0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σημασία έχει ο αριθμός των ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 7000 ;3000 ;2000 ;Απο το νούμερο εξαρτώνται τα πάντα
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΠΙΕΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Όταν ο υπουργός λέει λιγότερες από 3.000 για όλο το υπουργείο (δηλαδή ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, διοικητικό προσωπικό, πολιτισμός, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια κλπ), τότε βλέπω γύρω στις 2.300 το πολύ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Οπότε πρωτοβάθμια 1300-1500 και δευτεροβάθμια 800-1000.
Ακριβώς εκεί είναι η ουσία. Με αυτά τα νούμερα ούτε οι φετινές συνταξιοδοτήσεις δεν καλύπτονται. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι περίπου 10.000-12.000 αναπληρωτές καλύπτουν οργανικά και όχι λειτουργικά κενά, ενώ άλλοι 5-6.000 καλύπτουν λειτουργικά κενά. Κάλυψη όλων των οργανικών κενών.
Πού και πού έχω κι εγώ κάτι απορίες, αλλά σχεδόν πάντα μένουν αναπάντητες:http://www.pde.gr/index.php?topic=31841.msg857747#msg857747"Τελικά υπάρχουν πολλά ή λίγα οργανικά κενά;Αν υπάρχουν πολλά, γιατί γίνονται τόσες λίγες μεταθέσεις;Αν υπάρχουν λιγα, εκείνοι οι 10000 διορισμοί του Λοβέρδου (πού τους θυμήθηκα...) θα γίνονταν σε μη οργανικά κενά;Έχω μπερδευτεί..."
Αρα να μην μαγειρεψω τα κολλυβα ακομα να περιμενω λιγο
Δεν ξέρω από πού προκύπτουν τα νούμερα που έχεις αναφέρει σήμερα για το σύνολο της επικράτειας σε διάφορα θέματα, αλλά πάντως οι συσταθείσες Οργανικές Θέσεις σε Τμήματα Ένταξης της Πρωτοβάθμιας είναι περίπου 2500. Οτιδήποτε πέραν αυτών σε Τ.Ε. δεν καλύπτει κάποιο οργανικό κενό. Και μάλιστα όταν έρχεται έλεγχος από την ΕΥΕ του Υπουργείου το 1ο που ζητάει είναι τα ΦΕΚ Ίδρυσης των Τ.Ε. για να δει αν έχουν τοποθετηθεί νομίμως οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ για το λόγο που προσλήφθηκαν, διότι είναι σύνηθες το φαινόμενο να δημιουργούνται ερήμην Τ.Ε. (ή τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας).Οπότε αν υποθέσουμε ότι κανένας δεν έχει Οργανική σε Τ.Ε. (παρότι στην Πρωτοβάθμια αρκετοί έχουν) και δεχτούμε την εκτίμησή σου ότι "περίπου 10.000-12.000 αναπληρωτές καλύπτουν οργανικά και όχι λειτουργικά κενά" τότε απομένουν ακόμα γύρω στα 8.500 οργανικά κενά και στις 2 βαθμίδες. Δεν σου φαίνονται κάπως πολλά; Και αν όντως είναι τόσα, γιατί γίνονται τόσες λίγες μεταθέσεις;Υ.Γ. "Στη δευτεροβάθμια το υπουργείο έχει συγκεκριμένη διαδικασία που καθορίζεται η θέση για οριστική τοποθέτηση σε ένα σχολείο (2 συνεχόμενες χρονιές συγκεκριμένες ώρες διδασκαλίας)." Αυτό δεν το έχω ξανακούσει, περί τίνος πρόκειται;