0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ το είδαν αυτό με τις προϋπηρεσίες;
Είναι το ένα καλό που βγήκε από τη μανία του Μητσοτάκη για απολύσεις. Άρχισαν να ελέγχουν τα χαρτιά όλων.
τεράστια και για ακόμη μια φορά άνθρωποι που έχουμε 2 και 3 ασεπ και δουλευουμε τόσα χρόνια θα βρεθούμε να βλέπουμε την πλάτη κάποιων που απέκτησαν με πλάγιο τρόπο προυπηρεσία. για ακόμη μια φορά κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμη και την αναπλήρωση.
Καλημερα. Μπορείτε να μου πείτε τι θα ισχύσει με τα δυσπρόσιτα; Θα μετρηθούν διπλά τα μόρια μόνο από Θ και Ι ή και τα Ζ, Η;
Το θέμα όμως είναι ότι με την πολιτική του προπαγάνδα ο Μητσοτάκης σπίλωνε χιλιάδες υπαλλήλους για μετρημένες στα δάχτυλα περιπτώσεις. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος που αναφέρεσαι υπηρετούσε στο ΠΥΣΠΕ που υπηρετώ. Σε 1100 εκπαιδευτικούς λοιπόν βρέθηκε ένας με πλαστά χαρτιά και είναι διαφορετική περίπτωση από αυτή που αναφέρεσαι. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έπρεπε ποτέ να διοριστεί, γιατί δεν πληρούσε ποτέ τα κριτήρια του νόμου. Ένας νόμος όταν πάψει να είναι σε ισχύ, παύει να ισχύει από τη μέρα που η οποιαδήποτε (πολιτική ή δικαστική) απόφαση τον καταργεί. Το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι διορισμός συγκεκριμένων ατόμων που θα δικαιωθούν δικαστικά και νομίζω πως κάτι τέτοιο (ίσως και με αναδρομική ισχύ) θα μπορέσουν να πετύχουν μόνο οι διοριστέοι του 2008, όσοι δηλαδή δεν έχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους.
Εγώ δεν έκρινα την προπαγάνδα του Μητσοτάκη. Είπα ότι είχε μανία με τις απολύσεις. Και την προπαγάνδα την πιστεύει αυτός που θέλει να την πιστέψει. Αυτός που ήδη πιστεύει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ξύνονται και απλά περιμένει κάτι να τον επιβεβαιώσει. Δεν είναι ότι απλά παύει να είναι σε ισχύ ένας νόμος. Δεν αντικαθίσταται απλά από έναν νέο. Κρίνεται αντισυνταγματικός. Δεν έπρεπε δηλαδή να ισχύει ποτέ. Κάτι σαν τα αυθαίρετα...
Δεν το καταλαβαίνει η ΟΛΜΕ ότι είναι άδικο αυτό;