0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν καταργήσει η κυβέρνηση τον γραπτό διαγωνισμό του Ασεπ, ενταφιαζει τους νέους εκπαιδευτικούς και όλους τους φοιτητες από το 1ο ετος και τουδε.Στις δικαιλογημένες(εν μερει)φωνες όσων έχουν μόνο προυπηρεσία διχως ουδεμια επιτυχια ασεπ ,αντιτείνω:απο το 1998 δεν γνωρίζουμε πως υπάρχει ο διαγωνισμός;;Ή μηπως οι προυπηρεσιες σας ξεκιναν πριν το 1998;
Δε γνωριζω αν οι προυπηρεσιες των συναδελφων αρχιζουν πριν το 1998,αν ναι,ας σεβαστουμε τουλαχιστον την ηλικια τους και τα εικοσαρια που επρεπε να γραψουν στις πανελληνιες για να περασουν στις καθηγητικες σχολες.
όλοι οι νέοι εκπαιδευτικοί έχουν χρόνια τώρα πρόβλημα από την στιγμή μου βγαίνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες περισσότεροι από όσους πρέπει να προσλάβει και ακόμα περισσότεροι από όσους στην πραγματικότητα προσλαμβάνει. Δεν είναι λοιπόν ο γραπτός ασεπ αυτός που θα εξαγνίσει το σύστημα. Αν γινόντουσαν οι διορισμοί που θα έπρεπε να γίνουν μπορεί να ήταν αλλά δεν. Σίγουρα πρέπει να μειώσει τους εισακτέους στις καθηγητικές σχολές και ειδικά αυτές που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό προσανατολισμό.
Φτάνει πια αυτή η καραμέλα. Θέλεις πραγματικά ίσες ευκαιρίες για όλους; Γιατί δεν βγαίνεις τότε να ζητήσεις καθαρό γραπτό ΑΣΕΠ από το 0 για όλους χωρίς προσαυξήσεις και επιπλέον μοριοδότηση από προϋπηρεσίες, μεταπτυχιακά κτλ.; . Άλλωστε η Χ κατηγορία θα έχει εργασιακή εμπειρία και παραστάσεις διαγωνισμών, η Ψ πρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδές και η Ζ απλά θα είναι οι νέοι άπειροι από όλες τις απόψεις πτυχιούχοι. Εγώ είμαι υπέρ αυτού του συστήματος, αν είναι να ξαναμπούμε στην λογική γραπτού ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι χάθηκαν πόσα χρόνια και ευκαιρίες από την τελευταία διεξαγωγή του. Αλλά ξέρω, σε αυτό θα αρχίσουν τα ναι μεν, αλλά...Αυτό που πιστεύω είναι πως ο γραπτός ΑΣΕΠ είναι η εύκολη λύση για να μεταβιβάσει το κράτος την ευθύνη της αδιοριστίας στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς κρίνοντας τους ως ακατάλληλους (παρά το πτυχίο) μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων που επέτρεψε και επιτρέπει να συσσωρεύονται σε καθηγητικές σχολές, χωρίς να υπάρχουν ανάγκες. Αυτό γίνεται στο υπουργείο Παιδείας.Σε άλλες δομές, εγώ προσωπικά δεν είδα ποτέ να δέχεται π.χ. το κράτος 10.000 δόκιμους αστυνομικούς από πανελλήνιες, να ολοκληρώνουν επιτυχώς όλοι την εκπαίδευση τους και μετά να τους περνάει από νέες εξετάσεις για να καταλήξει στους 500 που θα ενταχθούν τελικά στο σώμα. Κάθε άλλο, όταν είδαν πως δεν χρειάζονται ή έστω δεν αντέχει το σύστημα άλλους αστυνομικούς περιόρισαν τον αριθμό των εισακτέων ή και έκλεισαν για λίγα χρόνια τις σχολές τους.