0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
"Ξυπνήστε" όσοι έχετε 36μηνες...!Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστηρια
σύμφωνα με την απόφαση 527 του ΣτΕ, η προυπηρεσία στους μονιμους διορισμούς δεν είναι ελεγμένη και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει αυτός ο νόμος. Αυτό ξέρω...
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι από ότι ξέρω πάνω από την Εθνική !!!
1. Έχοντας, προς το παρόν, δύο παράλληλες έννομες τάξεις –εκείνη των κρατών-μελών κι εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης– με βάση την κοινή νομική λογική οφείλουμε να δεχθούμε πως η άποψη των ευρωπαϊκών οργάνων, και ιδίως του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία θεμέλιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης είναι το ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο (βλ. τις «ιστορικές» αποφάσεις 15.7.1964, Costa c. ENEL, 17.12.1970, Internationale Handelsgesellschaft, 9.3.1978, Simmenthal), ουδόλως επιδρά στην υποχρέωση που έχουν τα όργανα των κρατών-μελών -άρα και της Ελλάδας- να θέτουν ως αντίστοιχο θεμέλιο των επιμέρους έννομων τάξεων το Σύνταγμά τους.
ΣυμπέρασμαΌσον η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την σημερινή της μορφή, μιά οδός υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της ιεράρχησης μεταξύ Συντάγματος και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Δίχως βεβαίως να είναι απολύτως αποτελεσματική κανονιστικώς:Α. Από την πλευρά του ΔΕΕ, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με τα εθνικά Συντάγματα ερμηνεία των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου.
Κατάλαβε κάποιος τι εννοεί ; Είναι σαφής η απάντηση που δόθηκε ; Δηλαδή αν κάποιος προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια θα δικαιωθεί με βάση αυτή την απάντηση ;
Η συμφωνία-πλαίσιο έχει μεταφερθεί στην ελληνική νομοθεσία. Η Επιτροπή δεν έχει στη διάθεσή της ενδείξεις ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται προς την εν λόγω οδηγία. Εναπόκειται στις αρμόδιες εθνικές αρχές, κυρίως στις επιθεωρήσεις εργασίας και στα δικαστήρια, να διασφαλίσουν ότι οι εθνικοί κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρουν την οδηγία 1999/70/ΕΚ, εφαρμόζονται ορθά και αποτελεσματικά, έχοντας υπόψη τις ειδικές περιστάσεις κάθε περίπτωσης.
Άρθρο 7Συνέπειες παραβάσεων1. Οποιαδήποτε σύμβαση συνάπτεται κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 5 και 6 του παρόντος διατάγματος είναι αυτοδικαίως άκυρη.2. Σε περίπτωση που η άκυρη σύμβαση εκτελέσθηκε εν όλω ή εν μέρει, καταβάλλονται στον εργαζόμενο τα οφειλόμενα βάσει αυτής χρηματικά ποσά, τυχόν δε καταβληθέντα δεν αναζητούνται. Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα, για το χρόνο που εκτελέσθηκε η άκυρη σύμβαση εργασίας, να λάβει ως αποζημίωση το ποσό το οποίο δικαιούται ο αντίστοιχος εργαζόμενος αορίστου χρόνου σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως του. Εάν οι άκυρες συμβάσεις είναι περισσότερες, ως χρόνος για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λαμβάνεται η συνολική διάρκεια απασχόλησης με βάση τις άκυρες συμβάσεις. Τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο καταλογίζονται στον υπαίτιο.3. Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του παρόντος διατάγματος τιμωρείται με φυλάκιση (άρθρο 5 Ν. 1338/1983, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 1440/1984). Αν το αδίκημα διαπράχθηκε από αμέλεια, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η ίδια παράβαση στοιχειοθετεί παράλληλα και σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.