PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
Δημοτικό
(Συντονιστής:
alexel
)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: (Αναγνώστηκε 14869 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
pe06
Έμπειρο μέλος
"Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
Απ:
«
Απάντηση #14 στις:
Σεπτεμβρίου 18, 2008, 08:09:57 pm »
Tweet
Για δες αυτό...... Όντως είναι και το fairyland μέσα. Στο ΥΠΕΠΘ τα βρήκα, στην ενότητα ΜΑΘΗΤΕΣ->Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ->ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 08:16:19 pm από pe06
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 00:13:55 »
Beth
Πλήρες μέλος
Απ:
«
Απάντηση #15 στις:
Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:38:59 pm »
pe06 πραγματικά σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ. εσύ είσαι σε δημοτικό? αν ναι ποιό βιβλίο έχεις δουλέψει?
Καταγράφηκε
pe06
Έμπειρο μέλος
Απ:
«
Απάντηση #16 στις:
Σεπτεμβρίου 19, 2008, 09:52:58 am »
Ήμουν πέρυσι σε δημοτικό Beth και η συνάδελφος που αναπλήρωσα είχε επιέξει το Whizz kids 1. Το τι τράβηξα για να βγάλω 20 σελίδες (μπορεί να σου λέω και πολλές) όλη τη χρονιά, δε μπορείς να διανοηθείς... Πολύ απαιτητικό εγχειρίδιο, δε θα το προτιμούσα σε καμία περίπτωση.
Καταγράφηκε
Beth
Πλήρες μέλος
Απ:
«
Απάντηση #17 στις:
Σεπτεμβρίου 19, 2008, 10:03:42 am »
Αλήθεια? Κι εγώ που έλεγα να πάρω αυτό φέτος...Μου έκοψες την φόρα. Ίσως και καλύτερα βέβαια να το ξανασκεφτώ...αν έχεις και άλλα σχόλια θα με ενδιέφερε να τα ακούσω.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 00:13:55 »
pe06
Έμπειρο μέλος
Απ:
«
Απάντηση #18 στις:
Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:06:10 am »
Είναι όπως σου είπα δύσκολο βιβλίο. Κάθε κεφάλαιο έχει 3 μαθήματα, 2 που έχουν νέο κείμενο, νέο λεξιλόγιο, νέα γραμματική και 1 επαναληπτικό μάθημα. Η γραμματική είναι αρκετά απαιτητική και μαζεμένη. Τα παιδιά που κάνουν φροντιστήριο, παρακολουθούν άνετα σχετικά, τα υπόλοιπα που δεν έχουν αρχίσει ακόμη φροντιστήριο ή είναι αλλοδαπά η έχουν δυσκολίες με τη γλώσσα, την κάτσανε τη βάρκα. Φαντάσου πως διδάσκει σ'ένα μάθημα τα αριθμητικά και στο ακριβώς επόμενο τα χρώματα. Πού να προλάβουν να τ'αφομοιώσουν τα μικρά?? Και πόσες φωτοτυπίες να μοιράσεις πια??? Όσοι τα ξέρουν βαριουνται -κλασικό πρόβλημα βέβαια-. Ο ανώμαλος πληθυντικός ουσιαστικών παίζει από τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου, όπως επίσης this-that-these-those, αλλά και ρήματα (όλες οι μορφές του be, ερώτηση, άρνηση, συνημμένοι τύποι) και το can.
Ίσως δε σου ακουστεί τρομερό, αλλά θα ήθελα κάτι πιο χαλαρό για τα πιτσιρικάκια.. ΟΚ έχει και τις ζωγραφιές του, τα αυτοκόλλητά του, τις αντιστοιχίες του, αλλά πολύ γραμματική βρε παιδί μου.. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου βέβαια, ίσως εσενα σε βολέψει πολύ. Κάνε μια βόλτα μέχρι το κοντινότερο βιβλιοπωλείο σου να του ρίξεις μια ματιά.
Καταγράφηκε
Beth
Πλήρες μέλος
Απ:
«
Απάντηση #19 στις:
Σεπτεμβρίου 19, 2008, 03:54:53 pm »
Δεν το είδα αναλυτικά βέβαια αλλά αρχικά θα έλεγα οτι μου έκανε θετική εντύπωση...όπως συμβαίνει συνήθως με τα βιβλία μέχρι να τα δουλέψεις και να δεις τις δυσκολίες. Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο? Το welcome to America (express publishing) φαίνεται χαλαρούτσικο θα έλεγα, χωρίς να δίνει πολύ αναλυτικά την γραμματική βέβαια. Με απασχολεί πολύ η επιλογή βιβλίου και από οτι βλέπω του υπεπθ από τους ρυθμούς του φροντιστηρίου απέχουν πάρα πολύ. Το kid's planet ειδα του ίδιου εκδοτικού με το whizz και μου φάνηκε κάπως δύσκολο. Longman, macmillan, oxford έχεις δουλέψει κανένα από αυτά? Έστω κάποιος άλλος συνάδελφος έχει καμιά συμβουλή?
Καταγράφηκε
pe06
Έμπειρο μέλος
Απ:
«
Απάντηση #20 στις:
Σεπτεμβρίου 20, 2008, 06:15:15 pm »
Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει άλλη χρονιά με Γ' Δημοτικού, ούτε και σε κάποιο ιδιαίτερο μου έτυχε. Δε μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά σίγουρα κάποιες συνάδελφοι εδώ θα σου δώσουν μια αξιόπιστη πρόταση άμεσα!
Καταγράφηκε
pe06
Έμπειρο μέλος
Απ:
«
Απάντηση #21 στις:
Σεπτεμβρίου 22, 2008, 07:53:38 am »
Το θέμα υπήρχε και αλλού και σε παραπέμπω στις απαντήσεις κάποιων συναδέλφων μήπως σε βοηθήσουν..
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=8568.0
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση