PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Διάφορα θέματα αδιόριστων
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
nikolopol
,
victor123
,
Stelios
)
Πινακας αναπληρωτων και 2ο πτυχιο
Τελευταία νέα
Προσλήψεις 667 εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α’ 102), όπως ισχύει], για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχ. έτος 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πινακας αναπληρωτων και 2ο πτυχιο (Αναγνώστηκε 4832 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Joannita
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Πινακας αναπληρωτων και 2ο πτυχιο
«
στις:
Μάρτιος 16, 2015, 09:38:24 πμ »
Tweet
Καλησπέρα σε όλους και όλες. Γράφω κυρίως γιατί θα ήθελα να ακούσω διαφορετικές γνώμες από ορισμένους πιθανότατα πιο έμπειρους από εμένα. ΄΄Εχω τελειώσει Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Διάβασα σε μια εγκύκλιο πως στον πίνακα αναπληρωτών ανεβαίνεις ή με μεταπτυχιακό ή με 2ο πτυχίο (τα αναφέρει ως ισότιμα τελοσπαντων). Χρήματα για μεταπτυχιακό δεν παίζουν (κυρίως για εξ αποστάσεως που με ενδιαφέρει μια και έχω 2 παιδιά και δύσκολα θα μπω σε μετακινήσεις κλπ.) ούτε φυσικά και υποτροφία για μεταπτυχιακό. Οπότε σκέφτομαι ότι το 2ο πτυχίο ίσως μου έδινε τα μόρια που χρειάζομαι και επιπλέον παραπάνω γνώσεις. Μένω Ηράκλειο και η μόνη δυνατότητα που βλέπω είναι το Τει Κοινωνικής Εργασίας. Σαν αντικείμενο με ενδιαφέρει πολύ γιατί θα έβλεπα τον εαυτό μου μελλοντικά να εργάζομαι σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα κοντά σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή ειδικές ικανότητες. ¨ηδη παρακολουθώ και ένα ετήσιο πρόγραμμα στην Ειδική αγωγή το οποίο όμως μόρια για το δημόσιο(για να αποκτήσω και προϋπηρεσία) δεν δίνει ούτε και φτάνει ως γνώση νομίζω για να δουλέψω σε κάποιο ίδρυμα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σκέφτομαι τις κατατακτήριες που ξέρω ότι παίζουν πολλά εκεί και δεν είναι και σίγουρο ότι θα μπω. Δεν θέλω να το βάλω κάτω βλέπω όμως και πολλές αντιξοότητες. θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σας και ίσως κάποια εμπειρία που έχετε από παρόμοια κατάσταση.
Ευχαριστώ!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Πινακας αναπληρωτων και 2ο πτυχιο
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:34:00 »
jellyfish
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Μάρτιος 16, 2015, 10:55:50 πμ »
δεν ξέρω αν θα ανεβεις στον πίνακα, εφ όσων είναι κλειδωμένος εγώ κάνω και μεταπτυχιακό και δευτερο πτυχίο . το β πτυχίο μου έχει μείνει λίγο πίσω γιατί είναι σε άλλη πόλη από τη φετινή δουλειά μου. από το ετήσιο σεμινάριο μην περιμένεις και πολλά, δεν είναι αναγνωρισμένα, έχω κάνει κι εγώ. στην καλύτερη περίπτωση ελπίζω να μπορέσω να δουλέψω σε κατασκηνώσεις αμέα. οι κατατακτήριες νομίζω πώς είναι ανάλογα με τη σχολή το αν είναι αξιοκρατικές. θέλεις πάντως πάρα πολύ διάβασμα όπου και να δώσεις. τουλάχιστον 2 μήνες εντατικό. αν θέλεις να το πας πιο χαλαρά, καλύτερα να ξεκινήσεις παό το καλοκαίρι.
το τει έχει πολλά εργαστήρια, και άρα υποχρεωτικές παρακολουθήσεις.
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το τμήμα που σκέφτεσαι να δώσεις κατατακτήριες και έχω την εντυπωση πως έχει μια σχετική επαγγελματική αποκατάσταση.
Αυτά.
Καταγράφηκε
lenalacta
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Μάρτιος 16, 2015, 02:32:59 μμ »
Αν δε κάνω λάθος προσχολικής αγωγής είναι το ΠΕ 60 νηπιαγωγών (δηλαδή γενικής αγωγής σωστά;).
Πρώτα απ'όλα οι πίνακες γενικής αγωγής και ειδικής αγωγής είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Στο πίνακα γενικής αυτή τη στιγμή μοριοδοτούνται μόνο προϋπηρεσία και επιτυχία ασεπ αν υπάρχει και οι πίνακες είναι κλειδωμένοι. Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση άγνωστο προς ποια κατεύθυνση.
Στους πίνακες ειδικής αγωγής, υπάρχουν κριτήρια για την ένταξη και μοριοδότηση. (Βλέπε τελευταία εγκύκλιος για ειδική αγωγή η οποία στηρίζεται σε υπουργική απόφαση, εφαρμόστηκε πρώτη χρονιά φέτος) Με λίγα λόγια δε μπορούν να ενταχθούν όλοι εκτός αν διαθέτουν πχ. 10 μήνες προϋπηρεσία ειδική αγωγή, σεμινάριο 2010, μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή ή ψυχολογία ή διαθέτουν πτυχίο ειδικής αγωγής και από εκεί και πέρα υπάρχει μοριοδότηση. Εδώ πάλι το τοπίο είναι κάπως θολό γιατί η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη δημιουργία νέου νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Ελπίζω να βοήθησα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ρευστότητα για τον τρόπο κατάταξης και στους δύο πίνακες που θα ισχύσει άρα είναι λίγο δύσκολο να ληφθούν και αποφάσεις.
Υ.Γ. Δε ξέρω πάντως όταν το πρώτο πτυχίο είναι ΑΕΙ και το δεύτερο ΤΕΙ μπορεί να θεωρηθεί δεύτερο πτυχίο για
μοριοδότηση
. Δεν είμαι απολύτως σίγουρη, ρώτησε πριν ξεκινήσεις.
Καταγράφηκε
Joannita
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #3 στις:
Μάρτιος 16, 2015, 04:36:22 μμ »
Ευχαριστώ και τις δυο σας για τις απαντησεις. Θα καλέσω στο υπουργείο παιδείας για περισσότερες πληροφορίες. Αν διάβασα τη σωστή εγκύκλιο για την ειδική αγωγή, ανέφερε κάπου και πιστοποίηση νοηματικής γλώσσας και Braille. Ακόμα και αν εχω ένα από τα δύο αυτά μπορώ να κάνω αίτηση ως ΠΕ 60.50?
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:34:00 »
Joannita
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #4 στις:
Μάρτιος 16, 2015, 04:39:02 μμ »
επίσης ΄΄ημουν επιτυχούσα στον Ασεπ του 2006 παίρνω μόρια από εκεί?
Καταγράφηκε
lenalacta
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #5 στις:
Μάρτιος 16, 2015, 07:20:19 μμ »
Τίποτα απ'όσα αναφέρεις δε σου δίνουν δικαίωμα ένταξης στο πίνακα ειδικής αγωγής. Για ακριβέστερες πληροφορίες η τελευταία εγκύκλιος:
http://www.pde.gr/index.php?page=7566
Ο ΑΣΕΠ 2006 ήταν ο προτελευταίος στον κλάδος σου άρα σου δίνουν κάποια μόρια στον πίνακα γενική και δεν κατατάσσεσαι στον πίνακα μηδενικής
http://www.pde.gr/index.php?page=7506
αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανά για να σε προσλάβουν. Ας απαντήσει κάποιος νηπιαγωγός.
Όπως σου είπα αναμένονται αλλαγές στον τρόπο κατάταξης και στους δύο πίνακες, οπότε θα πρέπει να παρακολουθείς την επικαιρότητα.
Καταγράφηκε
Joannita
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #6 στις:
Μάρτιος 16, 2015, 08:16:05 μμ »
σε ευχαριστώ πολύ!!!
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες: