0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για τι είδους υπερωρίες πιέζουν, για τι αριθμό ωρών. Ρωτάω από περιέργεια, γιατί δεν μου έχει τύχει. Αντίθετα μου έτυχε παλιότερα, όταν συνάδελφος ζήτησε υπερωρίες ο δ/ντής να μην συμφωνήσει και να ζητήσει (τότε) ωρομίσθιο.
Θα ηταν πιο παλια.. Τωρα ειδικα οταν κοντευει Νοεμβρης και δε βλεπουν φως στο τουνελ κοιτανε να μοιρασουν το κενο σε υπερωριες. Μια, δυο ή τρεις ωρες στον καθενα αναλογως..... Πολλες φορες πιεζουν και οι γονεις. Και φυσικα παιζει ρολο αν ειναι π.χ. ενα μικρο σχολειο σε χωριο που ο διευθυντης κραταει τους μαθητες με νυχια και με δοντια για να μην πανε στο διπλα χωριο ή στην πολη τοτε γινονται τα αδυνατα δυνατα για να μην εχουν παραπονο οι γονεις απο την ελλειψη καθηγητων και τις ωρες που χανονται. Οχι οτι εχουν αδικο οι ανθρωποι και πρεπει να χανουν τα παιδια μαθημα αλλα η παγια θεση μου ειναι οτι δεν ειναι δικη μας δουλεια να λυσουμε το προβλημα των κενων!! Οσο "μπαλωνουμε" την κατασταση τοσο βολευονται οι"απο πανω".....
Τετάρτη λένεhttp://xenesglosses.eu/2015/11/nees-proslixeis-auti-ti-bdomada-se-athmia-kai-bthmia/
Πολύ σωστά τα λες, ήταν πιο παλιά! Αλλά και αυτό που λες για μικρά σχολεία σε χωριά, έχω συναντήσει κάτι αντίστοιχο, όχι για υπερωρίες, αλλά ο Δ/ντής στο χωριό να θέλει να κρατήσει συναδέλφους και για δεύτερες αναθέσεις, ώστε να συμπληρώνουν εκεί ωράριο και βέβαια να μην υπάρχουν κενά, ενώ τους ίδιους συναδέλφους "διεκδικούσε" και ο Δ/ντής Γυμνασίου σε γειτονική κωμόπολη για να καλύψει δικά του κενά πρώτων και δεύτερων αναθέσεων.
Σχετικά με τις υπερωριες: ισχύει ότι οι αναπληρωτές απαγορεύεται να κάνουμε υπερωριες ή μάλλον δεν πληρωνομαστε τις επιπλεον ωρες; Φέτος έπεσα στις 21 ώρες, ο διευθυντής μου φορτώνει 1 ώρα αλλά εγώ δε θέλω. Του το λέω και επιμένει, υπάρχει κακό κλίμα. Μπορώ να το χρησιμοποιησω αυτό ως επιχείρημα;
Πέρυσι ήμουν σε δυσπρόσιτο. Η υπερωρία ήταν μία ώρα και την έκανε η άλλη αναπληρώτρια φιλόλογος η οποία είχε δηλώσει ότι ήθελε να κάνει υπερωρίες για τα χρήματα. Τη μια ώρα την πληρωνόταν κανονικά. Από εκεί και πέρα ήθελαν να φορτώσουν σε μένα και στην άλλη φιλόλογο από τρεις ώρες στην κάθε μια ΚΠΑ. Αρνηθήκαμε όσο μπορούσαμε και τελικά ήρθε οικονομολόγος μειωμένου ωραρίου το Δεκέμβρη.
500 οι προσλήψεις στη δευτεροβάθμια. Έχουμε ιδέα πώς θα γίνει η κατανομή; https://www.alfavita.gr/arthron/oles-oi-proslipseis-anapliroton-eos-tora-kai-poses-tha-ginoyn-akoma-kai-pote-analytika