PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
Γυμνάσιο
Φιλολογικά μαθήματα
(Συντονιστές:
para5
,
MARKOS
)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...
10
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: (Αναγνώστηκε 73965 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
mariazante
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #42 στις:
Οκτωβρίου 06, 2007, 06:58:25 pm »
Tweet
παιδια καλησπερα.ξερει κανεις καποιο βιβλιο που να εχει ασκησεις για τα αρχαια γυμνασιου?απλες ασκησεις κυριως για α και β ταξη
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:03:26 »
shide
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #43 στις:
Οκτωβρίου 06, 2007, 07:20:03 pm »
Kαλησπέρα! Εγώ χρησιμοποιώ πολύ τα βιβλία του ΛΙΝΑΡΔΗ με τίτλο "Γλωσσικές ασκήσεις γυμνασίου". Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν για κάθε τάξη αντίστοιχα. Έχει πολλούς τύπους ασκήσεων και μπορείς να κάνεις επιλογή ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών σου. Πιστεύω θα σε βοηθήσουν και κυρίως τους μαθητές καθότι τα αρχαία τα ψιλοφοβούνται....
Καταγράφηκε
mariazante
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #44 στις:
Οκτωβρίου 06, 2007, 07:24:51 pm »
ευχαριστω πολυ
Καταγράφηκε
dplastour
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #45 στις:
Οκτωβρίου 16, 2007, 05:27:27 pm »
Γειά σας!
Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή είμαι άπειρη στα ιδιαίτερα μαθήματα, ξέρετε κάποια καλά βοηθήματα για Ελληνικά και Μαθηματικά μαθητή Α' Γυμνασίου;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:03:26 »
theano_pe02
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #46 στις:
Οκτωβρίου 29, 2007, 11:41:24 am »
Καλημερα σε ολους!Ζηταω τα φωτα σας συναδελφοι!Κανω καποιες ωρες σε φροντιστηριο-αλλα γυμνασιο κ ΤΕΕ, οποτε τα εβγαζα περα-και σημερα μου ειπαν πως θα αρχισω και με καποιον μεταλυκειακο, να του κανω Εκφραση-Εκθεση για να ξαναδωσει πανελληνιες. Αν ξερει καποιος ας με βοηθησει λεγοντας μου ποια βιβλια να παρω-εχω ακουσει για εκδοσεις ζητη πως ειναι καλα-και πως να κανω το μαθημα εφοσον το εχει ηδη διδαχτει μια φορα?
Ευχαριστω πολυ! Ειμαι λιγο αγχωμενη
εως πολυ...
Καταγράφηκε
theano ΠΕ02
Animus
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
είμαστε ακόμα ζωντανοί!!!
Απ:
«
Απάντηση #47 στις:
Οκτωβρίου 29, 2007, 12:02:42 pm »
Πράγματι οι εκδόσεις Ζήτη έχουν καλά βοηθήματα τα οποία περιλαμβάνουν έτοιμα κριτήρια αξιολίγησης με ασκήσεις και παραγωγή λόγου (έκθεση). Εγώ συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το Έκφραση - Έκθεση γ΄Λυκείου του Νίκου Φράγκου και συνδυαστικά το Έκφραση - Έκθεση του Μπατζινά-Λούλου και τα δύο εκδόσεις Ζήτη.
Επίσης παράλληλα θα πρέπει να κάνεις και ασκήσεις λεξιλογικές και από το βιβλίο λεξιλογικών ασκήσεων που δίνεται στα σχολεία (λύκειο) και από κάποιο άλλο που κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Μην αγχώνεσαι!!
Καταγράφηκε
Animus
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
είμαστε ακόμα ζωντανοί!!!
Απ:
«
Απάντηση #48 στις:
Οκτωβρίου 29, 2007, 12:11:24 pm »
Να προσθέσω επίσης πως άσχετα αν έχει διδαχτεί το μάθημα ήδη, εσύ πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή διδάσκοντας και τη θεωρία.
Μη στεναχωριέσαι θα τα καταφέρεις μια χαρά, άλλωστε ήδη διδάσκεις!!!
Καταγράφηκε
tihea
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
Απ:
«
Απάντηση #49 στις:
Οκτωβρίου 29, 2007, 12:18:07 pm »
Κι εγώ τις εκδόσεις ΖΗΤΗ χρησιμοποιώ. Κάνε του όσα μπορείς κριτήρια από 'κει. Να τον βάζεις να διαβάζει το κείμενο, σε κάθε παράγραφο να σταματάτε.Να κάνετε δομή παραγράφου, να βρίσκετε τρόπο ανάπτυξής της, συλλογιστική πορεία, τρόπους πειθούς, συνώνυμα κι αντώνυμα για δύσκολες λέξεις , νόημα παραγράφου και, τέλος , πλαγιότιτλο.Αφού κάνετε αυτή τη δουλειά σ' όλοκληρο το κείμενο πήγαινε στις ασκήσεις του κριτηρίου.Δείξε του πως να κάνει περίληψη αρχικά και μετά προχώρα στις άλλες ασκήσεις..
Μην αγχώνεσαι, σίγουρα ξέρεις περισσότερα από 'κείνον.
Καταγράφηκε
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.
theano_pe02
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #50 στις:
Οκτωβρίου 29, 2007, 02:50:49 pm »
Ευχαριστω πολυ παιδια, μολις γυρισα απο βιβλιοπωλειο κ πηρα τα 2 βιβλια που αναφερει η animus-αυτα μου προτειναν κ εκει-και αρχιζει η μελετη!
Καταγράφηκε
theano ΠΕ02
dimitra06
Νέο μέλος
Φύλο:
Απ:
«
Απάντηση #51 στις:
Οκτωβρίου 29, 2007, 10:01:35 pm »
Γεια σας παιδια!
Φέτος διδάσκω κι εγώ για πρώτη φορά έκθεση γ΄ λυκειού.Πήρα εκδόσεις ΖΗΤΗ και είμαι πολύ ευχαριστημένη.Για λεξιλογικές προτείνω τι Γλωσσικές ασκήσεις της
Καταγράφηκε
"Τώρα πια δε φωνάζω τώρα πια δε σκέφτομαι κάτι σταμάτησε μέσα μου Μπορώ να δω τη μορφή μου στον καθρέφτη μπορώ να διακρίνω μια μάσκα χλωμή και ολότελα ξένη" Μ.Α.
eli eli
Επισκέπτης
Απ:
«
Απάντηση #52 στις:
Οκτωβρίου 30, 2007, 05:44:58 pm »
Τις εκδοσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ,τις προτεινει κανεις;
Καταγράφηκε
turpis
Νέο μέλος
Φύλο:
Απ:
«
Απάντηση #53 στις:
Νοεμβρίου 05, 2007, 09:55:11 am »
Καλημέρα!!!
Εγώ προσωπικά στις τάξεις του γυμνασίου χρησιμοποίησα Σαββάλα και μεταίχμιο.Είναι αρκετά καλά και εκτός από του σχολείου έχουν και κάποιες πρόσθετες ασκήσεις.Απλώς καλό θα είναι επεισή εσύ ξέρεις τον μαθητή σου καλύτερα να προσαρμόσεις ή να φτιάξεις και δικές σου ασκήσεις - μπορείς να πάρεις ιδέες από αυτά τα βιβλία - ανάλογα.Υπάρχουν πολλά βιβλία αλλά εγώ αυτά τα βολεύτηκα πολύ.
Καταγράφηκε
Η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που είχες , το μόνο που έχεις , το μόνο που θα έχεις ποτέ .
theano_pe02
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #54 στις:
Νοεμβρίου 20, 2007, 12:41:45 am »
Συναδελφοι...ξαναζηταω τα φωτα σας
Τι προτεινετε για αρχαια Α' Λυκειου? Ποια βιβλια θα με βοηθησουν και τι πρεπει να διδαξω ακριβως,αν δεν κανω λαθος πρεπει να κανουμε και συνταξη λεξη προς λεξη, ε?
Υ.Γ. Εχω μαθει παρα πολλα μεσα απο τις συζητησεις σας και χαιρομαι πολυ που σας ανακαλυψα!!!!
Καταγράφηκε
theano ΠΕ02
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
Απ:
«
Απάντηση #55 στις:
Νοεμβρίου 20, 2007, 09:29:26 am »
dimitra06, νομίζω πως δεν ειναι απαραίτητο να ακολουθήσεις τη σειρα του βιβλιου ως προς τα θεματα. μπορεις να επιλεγεις καθε φορα αναλογα με τα ενδιαφεροντα του μαθητη ή με βαση την επικαιρότητα (εγω για παραδειγμα οταν εκανα σε μαθητη γ΄λυκειου ξεκινησα με θεμα σχετικο με αθλητισμο- επειδη ασχολουνταν παρα πολυ με ποδοσφαιρο κλπ)
παντως αυτο να μη σε αγχώνει.
ενδιαφεροντα θεματα θα βρεις και απο δοκιμια Ε.Παπανουτσου(αν θελεις να κανεις και δικα σου τεστ αξιολόγησης. ειναι βεβαια λιγο κουραστικο και χρονοβόρο αλλα αξίζει τον κοπο.
καλημερα σε ολη την παρεα του φορουμ.
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...