0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν παει ετσι.Παει συνολικα το θεμα.Δεν ψαχνουμε ο καθενας αν εχασε τη θεση του απο 24μηνιτη π.χ ,της ειδικοτητας του.Και απο ποιον 24μηνιτη.Εγιναν πχ 500 διορισμοι εκτος ΑΣΕΠ;ανεξαρτητα απο κλαδο.Τοσοι διοριστεοι ΑΣΕΠ δικαιουνται διορισμο.
ισοδύναμα μπορούν μόνο οταν τους το επιτρέπουν απο έξω.
δεν μιλάμε για τους φεκίτες . Για τους προσφυγέντες επιτυχόντες με έννομο συμφέρον. Είναι χιλιάδες από το 2002 και μετά. Είναι δύσκολο δικαιωθούμε ουσιαστικά δηλαδη να βγεί άμεση απόφαση για διορισμό όπως λέτε με το δε γιατί το υπουργείο έχει το απόλυτο επιχείρημα της οικονομικης δεινότητας που επιβάλλουν οι θεσμοί. Αρκεί να πούν οι θεσμοίοτι δεν παίρνετε δόσεις ή άλλα χειρότερα . Σε περίοδο πολέμου δεν υπάρχει ουσιαστικά σύνταγμα και άμεσες εφαρμογές. Αν και θεωρώ οτι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν την καραμέλα με την τρόικα για να βγάλουν την ουρά τους απέξω και οτι πολλά δεν τα έχουν επιβάλλει καν οι θεσμοί.
Ο αριθμός των νυν προσφυγέντων είναι συγκεκριμένος και όχι υπερβολικός (περίπου 2.000 ανά την Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος). Ξαναλέω ότι πιθανή δική τους δικαστική δικαίωση δεν θα αποτελεί προηγούμενο για να διεκδικίσει αναδρομικά διορισμό ο καθένας από τους χιλιάδες επιτυχώντες του ΑΣΕΠ της τελευταίας 15ετίας. Αν λοιπόν το Υπουργείο όντως προτίθεται να κάνει διορισμούς (εγώ έχω αμφιβολίες επ'αυτού) όχι μόνο μπορεί, αλλά θα επιβληθεί να μπουν σε αυτούς οι παραπάνω 2.000. Και αυτό το γνωρίζει το Υπουργείο.
Εγώ αυτή την πληροφόρηση έχω από τον δικηγόρο μου, και για αυτό μία πιθανή θετική απόφαση του δικαστηρίου δεν θα είναι απαγορευτική για τη διοίκηση για να την εφαρμόσει (δεν θα οδηγήσει σε μελλοντικές αλλαπάλληλες αντίστοιχες διεκδικήσεις από άλλους). Μπορείτε να ρωτήσετε ομοίως κάποιον δικηγόρο.