0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αναφαίρετο δικαίωμα είναι να διεκδικείς καλύτερες συνθήκες ζωής από αυτούς που χάρη σε σένα και σε μένα κάθονται στις Καρέκλες και οι οποίοι αλλού ξέρουν να τα δίνουν. Αν τα 1400 σου εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες, τότε ναι, είναι αναφαίρετο δικαίωμα να τα διεκδικείς.Η μόνη σωστή και κοινωνικά αξιοπρεπής συμπεριφόρα (συμπεραίνω από αυτά που γράφεις), είναι να απαγορευτούν ΟΛΕΣ οι απεργίες (γιατί προκαλούν κοινωνικές αναταραχές) και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως να βολευτούμε με ό,τι "έχουν την ευχαρίστηση να μας δώσουν" (αφού συνειδητά όλοι επιλέξαμε το επάγγελμά μας)...Κοινώς να εφαρμόζουμε τη μέθοδο "σκάσε και κολύμπα"!
Μπορείς να μου δώσεις ένα, ένα παράδειγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας που οι άνθρωποι κατάφεραν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα χωρίς να ενοχλήσουν κάποιους δίπλα τους? Την έννοια πολίτης εσύ πως την αντιλαμβάνεσαι?
Παράθεση από: mat στις Σεπτεμβρίου 22, 2007, 06:25:05 pmΜπορείς να μου δώσεις ένα, ένα παράδειγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας που οι άνθρωποι κατάφεραν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα χωρίς να ενοχλήσουν κάποιους δίπλα τους? Την έννοια πολίτης εσύ πως την αντιλαμβάνεσαι?Iαπωνία.....
Οταν θα αυξηθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, δημιουργούνται καλύτερες προυποθέσεις για αυξήσεις και στον ιδιωτικό τομέα !
Απεργία thlemaxe σημαίνει: σκόπιμη αναστολή της εργασίας που γίνεται από ένα οργανωμένο σύνολο ανθρώπων με σκοπό την επίτευξη ενός στόχου ή την εκδήλωση της θέλησής τους. Για να καταλάβω δηλαδή εσύ στο μυαλό σου πως αντιλαμβάνεσαι τον αγώνα των ανθρώπων για καλύτερες συνθήκες? Όσοι αγωνίζονται, αντιδρούν είναι φιλοτομαριστές? Ενώ όσοι σιωπούν, σκύβουν το κεφάλι και δεν διεκδικούν είναι αλτρουιστές?
α) ΑΥξάνουμε τις δαπάνες για την παιδεία στο διπλάσιο β) Ξεκαθαρίζουμε το περιεχόμενο των σπουδών στις τρεις βαθμίδες ,τους στόχους και τους σκοπούς της της εκ/σης γ) Αντιμετωπίζουμε με σαφή σχεδιασμό όλες τις φάσεις ώς κάτι ενιαίο.Ενας μαθητής πρέπει να ξέρει από την Α΄δημοτικού που θια φτάσει ,ποια είναι η πορεία του στο σχολείο , μέχρι και το μεταπτυχιακό του. δ) Οι εκπαιδευτικοί συγχρόνως ανταμείβονται, επιμορφώνονται , αξιολογούνται. Όμως και τα τρία συγχρόνως .Όποιος θέλει! Αν δεν θέλει να πάει στο σπίτι του. ε) Η αξιολόγηση θα γίνεται βαθμιαία από ανθρώπους που θα βγαίνουν από την εκπαίδευση. Όχι από ουρανεβοκατέβατους!Για το λόγο αυτό η πολιτεία πρέπει να εγκατελείψει τη βλακώδη συνδικαλιστική αντίληψη ότι όλοι είναι το ίδιο και μέχρι να βγουν στην σύνταξη θα είναι όλοι φαντάροι. Η παιδεία πρέπει να αναδείξει στελέχη μέσα από την καθημερινή τάξη που μετά από μια εικοσαετία μόρφωσης , εργασίας και προσφοράς θα περνάνε σε άλλη φάση και σε άλλα καθήκοντα.Αυτοί θα αξιολογούν , θα έχουν ευθύνες αυξημένες , θα κάνουν τις επιμορφώσεις και τις αξιολογήσεις κλπ σε συνδυασμό με το πανεπιστήμιο και τις σχολές επιμόρφωσης που θα δημιουργηθούν. Υπάρχουν και άλλα βέβαια που δεν έχω χρόνο να τα γράψω.Αρκετά σας κούρασα.Κλείνω με αυτό: Για να αλλάξει η εκπαίδευση θέλει γενναίες και τολμηρές αποφάσεις. Δεν θα δώσω τον ορισμό του γενναίου και του τολμηρού. Όταν ακούσετε τέτοιες αποφάσεις θα τις καταλάβετε πολύ εύκολα. Όταν θα ακούσετε όλη τη χώρα να μιλάει στο δρόμο για την παιδεία και για την ελπίδα που θα αρχίσει να διαφαίνεται , τότε θα σημαίνει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει. Ως προς το παρόν όμως η μοναξιά , η απραξία και η απελπιστική ηρεμία ή αδιαφορία με τρομάζουν. ΜΑΘ