0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άστο, βρε συνάδελφε! Και δεν το λέω με κακή διάθεση. Έχω ξαναπεί πως εδώ και τέσσερα χρόνια που κάνω αίτηση απόσπασης έχω ακούσει διαφορετικές ερμηνείες γύρω από αυτό το ζήτημα (και από το υπουργείο και από τις διευθύνσεις και, μάλιστα, από τα ίδια πρόσωπα). Αυτό που λες εξαρτάται από ποιος το λέει. Σύμφωνα με το υπουργείο όταν το λέει διευθυντής σχολείου δεν ισχύει, ενώ όταν το λέει διευθυντής δευτεροβάθμιας ισχύει. Πάντως, νομικά, δεν μπορεί μια εγκύκλιος να παραβιάζει το νόμο, μόνο να τον ερμηνεύει. Άσε, μην το ψάχνεις. Το θέμα είναι ποιον θέλει και ποιον δε θέλει να καλύψει το υπουργείο και, κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι συνάδελφοι να αντισταθούν και να το παλέψουν.
Στην προκειμένη περίπτωση το ορίζει ο διευθυντής ΔΔΕ. Ούτως ή άλλως, ο διευθυντής σχολικής μονάδας δεν μπορεί να λειτουργήσει ερήμην του διευθυντή εκπαίδευσης που έχει και τον τελευταίο λόγο. Τη δυνατότητα της υπηρεσίας να δεσμεύσει τον αποσπώμενο εκπαιδευτικό βάσει του ν.3848/2010 το επιβεβαιώνει και ο προϊστάμενος του τμήματος αποσπάσεων του υπουργείου παρά τη χθεσινή εγκύκλιο...
Εγώ πάντως έστειλα εμαιλ στο Κορδή αν μπορούν όταν βγει εγκύκλιος αποσπάσεων να γράψουν κάτι για την αποδέσμευση μας!
Νομίζω ότι θα γράφει, όταν...βγει. Ελπίζω να μην είναι γραμμένο με δημιουργική ασάφεια.
Αν ισχύει ο νόμος, όπως λες, μπορεί και ο διευθυντής του σχολείου να τον εφαρμόσει. Για ποιο λόγο χρειάζεται άδεια από το διευθυντή δευτεροβάθμιας;
Διότι πολύ απλά ο διευθυντής μιας σχολικής μονάδας δεν έχει εποπτεία της συνολικής κατάστασης των υπηρετούντων εκπαιδευτικών μιας ειδικότητας σε επίπεδο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, συνεπώς μπορεί να υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός για την πλήρωση του λειτουργικού κενού της σχολικής του μονάδας χωρίς να το γνωρίζει, όπως και συνήθως συμβαίνει.