0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό θα ήταν το δίκαιο...αλλά θα μείνει εκτός νυμφώνος πολύς κόσμος. Αν το εφαρμόσουν -πράγμα εύκολο, ως προς τη διασταύρωση στοιχείων- θα είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Στην πραγματικότητα τώρα...θα υπάρχει γενναία μοριοδότηση της προυπηρεσίας. Τώρα πως θα συνυπάρξουν σε έναν πίνακα όσοι έχουν μόνο προυπηρεσία με όσους έχουν προυπηρεσία και επιτυχία ΑΣΕΠ, συν όποιο άλλο κριτήριο μοριοδοτηθεί ...είμαι περίεργη να το δω κι αυτό.
Κατά την γνώμη μου δεν έχει να κάνει με την ΠΔΣ αλλά με όλες γενικά τις προϋπηρεσίες (από ΠΔΣ έως ιδιωτικά) που είχαν διαφορετική αφετηρία. Εγώ νομίζω δεν έχει να κάνει με την έννοια του δόλου αφού ήταν υπό τον έλεγχο της πολιτείας αλλά με τον διαφορετικό τρόπο πρόσληψης/έναρξης αφού δεν είχαν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Γι αυτό το λόγο δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει έλεγχος προϋπηρεσιών. Ποιες προϋπηρεσίες από όλες; Πως μπορεί η πολιτεία να ακυρώσει προϋπηρεσίες αφού με την δική της ευθύνη αποκτήθηκαν; Τότε και αυτοί που διορίστηκαν, με την ίδια λογική, θα πρέπει να ελεγχθούν;Θεωρώ λοιπόν ουτοπικό να μιλάμε για ακύρωση όποιας προϋπηρεσίας! Αυτό μόνο στο φόρουμ έχει λεχθεί...
Για ρίξε καμιά ιδέα απ΄τα λεγόμενα του.......γιατί εγώ πραγματικά μόνο που τον διαβάζω συγχύζομαι και δεν είμαι ψύχραιμη να καταλάβω!
...Σύμφωνα με την κ.Θωμοπούλου η απόφαση δεν υποχρεώνει τη διοίκηση να διεξάγει νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά από εδώ και πέρα οι διορισμοί πρέπει να γίνονται με κριτήρια από ανεξάρτητη αρχή (ΑΣΕΠ) κι όχι από τη διοίκηση. Αυτές τις δυο προυποθέσεις θέτει η απόφαση, η οποία αφορά μόνο τους μόνιμους διορισμούς κι όχι τις προσλήψεις αναπληρωτών...δεν υποχρεώνει: Το θέμα νέου διαγωνισμού δεν έχει κλείσει...
Για να μιλήσουμε πιο πρακτικά... και επειδή την πέμπτη θα κατατεθούν προτάσεις.1) Η πρώτη συνάντηση αφορούσε τις προυποθέσεις του Στε και τίποτε παραπάνω. Προς έκπληξη μας και αν τα κατάλαβαν καλά οι συνδικαλιστές ς οι προυποθέσεις είναι δύο που είναι δεσμευτικές.α) η απόφαση δεν υποχρεώνει τη διοίκηση να διεξάγει νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.β)οι διορισμοί πρέπει να γίνονται με κριτήρια , από ανεξάρτητη αρχή(ΑΣΕΠ) κι όχι από τη διοίκηση .Και όχι porcupinetree οι διορισμοί πρέπει να γίνονται με κριτήρια από ανεξάρτητη αρχή(ΑΣΕΠ). Δηλαδή δεν λέει οτι τα κριτήρια θα τα καταθέσει ο ασεπ. 2) Η ολμέ πολυ φοβάμαι ( όπως μου λένε και άλλοι συνάδελφοι )οτι θα πάει την Πέμπτη χωρίς την νομική συμβουλή κάποιου δικηγόρου και απλά θα παραβρεθεί σαν θεατής στο έργο. Πώς περιμένουμε να τους λάβει υπόψη το υπουργείο?3) Ξέρουμε τι θα ήθελαν να προτείνουν οι παρατρεχάμενοι του Κουράκη. Κυρίως προυπηρεσία αφου ήταν προεκλογική δέσμευση. 4) Πρέπει να συμφωνήσουν ολμέ και δοε πριν την Πέμπτη σε κοινή συνταγματική πρόταση για να έχει δύναμη η παρουσία τους.5) Τονίζω το γεγονός οτι η κ.Θωμοπούλου δεν έβαλε σε απαραίτητη προυπόθεση την επιτυχία ασεπ αλλά κάποια αντικειμενικά κριτήρια που θα τα επιλέξουνε ,θα συμφωνήσουνε και αυτά θα τα επιβλέψει ο ασεπ. Είναι σοβαρό αυτό νομίζω αν βέβαια κατάλαβαν καλά οι συνδικαλιστές . Τι προετοιμασία θα κάνει δοε και ολμέ. ?
Κοινή λογική απούσα...Πώς στέκει ο διαχωρισμός πινάκων διορισμών-αναπληρωτών;Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις προσλήψεις αναρωτιέται κανείς πώς μπορούν να περπατήσουν.Οσοι έχουν τις προυποθέσεις για διορισμό απο το στε-ενδεχομένως δηλ. ασεπ και προυπηρεσία-θα μπαίνουν στον πίνακα διορισμού χωρίς να μπορούν στο μεταξύ να δουλεύουν αναπληρωτές,εφόσον στον άλλο πίνακα θα τους προσπερνούν άτομα ενδεχομένως με τερράστια προυπηρεσία και μικρή ή καθόλου επιτυχία στον ασεπ;Kαι πώς θα συνεχίσουν οι πρώτοι να τροφοδοτούν με προυπηρεσία τον εαυτό τους στους πίνακες διορισμού αν δεν έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν;Η λύση θα είναι εκεί οι φωστήρες της επιτροπής να καθορίσουν επιτέλους τα κριτήρια και να προχωρήσουν σε έναν πίνακα για διορισμούς-αναπληρώσεις.
Κοινή λογική απούσα...Πώς στέκει ο διαχωρισμός πινάκων διορισμών-αναπληρωτών;Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις προσλήψεις αναρωτιέται κανείς πώς μπορούν να περπατήσουν.Οσοι έχουν τις προυποθέσεις για διορισμό απο το στε-ενδεχομένως δηλ. ασεπ και προυπηρεσία-θα μπαίνουν στον πίνακα διορισμού χωρίς να μπορούν στο μεταξύ να δουλεύουν αναπληρωτές, εφόσον στον άλλο πίνακα θα τους προσπερνούν άτομα ενδεχομένως με τεράστια προυπηρεσία και μικρή ή καθόλου επιτυχία στον ασεπ;