0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kounou στις Νοεμβρίου 18, 2012, 01:46:36 pmΣυνάδελφοι γεια σας. Είμαι ιδιωτικός εκπαιδευτικός εδώ και 5 χρόνια και εδώ και ένα μήνα βρίσκομαι σε διαδικασία εκπόνησης διδακτορικού. Ενδιαφέρομαι για εκπαιδευτική άδεια και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Αν καταφέρω να πάρω την άδεια , υποχρεούμαι να επιστρέψω στο ιδιωτικό σχολείο που εργάζομαι για το τριπλάσιο της αδείας όπως ισχύει για τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου; Ευχαριστώ.Καλησπέρα, είμαι κι εγώ εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό και θέλω να πάρω του χρόνου άδεια για μεταπτυχιακό (ελπίζω να δοθούν και του χρόνου). Κάπου είχα διαβάσει ότι για να πάρει κανείς άδεια για μεταπτυχιακό πρέπει να εχει 2 χρόνια προυπηρεσίας στο ιδιωτικό (δηλαδή να είσαι αορίστου χρόνου) και να σου μένει μετά την άδεια χρόνος υπηρεσίας το τριπλάσιο της άδειας. Αυτό δεν ξέρω αν σημαίνει ότι υποχρεωτικά πρέπει να μείνεις στο σχολείο που είσαι...Ίσως απλώς ο περιορισμός είναι τυπικός, δηλαδή να μην μπορείς να πάρεις άδεια αν π.χ. κοντεύεις να βγεις σε σύνταξη και δε σου μένουν μετά πολλά χρόνια υπηρεσίας.Έμαθες κάτι για αυτό; Δηλαδή άμα πάρουμε άδεια και μετά διοριστούμε στο δημόσιο ή πάμε σε άλλο ιδιωτικό, δε θα μπορούμε να φύγουμε;
Συνάδελφοι γεια σας. Είμαι ιδιωτικός εκπαιδευτικός εδώ και 5 χρόνια και εδώ και ένα μήνα βρίσκομαι σε διαδικασία εκπόνησης διδακτορικού. Ενδιαφέρομαι για εκπαιδευτική άδεια και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Αν καταφέρω να πάρω την άδεια , υποχρεούμαι να επιστρέψω στο ιδιωτικό σχολείο που εργάζομαι για το τριπλάσιο της αδείας όπως ισχύει για τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου; Ευχαριστώ.
όταν λες να "επιστρέψεις στην εκπαίδευση της βαθμίδας όπου ανήκεις", πέρα από πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια, εννοείς και ιδιωτική ή δημόσια; Δηλαδή αν κάποιος μετά την εκπαιδευτική άδεια διοριστεί, δεν μπορεί να φύγει από το ιδιωτικό μέχρι να "ξεπληρώσει" την εκπαιδευτική άδεια;Πάντως ο πιο εύκολος τρόπος να το μάθουμε είναι να τηλεφωνήσουμε στην ΟΙΕΛΕ και να μιλήοσυμε με κάποιον που γνωρίζει για τις εκπαιδευτικές άδειες.
Αναρτώ τη διεύθυνση που μπορεί να διαβάσει κανείς την περσινή εγκύκλιο για χορήγηση-ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών.http://dipe.kor.sch.gr/documents/XORIGISI-ANANEOSI%20ADIAS%20YPIRESIAKHS%20EKPEDEUSIS%20IDIOTIKON%20EKPEDEUTIKON.pdf
αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα κ χρόνια πολλά σε όλους/όλες! Μιας κ η συζήτηση περί εκπαιδευτικών αδειών, δράττομαι τς ευκαιρίας να ρωτήσω το εξής. Εάν πάρει κάποιος υποτροφία για διδακτορικό (πχ απο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ), τότεα. η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να του χορηγήσει αδεια μετά αποδοχών (χωρίς βέβαια τις προσαυξημένες αποδοχές)?β. είναι στην διακριτική της ευχέρεια να τη χορηγήσει?γ. κάλλιστα κ νομότυπα μπορεί να την αρνηθεί καθώς μόνο οι υποτροφίες του ΙΚΥ τη δεσμεύουν?Πάσα βοήθεια δεκτή από γνωρίζοντες (ιδίως η μπιτς θα μπορούσε να βοηθήσει). Και πάλι χρόνια πολλά!!!
Παράθεση από: kounou στις Δεκεμβρίου 27, 2012, 12:16:08 amΑναρτώ τη διεύθυνση που μπορεί να διαβάσει κανείς την περσινή εγκύκλιο για χορήγηση-ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών.http://dipe.kor.sch.gr/documents/XORIGISI-ANANEOSI%20ADIAS%20YPIRESIAKHS%20EKPEDEUSIS%20IDIOTIKON%20EKPEDEUTIKON.pdfΗ χορήγηση άδειας δεν εξαρτάται από την εργοδοσία; Τα χρήματα ποιος τα δίνει;
Αν θυμάμαι καλά, τις έχουν καταργήσει.