0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ανοίγω αυτό το θέμα για προβληματισμό και διάλογο. Αφορά κυρίως νέους συναδέρφους και όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση επαγγελματικά. Γνώμη μου είναι ότι η εκπαίδευση έχει τελειώσει εδώ και χρόνια σε αυτή τη χώρα. Δεν θα αναλωθώ σε συζήτηση του ποιοί φταίνε, ούτε θα δώσω πολιτική χροιά στα γραφόμενά μου. Στην ουσία: Όποιος μόλις τελείωσε μια σχολή και σκοπεύει να ασχοληθεί ως εκπαιδευτικός, έχει καταδικαστεί στα αζήτητα του πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας. Όσοι ξεκίνησαν μια πορεία ως αναπληρωτές και έχουν μαζέψει κάποια μόρια, θα πρέπει να ζυγίσουν καλά την κατάσταση και τα επόμενα βήματά τους. Ίσως θα ήταν σκόπιμο να αποχωρήσουν από την περίπετεια που λέγεται εκπαίδευση και προοπτική διορισμού. Σέβομαι ωστόσο όσους συνεχίζουν το επάγγελμα είτε από πραγματική αγάπη γι αυτό που κάνουν είτε καθαρά βιοποριστικά. Κάτι τελευταίο. Πρέπει, να μειωθούν οι θέσεις σε κάποιες αμιγώς καθηγητικές σχολές. Το να βγαίνουν κάθε χρόνο 200-250 πτυχιούχοι καταδικασμένοι στην ανεργία είναι κάτι λάθος, κάτι ζημιογόνο και για το επάγγελμα και ηθικά και από εκπαιδευτική άποψη αν θέλετε.
πριν με παρέα έξω θα φύγουν κι άλλοι φίλοι μου για εξωτερικό μαθαίνουν γλώσσα τώρα γιατροί είναι ήδη ένα μέλος της οικογένειας μου είναι εκτός ελλάδας 3 χρόνια τώραε σιγά σιγα έρχεται και η ώρα μου.......μπανια και διάβασμα για να πάρω το 3 πτυχίο ξένης γλώσσας