0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άλλο καταργώ , άλλο διαγράφω άρθρα και προσθέτω άρθρα στο υπάρχον εκάστοτε νόμο. Σε αυτό που πέρασαν χτες διέγραψαν μόνο 1 παράγραφο νομίζω που αφορούσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας
Ετοιμάζουν πίνακα διορισμών με προυπόθεση ΑΣΕΠ. Έτσι ακούγεται από το Υπουργείο.Ξέρει κανείς κάτι???
η απόφαση του ΣτΕ δεν ορίζει ποιο σύστημα θα ακολουθηθεί...αλλιώς το Υπουργείο δεν θα συγκροτούσε ολόκληρη επιτροπή από εκπροσώπους από νομικούς και εκπροσώπους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για να το συζητήσει ...μάλλον πάμε σε κάτι ριζικά διαφορετικό....
Κι όμως ορίζει τις βασικές παραμέτρους! Η επιτροπή που συγκροτήθηκε θα καθορίσει τις λεπτομέρειες. Αν το δέχονταν κάποιοι αυτό, θα έβγαζαν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το που κατευθυνόμαστε νομικά σχετικά με προσλήψεις και διορισμούς.Η anixia τα λέει πολύ καλά, αν και δεν τα αναλύει πολύ. Για αυτό έγραψε: "Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε".
Portokali δεν θα λέμε τα ίδια και τα ίδια, η μόνη σταθερά είναι η απόφαση ΣΤΕ που καθορίζει ως απαραίτητη προυπόθεση την επιτυχία ΑΣΕΠ. Τί να το κάνω να με πάρουν με ένα σύστημα που θα μπορούν να προσφύγουν εναντίον μου ανα πάσα στιγμή και να ακυρώσουν τον διορισμό μου. Έτσι με βολεύει δεν με βολεύει, (δεν με βολεύει 100%) ας ισχύσουν τα νόμιμα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
ναι όσο ισχύει ο νόμος Αρσένη...καταργηθέντος αυτού όλα αλλάζουν....αν όχι, ισχύει η απόφαση του ΣτΕ...αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση....ΥΓ: το ΣτΕ δεν νομοθετεί...βασική αρχή της δημοκρατίας η διάκριση των εξουσιών...
Με αυτό το θέμα σήμερα πάλι δημιουργήθηκαν προσδοκίες. Το να εκφράζουμε προσωπικές απόψεις δεν είναι κακό, αλλά μερικοί εκλαμβάνουν τη συζήτηση ως δυνατότητες που δίνονται για να μπούνε στους πίνακες συνάδελφοι που δεν έχουν περάσει τη βάση του ΑΣΕΠ. Γιατί δεν περιμένουμε το νομοσχέδιο που θα φέρει το ΥΠΟΠΑΙΘ στη βουλή για να ψηφιστεί;Στο ερώτημα που τέθηκε στην αρχή και εγώ δεν ξέρω κάτι σίγουρο για να μπορέσω να απαντήσω.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, ας απαντήσει! Φήμες για αυτό έχουμε ακούσει πολλοί, εδώ και καιρό!
Ποιος σου είπε ότι αν καταργηθεί ο νόμος Αρσένη, ακυρώνεται η απόφαση του ΣτΕ; Αυτά δεν γίνονται. Άσε που ο νόμος Αρσένη δεν καταργείται, ούτε επιδέχεται τροποποίησης!Φυσικά και δεν νομοθετεί το ΣτΕ. Όμως, όταν εκπίπτει ένας νόμος ως αντισυνταγματικός, ισχύει ο αμέσως προηγούμενος νόμος που είναι συνταγματικός. Πάντως επειδή το ΣτΕ είναι η ανώτατη δικαστική εξουσία για διοικητικά θέματα στην χώρα, η άλλη εξουσία (η νομοθετική) δεν μπορεί να την αγνοήσει! Ούτε να υποσκελίσει τις αποφάσεις της με νομικά τερτίπια!
δεν καταργείται ο νόμος Αρσένη;!!!!!!!! μην λέτε τέτοια πράγματα! άνετα μπορεί να νομοθετηθεί άλλο σύστημα διορισμών οι νόμοι είναι για να αλλάζουν....κι εδώ υπάρχει και δήλωση Κουράκη περί ''εποπτείας ασεπ '' στην όλη διαδικάσία....