0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Kellykou, ενώ γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου, εδώ θα διαφωνήσω! Το όραμα λείπει, και βέβαια όχι απ' όλους εμάς που πασχίσαμε και απ' αυτούς που τώρα πασχίζουν να μπουν στην Εκπαίδευση (όχι για να αράξουν). Δυστυχώς η εμπειρία μου στο χώρο της δημόσιας Εκπαίδευσης μού έδειξε ελάχιστους οραματιστές και πιο πολλούς βολεμένους είτε στο λήθαργο του Δημοσίου είτε αρπακτικά που έχουν το σχολείο ως λίμνη για να ψαρεύουν ιδιαίτερα- παιδιά, παίρνουν 35-40 ευρώ την ώρα για την Κατεύθυνση και τα παιδιά μένουν στην τύφλα τους!!!! Παίρνουν και μαθητές που τους έχουν στο σχολείο και δίνουν θέματα και βαθμούς αφειδώς (αρκεί να είσαι πελάτης τους)! Και δεν είναι ένας και δυο!
Παράθεση από: GEMINI 3 στις Σεπτεμβρίου 18, 2007, 10:49:29 pmKellykou, ενώ γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου, εδώ θα διαφωνήσω! Το όραμα λείπει, και βέβαια όχι απ' όλους εμάς που πασχίσαμε και απ' αυτούς που τώρα πασχίζουν να μπουν στην Εκπαίδευση (όχι για να αράξουν). Δυστυχώς η εμπειρία μου στο χώρο της δημόσιας Εκπαίδευσης μού έδειξε ελάχιστους οραματιστές και πιο πολλούς βολεμένους είτε στο λήθαργο του Δημοσίου είτε αρπακτικά που έχουν το σχολείο ως λίμνη για να ψαρεύουν ιδιαίτερα- παιδιά, παίρνουν 35-40 ευρώ την ώρα για την Κατεύθυνση και τα παιδιά μένουν στην τύφλα τους!!!! Παίρνουν και μαθητές που τους έχουν στο σχολείο και δίνουν θέματα και βαθμούς αφειδώς (αρκεί να είσαι πελάτης τους)! Και δεν είναι ένας και δυο!εχεις απόλυτο δίκιο..συμφωνώ μαζί σου...και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν αντιδρά..καραμπινάτη παρανομία και ανηθικότητα και βγαίνουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (δηλωση κ.Καλομοιρη για τα ιδιαιτερα ''"Δεν τα καταδικάζουμε, γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις οδηγούν τον εκπαιδευτικό σε αυτό το σημείο.).με την ίδια λογική δεν πρέπει να καταδικάζουμε π.χ τον κλέφτη μιας τράπεζας γιατί και αυτόν η εκάστοτε κυβέρνηση τον οδήγησε να γίνει κλέφτης..το μόνο όραμα που δυστυχως μεταλαμπαδεύουμε στους μαθητές μας είναι της ρεμούλας...Υ.Γ μπείτε σε μια οποιαδήποτε τάξη και καντε το εξής ερώτημα στους μαθητές σας ..''ΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ;''.εγώ το έκανα..την απάντηση δεν την αναφέρω την καταλαβαίνετε απο μόνοι σας και δείχνει την κατάντια μας....έτσι δίνουμε πάτημα στον εκάστοτε πρωθυπουργό να λέει ''εγώ λεφτά στο τρύπιο πηγάδι της παιδείας δεν δίνω''
δεν ξέρω αν είμαστε πολλοί η λίγοι...η όλη σαπίλα που υπάρχει στο δημόσιο σχολείο έχει πολλά αίτια..πρώτο και βασικότερο ότι οι περισσότεροι βλέπουν την διδασκαλία σαν κάτεργο..δημοσιουπαλληλίκι.θύμαμαι σε πρόσφατη απεργία συναδέλφους να λένε ''όσο με πληρώνουν τόσο αποδίδω''..ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ..ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΚΑΛΗΣ τόσα δίνεις τόσα παίρνεις.αν γουστάρεις περισσότερα παραιτήσου και κάνε μια πιο επικερδή εργασία.ΜΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ..επίσης ότι κάνεις δεν ελέγχεται για το τι κάνει μέσα στην τάξη,διδάσκει,διαβάζει εφημερίδα ,μιλά στο κινητό κτλ ..μπάτε σκύλοι αλέστε.αξιολόγηση μηδέν...ο συνεπής και εργατικός εκπαιδευτικός τα ίδια χρήματα με τον βολεμένο και αδιάφορο...ακόμα έχουν διορισθεί άτομα που είχαν άλλους στόχους στην ζωή τους π.χ δικηγόροι,ψυχολόγοι και απο σπόντα πέρασαν στις καθηγητικές σχολές...αυτό έχει αντίκτυπο και στον τρόπο διαδασκαλίας τους αργότερα,στο μεράκι με το οποίο κάνουν την δουλειά τους κτλ....κάπως πρέπει να αλλάξει μια τέτοια κατάσταση τουλάχιστον στους καινούργιους εισακτέους....όλα αυτά συνάδελφοι δεν είναι θέμα χρημάτων..είναι θέμα νοοτροπίας ..και η νοοτροπία είναι η μεγάλη πληγή του Ελληνα.....Υ.Γ έχεις δίκιο για τον συνδικαλισμό...είναι η μεγάλη γάγγραινα του κλάδου μας..
Πως όμως θα μπορούσε να αλλάξει κάτι τέτοιο? Νομίζω μόνο με την αξιολόγηση με την οποία οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε συμφωνούν. Ποιος άλλος τρόπος υπάρχει? Και με ποιό τρόπο θα μπορούσε άραγε να αλλάξει κάτι στους καινούργιους εισακτέους?΄Όλα αυτά συμφωνώ ότι είναι θέμα νοοτροπίας... Αλλά μόνο αν αλλάξει ριζικά η Παιδεία στη χώρα μας αλλάζουν και οι νοοτροπίες...
Παράθεση από: Rwxanh στις Σεπτεμβρίου 19, 2007, 12:37:10 pmΠως όμως θα μπορούσε να αλλάξει κάτι τέτοιο? Νομίζω μόνο με την αξιολόγηση με την οποία οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε συμφωνούν. Ποιος άλλος τρόπος υπάρχει? Και με ποιό τρόπο θα μπορούσε άραγε να αλλάξει κάτι στους καινούργιους εισακτέους?΄Όλα αυτά συμφωνώ ότι είναι θέμα νοοτροπίας... Αλλά μόνο αν αλλάξει ριζικά η Παιδεία στη χώρα μας αλλάζουν και οι νοοτροπίες...Η αξιολογηση ειμαι μεγαλη κουβεντα. Θεωρω οτι πρεπει να υπάρχει σε ολους τους κλαδους και τους τομεις και οχι μονο στους εκπαιδευτικους. Υπάρχει και σε ολες τις χωρες του κοσμου. Θεωρω όμως ότι στη χωρα μας που υπάρχει η νοοτροπια του εμεις και οι άλλοι, των ημετερων παιδιων, του βυσματος και της πολιτικης πελατειας ειναι παρακινδυνευμενη εννοια η αξιολογηση. Ποιοι θα αξιολογουν με ποια κριτηρια και με ποια αξιοκρατια? Φοβαμαι οτι θα γινεται ενα ξεσκαρταρισμα του στυλ οι δικοι μας και οι άλλοι. Φοβαμαι δηλαδη οτι επειδη δυστυχως πολλα δεν ειναι ροδινα θα ειναι η αξιολογηση? Μηπως μας ανοιξει μεγαλυτερες πληγες ? Εδω υποτιθεται αξιοκρατικοι θεσμοι (πανελληνιες, ΑΣΕΠ) που δεν αμφισβητουνταν χρονια εχουν αρχισει και μπαζουν νερα... Θελει πολλη συζητηση ενα τετοιο θεμα.