0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, πολύ δίκαιη, να διοριστεί αυτός που τα έχει φρέσκα, που δεν έχει υποχρεώσεις και μπορεί απρόσκοπτα να προετοιμαστέι, αυτός που ξύπνησε καλά την μέρα των εξετάσεων, που πήγε σε φροντηστήριο, που απάντησε στην τύχη σε ορισμένες απαντήσεις και του "βγήκε" κ.α.
Δεν διαφωνώ ότι τα κριτήρια θα τα θέσει το υπουργείο. Αλλά αν είναι καταφανώς ετεροβαρή και άδικα θα καταλήξουμε στα δικαστήρια... Ειδικά και μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περί ΑΣΕΠ και προυπηρεσίας κλπ.
Δεν το εχω δει αυτο πουθενα στο Δημοσιο,να σου παιρνει καποιος το διορισμο επειδη εχει παιδια,να προηγειται εσου.Τι κριτηριο ειναι αυτο;Ας προβλεψουν ειδικη κατηγορια για την πολυτεκνια.Εχω γνωρισει συναδερφους που προχωρησαν σε τεταρτο παιδι για να εξασφαλισουν διορισμο.Λυπηρο.Ωστοσο πρεπει να συναδει το νεο συστημα με το πνευμα της 527/2015.Αλλωστε η αποφαση ηταν μια σοβαρη παραμετρος που εληφθη υποψιν.Δεν εγιναν διορισμοι ουτε των Φεκιτων αλλα ουτε και αλλων.
Ο Ασεπ είναι πολύ απαιτητικός διαγωνισμός. Σε καμία περίπτωση δε βρίσκεται σε πλεονεκτικήθέση αυτός που πήρε τώρα το πτυχίο ή είναι τυχερός ή ξύπνησε καλά.
1) το έχω δει και εγώ 2) το έχει πει ο Φίλης 100 φορές και το έχω ακούσει να λέει ότι οι διορισμοί θα είναι στο πνεύμα της απόφασης ΣΤΕ, άρα θα δούμε έναν κλασικό μοριοδοτούμενο ΑΣΕΠ με οροφές και ότι άλλο προβλέπεται...μη σου πω και τεστ δεξιοτήτων, και για εμένα ναι πρέπει να το μετρήσουν και αυτό!!!!!!!!! όπως κάποιοι δεν έχουν προυπηρεσία έτσι και κάποιοι άλλοι δεν έχουν τεστ δεξιοτήτων
το πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ δεν αποκλείει ασεπ με προσόντα πριμοδοτούμενα...το είπε η νομική σύμβουλος το υπουργείου
αν δεν θέλετε γενναια πριμοδότηση προϋπηρεσίας ψηφίστε άλλο κόμμα....
-Ο ΑΣΕΠ ακριβώς επειδή είναι απαιτητικός διαγωνισμός ευνοεί όσους δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις ππέραν του διαβάσματος. Αν κάποιος είναι αναπληρωτής και 40+ με παιδιά και οικογένεια πολύ απλά δεν δεν θα μπορεί να αντοκριθεί στην προετοιμασία του, σε σχέση με έναν που πήρε το πτυχίο πρόσφατα.-Η επιτυχία (διοριστέος) κρίνεται και μία απάντηση η οποία για τους περισσότερους είναι απότέλεσμα τύχής (π.χ. κάποιος ακολουθεί την τακτική 4 ερωτήσεις που δεν γνωρίζει να μην τις απαντήσει ενώ κάποιος άλλος να τις απαντήσει στην τύχη. Αν ο δεύτερος απαντήσει την 1 σωστά περνάει τον πρώτο κατά 1/4 της απάντησης).-Πολλοί άριστοι εκπ/κοί χρόνια αναπληρωτές μπορεί να μην αποδώσουν καλά επειδή θα πρέπει να ταξιδέψουν από το δυσπρόσιτο στο κοντινό νησί και να είναι άυπνοι.- Άλλο οι πανελήνιες (ανάπτυξη θεμάτων πάνω στο ΙΔΙΟ βιβλίο) άλλο το ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών σε μια γενική ύλη (όπου ευνοόυνται οι των φροντηστηρίων που γνωρίζουν τα μέλη της επιτροπής που βάζουν τα θέματα και άρα ξέρουν τι βιβλίο να προετοιμάσουν). Είναι πολύ σημαντικό στον ΑΣΕΠ (ειδικά για τις τεχνικές ειδικότητες) να τύχει τα μέλη της επιτροπής να είναι της σχολής σου (π.χ. Πληροφορικής Ιωαννίνων). Αν τύχει και είσαι από π.χ. Δημοκρίτειο αυτομάτως ξεκινάς με ένα μεγάλο μείον.
Όλα αυτά βέβαια λίγη σημασία έχουν, γιατί...
-Ο ΑΣΕΠ ακριβώς επειδή είναι απαιτητικός διαγωνισμός ευνοεί όσους δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις ππέραν του διαβάσματος. Αν κάποιος είναι αναπληρωτής και 40+ με παιδιά και οικογένεια πολύ απλά δεν δεν θα μπορεί να αντοκριθεί στην προετοιμασία του, σε σχέση με έναν που πήρε το πτυχίο πρόσφατα.-Η επιτυχία (διοριστέος) κρίνεται σε μία απάντηση η οποία για τους περισσότερους είναι αποτέλεσμα τύχης (π.χ. κάποιος ακολουθεί την τακτική 4 ερωτήσεις που δεν γνωρίζει να μην τις απαντήσει ενώ κάποιος άλλος να τις απαντήσει στην τύχη. Αν ο δεύτερος απαντήσει την 1 σωστά περνάει τον πρώτο κατά 1/4 της απάντησης).-Πολλοί άριστοι εκπ/κοί χρόνια αναπληρωτές μπορεί να μην αποδώσουν καλά επειδή θα πρέπει να ταξιδέψουν από το δυσπρόσιτο στο κοντινό νησί (ή και οποιδήποτε άλλος λόγος) και να είναι άυπνοι(/αδιάθετοι/αγχωμένοι/θέμα μνήμης κ.α.).- Άλλο οι πανελήνιες (ανάπτυξη θεμάτων πάνω στο ΙΔΙΟ βιβλίο) άλλο το ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών σε μια γενική ύλη (πολλαπλής επιλογής ερωτήσεις όπου ευνοόυνται οι των φροντηστηρίων που γνωρίζουν ποια είναι τα μέλη της επιτροπής που βάζουν τα θέματα και άρα ξέρουν τι βιβλίο να προετοιμάσουν). Είναι πολύ σημαντικό στον ΑΣΕΠ (ειδικά για τις τεχνικές ειδικότητες) να τύχει τα μέλη της επιτροπής να είναι της σχολής σου (π.χ. Πληροφορικής Ιωαννίνων). Αν τύχει και είσαι από π.χ. Δημοκρίτειο αυτομάτως ξεκινάς με ένα μεγάλο μείον.