0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την ψυχολογική κατάσταση κανενός.Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι με νηφαλιότητα και ακρίβεια να ενημερώνουμε πως έχει η κατάσταση, να εντοπίζουμε παγίδες, κινδύνους και δημιουργικές (ή καταστροφικές) ασάφειες της νομοθεσίας, και να τα λέμε όλα, άσχετα αν η πληροφορία κάποιους τους ταράζει και κάποιους άλλους όχι.Μετά από συζήτηση με τους συναδέλφους, κατέληξα σε κάποιο συμπέρασμα, και την συμβουλή την δικιά μου την έδωσα:Να παρουσιαστείς στο ΠΥΣΔΕ της κατοικίας σου δηλώνοντας γραπτώς ότι "δεν δύνασαι" να πας στην παραμεθόριο αποφεύγοντας όμως να αναφέρεις το λόγο που δεν δύνασαι, και ακόμα καλύτερα να προλάβεις να πάρεις και σχολείο στο ΠΥΣΔΕ της κατοικίας σου πριν καν ανακαλύψουν στην παραμεθόριο ότι τους λείπεις, έτσι ώστε να μην μπορούν να επικαλεστούν "ανάγκες υπηρεσίας" και να σε καλέσουν πίσω . Το ότι κατέχεις λειτουργική θέση σε σχολείο, θεωρώ ότι σου δίνει μια πολύ καλή δικαιολογία (εκτός από τον λόγο του "δεν δύναμαι" που θα αναφέρεις σε δεύτερη φάση αν προκύψει πρόβλημα) για να αρνηθείς (λόγω εκλογών) οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, ακόμα και "για τις ανάγκες της υπηρεσίας". Α, και να αποφεύγεις τις προφορικές εντολες και τα τηλέφωνα, όλα γραπτώς.Η δικιά σου συμβουλή ποιά είναι; "Είμαι ταραγμένος, μη μου τους κύκλους τάραττε;"
Όσο για τη συμβουλή σου, φυσικά δεν εννοούσα αυτήν όταν έλεγα ότι είσαι εκτός θέματος. Αλλά τις διακηρύξεις σου ότι όλες οι αποσπάσεις είναι παράνομες και θα πρέπει να γίνουν σε καναδυό μήνες.
Συγγνωμη, η συμβουλη να παρει κανεις λειτουργικη θεση σε ενα πυσδε στο οποιο δεν ανηκει, πως προκυπτει; Περαν του οτι δεν γινεται καμια τοποθετηση ενοψει εκλογων, συμφωνα με τις εντολες, ακομα και να γινοταν, ποιο πυσδε θα τοποθετησει καπου καποιον, χωρις να ανηκει εκει;