*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 14869 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 08:09:57 pm »
Για δες αυτό...... Όντως είναι και το fairyland μέσα. Στο ΥΠΕΠΘ τα βρήκα, στην ενότητα ΜΑΘΗΤΕΣ->Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ->ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 08:16:19 pm από pe06 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:55 »

Αποσυνδεδεμένος Beth

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:38:59 pm »
pe06 πραγματικά σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ. εσύ είσαι σε δημοτικό? αν ναι ποιό βιβλίο έχεις δουλέψει?

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 09:52:58 am »
Ήμουν πέρυσι σε δημοτικό Beth και η συνάδελφος που αναπλήρωσα είχε επιέξει το Whizz kids 1. Το τι τράβηξα για να βγάλω 20 σελίδες (μπορεί να σου λέω και πολλές) όλη τη χρονιά, δε μπορείς να διανοηθείς... Πολύ απαιτητικό εγχειρίδιο, δε θα το προτιμούσα σε καμία περίπτωση.

Αποσυνδεδεμένος Beth

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 10:03:42 am »
Αλήθεια? Κι εγώ που έλεγα να πάρω αυτό φέτος...Μου έκοψες την φόρα. Ίσως και καλύτερα βέβαια να το ξανασκεφτώ...αν έχεις και άλλα σχόλια θα με ενδιέφερε να τα ακούσω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:55 »

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:06:10 am »
Είναι όπως σου είπα δύσκολο βιβλίο. Κάθε κεφάλαιο έχει 3 μαθήματα, 2 που έχουν νέο κείμενο, νέο λεξιλόγιο, νέα γραμματική και 1 επαναληπτικό μάθημα. Η γραμματική είναι αρκετά απαιτητική και μαζεμένη. Τα παιδιά που κάνουν φροντιστήριο, παρακολουθούν άνετα σχετικά, τα υπόλοιπα που δεν έχουν αρχίσει ακόμη φροντιστήριο ή είναι αλλοδαπά η έχουν δυσκολίες με τη γλώσσα, την κάτσανε τη βάρκα. Φαντάσου πως διδάσκει σ'ένα μάθημα τα αριθμητικά και στο ακριβώς επόμενο τα χρώματα. Πού να προλάβουν να τ'αφομοιώσουν τα μικρά?? Και πόσες φωτοτυπίες να μοιράσεις πια??? Όσοι τα ξέρουν βαριουνται -κλασικό πρόβλημα βέβαια-. Ο ανώμαλος πληθυντικός ουσιαστικών παίζει από τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου, όπως επίσης this-that-these-those, αλλά και ρήματα (όλες οι μορφές του be, ερώτηση, άρνηση, συνημμένοι τύποι) και το can.

Ίσως δε σου ακουστεί τρομερό, αλλά θα ήθελα κάτι πιο χαλαρό για τα πιτσιρικάκια.. ΟΚ έχει και τις ζωγραφιές του, τα αυτοκόλλητά του, τις αντιστοιχίες του, αλλά πολύ γραμματική βρε παιδί μου.. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου βέβαια, ίσως εσενα σε βολέψει πολύ. Κάνε μια βόλτα μέχρι το κοντινότερο βιβλιοπωλείο σου να του ρίξεις μια ματιά.

Αποσυνδεδεμένος Beth

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 03:54:53 pm »
Δεν το είδα αναλυτικά βέβαια αλλά αρχικά θα έλεγα οτι μου έκανε θετική εντύπωση...όπως συμβαίνει συνήθως με τα βιβλία μέχρι να τα δουλέψεις και να δεις τις δυσκολίες. Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο? Το welcome to America (express publishing) φαίνεται χαλαρούτσικο θα έλεγα, χωρίς να δίνει πολύ αναλυτικά  την γραμματική βέβαια. Με απασχολεί πολύ η επιλογή βιβλίου και από οτι βλέπω του υπεπθ από τους ρυθμούς του φροντιστηρίου απέχουν πάρα πολύ. Το kid's planet ειδα του ίδιου εκδοτικού με το whizz και μου φάνηκε κάπως δύσκολο. Longman, macmillan, oxford έχεις δουλέψει κανένα από αυτά? Έστω κάποιος άλλος συνάδελφος έχει καμιά συμβουλή?

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 06:15:15 pm »
Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει άλλη χρονιά με Γ' Δημοτικού, ούτε και σε κάποιο ιδιαίτερο μου έτυχε. Δε μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά σίγουρα κάποιες συνάδελφοι εδώ θα σου δώσουν μια αξιόπιστη πρόταση άμεσα!

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 07:53:38 am »
Το θέμα υπήρχε και αλλού και σε παραπέμπω στις απαντήσεις κάποιων συναδέλφων μήπως σε βοηθήσουν..

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=8568.0

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144