0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με τέτοια θέματα αν έχουν μείνει κάποιοι μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά σε αυτή τη χώρα θα τα μισήσουν αυτοί...Πως να πείσεις ένα παιδί να ασχοληθεί με τα μαθηματικά όταν του κόβεις τα φτερά με αυτόν τον τρόπο; Τελικά τα μαθηματικά είναι για λίγους και εκλεκτούς; Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω με ποια λογική επιλέγονται τα θέματα....Ωραία θέματα για να κουβεντιάζουμε οι καθηγητές. Απαράδεκτα για πανελλήνιες εξετάσεις. Το πάθημα του 2013 δεν έγινε μάθημα...
...στα σημερινά θέματα τα Α και
Τα θέματα πρέπει να έχουν διαβάθμιση, ωστε το 20 να μπορούν να το πάρουν μόνο οι άριστοι, όχι όμως μόνο 5-6 άτομα σε όλη τη χώρα! Νομίζω οτι "φταίνε" και τα φροντιστήρια, όπως και η πληθώρα των βοηθημάτων που κυκλοφορεί, όπου υπάρχει τετοια ποικιλία και όγκος ασκήσεων, ωστε η επιτροπή θεμάτων, για να "αποφύγει" κάποιο θέμα που πιθανόν έχει διδαχθεί κατά κόρον σε φροντιστήρια ή η ασκησιολογία του έχει εξαντληθεί στα βοηθήματα, ψάχνει να βρεί το κάτι καινούργιο, υπερβαίνοντας έτσι το επιθυμητό επίπεδο δυσκολίας και τις δυνατότητες των μαθητών. Παράδειγμα: Το κεφάλαιο Θεωρήματος Rolle - Μέσης Τιμής ήταν για χρόνια ένα από τα (ας πούμε) SOS, της ύλης. Όλα τα βοηθήματα έχουν μεγάλο πλήθος ασκήσεων στο κεφάλαιο αυτό και στα φροντιστήρια διδασκόταν λεπτομερώς, και αφιέρωναν πολλές διδακτικές ώρες σ' αυτό. Αποτέλεσμα: τελευταία απουσιάζει από τα θέματα ή έχει πολύ μικρή παρουσία!
..................................... η επιτροπή θεμάτων, για να "αποφύγει" κάποιο θέμα που πιθανόν έχει διδαχθεί κατά κόρον σε φροντιστήρια ή η ασκησιολογία του έχει εξαντληθεί στα βοηθήματα, ψάχνει να βρεί το κάτι καινούργιο, υπερβαίνοντας έτσι το επιθυμητό επίπεδο δυσκολίας και τις δυνατότητες των μαθητών.