0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν ο γιατρός να ξέρει πως δίνει γνωμάτευση για διορισμό στην εκπαιδευση όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή η υπηρεσία μου με υποχρεώνει γεγονός που το αποδεικνύει το παραπεμπτικό.Με αυτή τη λογική ο οποιοσδήποε θα μπορούσε να πάρει μια γνωμάτευση, έτσι να του βρίσκεται. Εκτός κι αν ο γιατρός το μόνο που τον νοιάζει είναι να πάρει τον παρά, εκεί αναλαμβάνει αυτος την ευθύνη. Το θέμα είανι για ποιο λόγο κάποιοι σπεύδουν πριν την πρόσληψη να πα΄ρουν τις γνωματεύσεις. Μήπως ερμηνεύουμε λάθος την εγκύκλιο?Μήπως και οι υπάλληλοι στις διευθύνσεις έχουν παρανοήσει κάτι?Μήπως κάνω εγώ λάθος?
gmork αυτό που λες είναι το απολύτως αυτονόητο ....Το θέμα είναι όμως ότι τελικά οι υπάλληλοι στην εκάστοτε διεύθυνση εκπαίδευσης ζητούν τ ότι θέλουν και στο τέλος τρέχουμε και ταλαιπωρούμαστε εμείς
Ο νόμος είναι σαφής:«2. Η υγεία των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσου τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης, πιστοποιείται με γνωματεύσεις (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και(β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία τα καθήκοντα της θέσης που πρόκειται να καταληφθεί.»Ούτε λοιπόν οι διευθύνσεις μπορούν να απαιτούν να προσκομίσεις τα ιατρικά δικαιολογητικά την ημέρα που παρουσιάζεσαι, δηλαδή χωρίς να έχεις ακόμα αναλάβει υπηρεσία και χωρίς προηγουμένως να σου έχουν δώσει παραπεμπτικό για αυτά, ούτε είναι υποχρεωμένος ο κάθε γιατρός να δίνει πιστοποιητικά υγείας αναπληρωτή στον καθένα που του το ζητάει γιατί ΘΑ γίνει αναπληρωτής.
Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα των διευθύνσεων το ότι κάποιοι τρέχουν να βγάλουν τα πιστοποητικα. κάθε χρόνο!!
Φυσικά και είναι θέμα των διευθύνσεων διότι έχουν ανακοινώσει στις ιστοσελίδες τους ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες ζητούν τις βεβαιώσεις την πρωτη μέρα και διευκρινίζουν ότι αλλιώς δεν μπορείς να αναλάβεις υπηρεσία .Προφανώς δεν είναι λογικό αυτό που ζητούν αλλά ναι, είναι ο λόγος που ο κόσμος αγχώνεται και τρέχει να τα ετοιμάσει εκ των προτέρων