ένα θέμα που η ίδια η πολιτεία το έχει αφήσει "χαλαρό" για εξυπηρέτηση των ημετέρων. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή. Κάντε αγωγή με ότι στοιχεία
και ονόματα
έχετε και αφήστε τα δικαστήρια να κρίνουν.
@ tonedin:
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:19:29 »
JOY
Νέο μέλος
«
Απάντηση #46 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 02:26:17 pm »
Θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν όλες τις αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις για εκπαιδευτική άδεια, χωρίς επιπλέον πιστώσεις, μειώνοντας τους αποσπασμένους σε γραφεία, που είναι περισσότεροι απο οσοι χρειάζονται για την λειτουργία τους.....
Θα μπορούσαν επίσης να θέσουν κριτήρια βασει των οποιων να υπάρχει σύστημα μοριοδότησης................
Θα μπορούσαν επίσης αντι για εκπαιδευτική άδεια στο 50% των αιτούντων, να μειώσουν το ωράριο κατα 50% σε όλους τους αιτούντες και επιπλέον να αποσπάσουν οσους θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό σε άλλη περιοχή της Ελλάδας (δίνοντας άδεια μονο για εξωτερικό)...........
Θα μπορούσαν........ Θα μπορούσαν ............
Γιατί λοιπον δεν βρίσκουν μια λύση, ώστε βάση νόμου, να μην υπάρχουν αδικημένοι?
Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα για αυτόν που θέλει να δώσει λύσεις ! Ομως αφήνουν παντού παραθυράκια, για να παροτρύνουν την ανταλλαγή υπηρεσιών !
Μακάρι το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής να αποτελεί εξαίρεση !! Αλλα ξέρω παραδείγματα που οι γνωριμίες είναι το κύριο και βασικό κριτήριο !
Ακόμα και αν το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής έθεσε κάποια κριτήρια για να αποφασίσει για τις άδειες (το οποίο θα ήταν αξιέπαινο), θα μπορούσαν τα κριτήρια αυτά να ήταν διαφορετικά , όπως επίσης μπορεί του χρόνου να αλλάξουν (ισως αλλάξουν και τα άτομα στο ΑΠΥΣΔΕ) !!
Δημιουργούνται πιστεύω δικαιολογημένα κάποιες αντιδράσεις απο αυτούς που μείναν εκτός ενώ πληρούν τα κριτήρια και δεν ξέρουν πως να τα βγάλουν πέρα με τις αυξημένες υποχρεώσεις και ούτε ξέρουν αν την επόμενη χρονιά θα τύχουν εκπαιδευτικής άδειας (γιατί μπορεί τα κριτήρια να αλλάξουν)
Οι αντιδράσεις αυτές είναι κυρίως προς τις αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ και κατα δευτερο λόγο προς τα μέλη του ΑΠΥΣΔΕ. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ υπεύθυνο κάποιον εκπαιδευτικό που πήρε άδεια, ενώ εγώ όχι !! Φυσικά και την άξιζε, όπως την αξίζω (βαση νόμου) και εγώ, που δεν την πήρα! Το ποιος την αξίζει περοσσότερο είναι μεγάλη κουβέντα και η μόνη αποδεκτή λύση (κατα την γνώμη μου) είναι μια νομοθετική ρύθμιση που δεν θα αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνίες !!
Τέλος να συμπληρώσω οτι η Margot με κάλυψε σε κάποια θέματα με την απάντηση της και γι'αυτό δεν επανέρχομαι στα ίδια!
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 02:30:58 pm από JOY
»
Καταγράφηκε
Panayotis Blitsas
Επισκέπτης
«
Απάντηση #47 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 03:30:51 pm »
Καλησπέρα και από μένα.
Αυτό που έκανα εγω θα το επαναλάβω για να μην υπάρψουν παρεξηγήσεις.
Πριν δύο χρόνια έκανα αίτηση για εκπαιδευτική άδεια για ένα μεταπτυχιακό.
Είχα τότε προϋπηρεσία 7 χρόνια.
Φέτος το καλοκαίρι και αφού ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πέρασα από κρίση του προγράμματος
για συνέχιση διδακτορικού. Αφού έγινα δεκτός έκανα εκ νεου αίτηση για χορήση άδειας.
Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου πρωτοφανές. Μάλιστα ακριβώς το ίδιο συνέβει με μια συνάδελφο που ολοκλήρωσε πέρσι το ίδιο μεταπτυχιακό και συνέχισε διδακτορικό. Ελπίζω μόνο το "βύσμα" να μην είναι το γεγονός ότι είμαστε στο ίδιο μεταπτυχιακό.χεχε
Αυτό που έχω ακούσει εγώ πάντως σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες είναι βασικά το εξής.
Αρχικά κόβουν απευθείας τα άτομα που έχουν κάτω από πέντε χρόνια προϋπηρέσια (εκτός υποθέτω κάποιων βισμάτων) και εκείνα που είναι λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν και δεν έχουν την χρονική δυνατότητα να παραμείνουν στο δημόσιο το τριπλάσιο της συνολικής διάρκειας της άδειας.
Στη συνέχεια μελετούν την συνάφεια του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού με την ειδικότητα του εκπαιδευτικού. Π.χ. σε έναν πληροφορικό το πιθανότερο είναι να μην χορηγήσουν εκπαιδευτική άδεια για μαρκετινγκ.
Και μετά πιθανόν να υπερισχύουν τα βύσματα.
Αυτή είναι η διαδικασία, η οποία δεν υπάρχει και πουθενά ρητώς διατυπωμένη. Συμφωνώ απόλυτα ότι τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα.
Καταλαβαίνω κι εγω την πικρία του συναδέλφου αλλά προσέξτε λίγο τι ματαιώσεις έχω φάει και εγώ πριν διοριστώ, για τις οποίες όμως δεν έριξα το βαρος σε κανένα:
1. Όταν τελείωσα την πληροφορική το 1995 και μπήκα στην τότε επετηρίδα ξάφνου βλέπω ότι έχω θέση 2000 στην ΠΕ19 και μπροστά μου τουλάχιστων 1000 άτομα διαφόρων άσχετων ειδικοτήτων με σεμινάρια στην πληροφορική.
2. Συνειδητοποιώ την ίδια στιγμή ότι εάν είχα μπει σε ΤΕΙ και όχι στο πανεπιστήμιο θα μπορούσα να διοριστώ τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Τότε υπενθυμίζω το ΤΕΙ πληροφορικής είχε γύρω στο 12 βάση και το ΑΕΙ κάτι λιγότερο από 18, και το ΤΕΙ 6 εξάμηνα και πρακτική και το ΑΕΙ 8 εξάμηνα.
3. Με καλούν να κάνω ΣΕΛΕΤΕ για να έχω μόνιμο διορισμό και μάλιστα 1ος έτους ενώ μεχρι την προηγούμενη χρονιά ήταν ένα εξάμηνο για τους απόφοιτους ΑΕΙ με την λογική υποθέτω την άρση της αδικίας για το ένα εξάμηνο διαφορά μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ.
4. Δεν προλαβαίνω να τελειώσω την ΣΕΛΕΤΕ βγαίνει φιρμάνι ότι δεν χρειάζεται για διορισμό και ότι τζάμπα ήμουνα ένα χρόνο Γιάννενα οπού έκανα την ΣΕΛΕΤΕ.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όταν μιλάμε για κράτος δικαίου εννοούμε κράτος διακαίου για όλους και όχι για μερικούς.
Έπρεπε να έχω φουντάρει εγω με τόσες αναποδιές στην πορεία μου.
Νομίζω παιδιά ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί αυτοί μια χαρά καταφέρνουν να μας διαλύσουν και να πέρνουμε μέχρι τα γηρατιά μας μισθό 1000 ευρώ, ενώ κάτι κλητήρες έχουν ξεσκιστεί στο φράγκο.
Αυτά είχα να πω και νομίζω ότι είμαι απο τους τελευταίους που ευθύνομαι για αυτά που συμβαίνουν.
Και μακάρι τα κομματόσκυλα να ήταν σαν εμένα ένα πράμα.
Καταγράφηκε
margot
Νέο μέλος
«
Απάντηση #48 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 04:31:49 pm »
Λοιποοοόν,
Ευσταθεί το γεγονός της χορήγησης άδειας για 2η φορά όπως ισχυριζόταν και ο tonedin.
Άρα είχε δίκιο
, μένει να μας απαντήσει για τα άλλα που ισχυρίζεται. Αυτό είναι πρωτάκουστο φίλε Παναγιώτη. Με συγχωρείς αλλά έτσι είναι. Δεν μασάω τα λόγια μου. Και μπορεί η περίπτωσή σου να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο. Και της συναδέλφου σου. Καλό είναι τα παιδιά που απορρίφθηκαν να το ψάξουν το θέμα. Είναι ανεπίτρεπτο 2 φορές χορήγηση τη στιγμή που περιμένει κοσμάκης στη σειρά. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά. Είναι και οι δύο νέες χορηγήσεις? Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Παρακαλώ διευκρίνησέ το.
Αρχίζεις έναν μονόλογο για κριτήρια, για το πως έχεις ακούσει εσύ πως δίνουν άδειες κ.τ.λ.
Δεν ευσταθούν αυτά Παναγιώτη, ρίξε μια ματιά στις προϋπηρεσίες αυτών που πήραν στην Δ. Ελλάδα και μη μου πεις πως είναι όλοι πάνω από 5 χρόνια... Αυτό που λες περί συνάφειας το έχω ήδη καταρρίψει (βλ. Όνομα κυρίας ΠΕ04 με θέμα στο αρχαίο ελληνικό θέατρο)...Όχι, ας με διαψεύσει κανείς...
Και για αυτά που έχεις περάσει μην υπερηφανεύεσαι. Τα ΙΔΙΑ ακριβώς έχω και 'γω με ΣΕΛΕΤΕ, ένα σωρό άσχετους μπροστά κτλ. Ας μην κάνουμε διαγωνισμό δράματος εδώ, πάντα θα υπάρχει κάποιος που έχει περάσει χειρότερα από μας.
Γι αυτό προτείνω να το λήξουμε εδώ το θέμα, καθότι καταλαβαίνεις ίσως πως δεν είναι και το πιο εύκολο να σε ακούμε να μας τα λες αυτά, τουλάχιστον εγώ αγριεύομαι λίγο. Και για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας καλό θα ήταν να αποτραβηχτούμε με μετριοπάθεια και να μην αναλλωθούμε άλλο σε προσωπικές κόντρες.
Να 'μαστε καλά
Καταγράφηκε
Panayotis Blitsas
Επισκέπτης
«
Απάντηση #49 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 04:57:00 pm »
Συμφωνώ απόλυτα!
Το μόνο πρόβλημα εδω είναι ότι στα καλά καθούμενα μόνο εγω εκτέθηκα και κανείς άλλος.
Τα δικαστήρια δεν συμφέρουν λοιπόν όπως αντιλαμβάνεσαι.
Να μαστε καλά και να παλεύουμε για το καλύτερο λοιπόν.
Πέρασα μεγάλο δράμα χεχε
Τέλος πάντων. Μακάρι για όλους να πάνε όλα καλά. άλλωστε αν όλα αυτά τα θεωρούσαμε δράματα θα σταματούσαμε να παλεύουμε.
Ζήτω ο δικομματισμός!
Καταγράφηκε
margot
Νέο μέλος
«
Απάντηση #50 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 05:19:08 pm »
Χμμμμ, έχω την εντύπωση πως αγγίζεις τα όρια του σουρεαλισμού. Καλό είναι αυτό εν μέρει, αλλά δεν διευκολύνει την επικοινωνία. Τέλος πάντων, υπάρχουν εκεί στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής αρκετοί συνάδελφοι που αδικήθηκαν και θα ψάξουν το θέμα. Ας το λήξουμε εδώ λοιπόν και να περιμένουμε τον φίλο tonedin να μας πει κι αυτός...
Θα ενδιέφερε αρκετούς πάντως από τα μέρη σας, το όνομα της συναδέλφου σου που πήρε κι αυτή 2η εκπ. άδεια καπάκι...Ρε τι γίνεται στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής...Νο 1 αμαρτωλό εξελίχθηκε...
Καταγράφηκε
Panayotis Blitsas
Επισκέπτης
«
Απάντηση #51 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 06:03:32 pm »
Δεν είναι καθόλου σουρρεαλιστικό, και ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.
Γιατί φοβάμαι ότι ένα άτομο σαν εμένα που δεν είμαι προσκείμενος πουθενά είναι τελικά η εύκολη λεία αυτών που πιθανόν να πικράθηκαν από την μη χορήγηση άδειας.
Και να σου πω και κάτι margot, αν είναι να πέσω στο βωμό της εξυπηρέτησης ενός άλλου συναδέλφου θα το κάνω.
άλλωστε όπως καταλαβαίνεις είναι πιο εύκολη η ζωή σε ένα σχολείο από εκείνη σε ανταγωνιστικό περιβάλλον του πανεπιστημίου για ένα διδακτορικό.
Δεν είμαι αχάριστος αλλά δεν με ενδιαφέρει να κάνω διδακτορικό με οποιοδήποτε κόστος (την δημόσια έκθεσή μου).
Είμαι πολύ αξιοπρεπής για να ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές από φαντάσματα (άτομα αγνώστου ταυτότητος).
Συναδέλφους εγώ δεν "δίνω" (λυπάμαι!) και μάλιστα για κάτι που δεν είναι παράνομο, όπως το να πάρει κάποιος στη διάρκεια της καριέρας του 5 έτη εκπαιδευτικής άδειας. Μακάρι όλοι να έχουν αυτή την δυνατότητα-δικαίωμα, ώστε αυτοί που το αποκτούν νόμιμα να μην πυροβολούνται.
Είναι κρίμα μορφωμένοι άνθρωποι να κανιβαλιζόμαστε. Ας το λήξουμε εδώ λοιπόν και στον αγωνά σας είμαι μαζί σας.
Νομίζω ότι δεν θα μου άξιζε να με "χρησιμοποιήσετε" στα δικαστήρια, για μια απόφαση που δεν έλαβα εγώ.
Εντωμεταξύ υπάρχουν διαφορές από ΑΠΥΣΔΕ σε ΑΠΥΣΔΕ γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά σε πιστώσεις που δίνονται.
Μην νομίζεις πάντως ότι έχω και εγώ ιδέα, πέρα από αυτά που ακούω, για το πως γίνεται η όλη δουλεία.
Δεν μπορώ πάντως να φτάσω στον μηδενισμό ότι τα πάντα είναι υπόγεια!
Υπάρχουν τα υπόγεια, τα ισόγεια και τα ρετιρέ. Εγώ πάντω δόξα τω θεώ ανήκω στα ρετιρέ (στο άπλετο φως εννοώ) και ελπίζω όλοι εδω μέσα (αν και δεν έχω την δυνατότητα δυστυχώς να επικοινωνήσω με πραγματικά πρόσωπα αλλά με nicknames), να ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Χαιρετώ.
Καταγράφηκε
margot
Νέο μέλος
«
Απάντηση #52 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 06:52:36 pm »
Ok φίλε Παναγιώτη,
μην το συνεχίσουμε. Δεν είπε κανείς ότι θα πας κατηγορούμενος στα δικαστήρια. Για όνομα του θεού. Κρίνουμε τους φορείς των λήψεων αποφάσεων όχι τα υποκείμενα πρόσωπα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι αδικία κάποιοι να μην παίρνουν καθόλου άδεια και άλλοι να παίρνουν 2 φορές. Δεν φταις εσύ γι' αυτό. Δεν φταίνε βεβαίως κι οι άλλοι. Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο κομματισμός και όχι ο δικομματισμός. Αρκετά μέχρι εδώ, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Φιλικά
Καταγράφηκε
tonedin
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #53 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 08:43:52 pm »
Λοιπόν θα ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις. Κατ'αρχήν ζητώ συγγνώμη για αυτό που είπα σχετικά με την απόσπαση, δεν ισχύει, έκανα λάθος πάνω στην αγανάκτησή μου είδα κάπου μια λίστα με άτομα που αιτήθηκαν απόσπαση και δεν τη διάβασα καλό. Για αυτό ζητώ συγγνώμη.
Όμως η αγανάκτησή μου είναι δικαιολογημένη γιατί έχω 5 χρόνια προϋπηρεσία (και κάτι μήνες), είναι η δεύτερη φορά που κάνω αίτηση για εκπαιδευτική άδεια και δεν την παίρνω. Δεν εξετάζω αν την αξίζω ακαδημαϊκά, γιατί δεν ξέρω τα προσόντα των άλλων συναδέλφων. Εγώ ένα πράγμα μόνο σχολίασα, ότι κάποιος άλλος πήρε 2 άδειες στο καπάκι ενώ άλλοι συνάδελφοι προσπαθούν τόσα χρόνια για μια άδεια. Επίσης αυτό με την προυπηρεσία που λέει ο συνάδελφος δεν ευσταθεί. Να μας πει που το λέει σε ποια εγκύκλιο το λέει, γιατί αν δεν αναφέρεται πουθενά τότε είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Επίσης σχετικά με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, ποια είναι η σχέση του με την εκπαίδευση? Τι είναι η γνωσιακή επιστήμη? Το ξέρετε ότι το μεταπτυχιακό αυτό διοργανώνεται κατά βάση στο τμήμα Μεθοδολογίας και Θεωρίας της Επιστήμης; Και ρωτάω :
1) Ποια είναι η συνάφεια του μεταπτυχιακού αυτού με το τμήμα που το φιλοξενεί; (Μήπως καμία;)
2) Ποια η συνάφειά του με την εκπαίδευση; Μη μας πει κανείς ότι επειδή κάνουν γνωστική ψυχολογία είναι σχετικό με την εκπαίδευση. Δεν έχει καμία σχέση με διδακτική κατ'αρχήν
Επίσης υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι είναι δυνατόν να πάρει κάποιος 2 άδειες στο καπάκι χωρίς βύσμα; Εντάξει πήρες τις αδειούλες σου μην προκαλείς κιόλας. Παραδέξου ότι έβαλες βύσμα , δεν είναι κακό όλοι αυτό κάνουν. Εγώ ούτε αυτό καυτηρίασα. Οι 2 συνεχόμενες άδειες παραείναι προκλητικές
@URAKAN : Γιατί να μη δημοσιοποιούνται τα στοιχεία αυτών που πήραν άδεια; Μήπως βολεύει τα βύσματα έτσι; Αφού είναι παράνομο γιατί δεν κάνεις μήνυση στο Άλφαβήτα που τα δημοσιοποίησε; Επίσης δεν έβρισα κανέναν, και το λάθος που έκανα το παραδέχτηκα. Ότι άλλο είπα είναι αλήθεια. Κάποιος πήρε 2 άδειες, γιατί να μην το ξέρουν και οι υπόλοιποι; Ποιους δε βολεύει;
Επίσης να μας πεις ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πραγματικά την άδεια και δεν αδικούνται, και επίσης πόσοι από την επιτροπή που αποφασίζει για τις άδειες έχουν διδακτορικό. Δηλαδή έχουν περισσότερα προσόντα από αυτούς που κρίνουν
Καταγράφηκε
Panayotis Blitsas
Επισκέπτης
«
Απάντηση #54 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 09:09:14 pm »
Αγαπητέ μου tonedin,
αρκετά νομίζω τράβηξε αυτό το καραγγιοζιλίκι. Πριν γράψεις μήνυμα έπρεπε τουλάχιστον να έχεις διαβάσεςι την εγκύκλιο. Έχω δικαίωμα όπως κι εσύ να πάρω εως 5 χρόνια άδεια είτε αυτά διαιρούνται σε 2 είτε σε 3 είτε σε χίλιες δεκατρεις άδειες.
Όσον αφορά το μεταπτυχιακό για μπες στο website του μεταπτυχιακού μου και δες ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι δύο τμημάτων του πανεπιστημίου Αθηνών του ΜΙΘΕ και της Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Όχι μόνο έχει συνάφεια με το πτυχίο μου αλλά και με την εκπαιδευση και της νέες τεχνολογίες που βοηθούν στη μάθηση. Ποιο σχετικό μεταπτυχιακό με την εκπαιδευση και την πληροφορική δεν υπάρχει!
Όσον αφορά στα βύσματα δεν ξέρω πως λειτουργεί το δικό σου το μυαλουδάκι αλλά εαν θες να έχω βάλει βύσμα, τότε έχω βάλει βύσμα. Αν και γνωσιοεπιστήμονας δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Εγώ είμαι μαζί σας αν το πάτε δικαστικά αλλά με το να μου τα λες εμένα για να τα ακούει ίσως το βύσμα μου δεν θα πετύχεις και τίποτα (τα λέω στη νύφη να τα ακούσει η πεθερά). Ο τελευταίος τροχός της αμάξης είμαι αλλά εσύ είσαι ανόητος που πιστεύεις ότι προσβάλοντας με θα βγάλεις καμια άκρη.
Σε χαιρετώ γιατί έχουμε και δουλείες (και πάω για καφέ που τόσο λατρεύω).
Α και μου φαίνεται ότι και εσύ θες να πας για καφέ αλλά δεν έχεις παρέα και ψάχνεις εδω μέσα!
Αντε Γεια, κια ελπίζω να συνέλθεις από την δικομανία σου!
Καταγράφηκε
Urakan
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #55 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 09:22:01 pm »
@
tonedin
.
Θα σε παρακαλέσω καταρχήν να διαβάσεις ξανά αυτά που έγραψα, μιας και δεν έδωσες - απ'ότι φαίνεται - τη δέουσα προσοχή:
Οι καταστάσεις που δημοσιοποιούνται με τα ονόματα αυτών που πήραν άδεια έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων και είναι παράνομο να χρησιμοποιεί κανείς τα έγγραφα αυτά για άλλο σκοπό. Ακόμα κι αν έχει κάποιο πρόβλημα και θεωρεί πως πρέπει να κάνει ένσταση, μπορεί να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα και όχι να διασπείρει φήμες σε έναν δημόσιο χώρο, ιδιαιτέρως δε, εάν οι φήμες αυτές είναι πιθανόν να είναι ανυπόστατες ή ανακριβείς.
Ασφαλώς και δεν ανέφερα ότι δεν πρέπει να δημοσιεύονται τα στοιχεία αυτών που πήραν άδεια. Άλλαξες το νόημα των γραφόμενών μου, ελπίζω εκ παραδρομής και όχι σκόπιμα.
Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ απαράδεκτο το ότι πήρες ένα όνομα από τη λίστα,
το έδειξες με το δάκτυλο
και του πρόσαψες μίαν ανακριβή πληροφορία - κατηγορία. Το πόσο απαράδεκτο είναι κάτι τέτοιο, θα μπορούσες καταρχήν να το καταλάβεις εάν έβαζες τον εαυτό σου στη θέση αυτού του ανθρώπου. Σκέψου επίσης, ότι τα λόγια σε έναν δημόσιο χώρο συζητήσεων (forum) παραμένουν και εσύ έβλαψες την υπόληψη ενός συναδέλφου σου, που δε σου φταίει προσωπικά σε τίποτα.
Πέρα από αυτό, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως από τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, ότι ΠΑΙΔΕΙΑ σημαίνει να αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στις πράξεις και τα λόγια μας και να μην τα ξεστομίζουμε αβασάνιστα. Ως εκπαιδευτικός
tonedin
θα προωθούσες μια συμπεριφορά σαν τη δικιά σου (στο μήνυμα που κατηγορείς δημοσίως τον κύριο Μπλίτσα) στους μαθητές σου;
Συλλογίσου το λίγο αυτό...
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...
9