*

Αποστολέας Θέμα: Διευθυντής και σύλλογος διδασκόντων  (Αναγνώστηκε 12233 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διευθυντής και σύλλογος διδασκόντων
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 05:08:11 pm »
Αγαπητή Καίτη, δεν νομίζω να κατάλαβες το πνεύμα με το οποίο σου έγραψα

δεν είσαι κότα αν φύγεις, υπερήφανη είσαι και τους βροντάς την πόρτα στην μούρη και άντε γεια.

Αν κάποιοι δεν με θέλουν 1 δεν τους θέλω 100, έτσι το σκέφτομαι αυτό που σου λέω. Το να πολεμήσεις την ηλιθιότητα είναι σπατάλη ενέργειας στην συγκεκριμένη περίπτωση έτσι όπως την περιγράφεις. Θες να είσαι μέσα σε ένα άρρωστο περιβάλλον, που κατά 99% δεν θα αλλάξει τίποτα και το οποίο θα σε φθείρει καθημερινά ? 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:08 »

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 05:22:42 pm »
Εν είδει αποφθεγμάτων:

Αν αυτό το "κλίμα" είναι "ηλιθιότητα", τότε όλη η Ελληνική "Παιδεία" ΣΗΜΕΡΑ είναι "ηλίθια":
Παντού συμβαίνουν τα ίδια ( "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;", "η 1000μπα να πέφτει και άγιος ο θειός", κλπ...)
Αλλού (ιδίως καινούριος) δεν αλλάζει κάτι.

Το δίλημμα είναι: αποφυγή δημοσιότητας του προβλήματος ή αποδοχή της βαρβαρότητας!

Στο ελληνικό σχολείο η παιδαγωγική ευαισθησία βρίσκεται υπό διωγμό!
Όσοι μιλάνε για παιδαγωγική θεωρούνται 'ιδιόρρυθμοι' και η βαρβαρότητα επικρατεί!

Ποιος νοιάζεται για διακρίσεις αυτής της ποιότητας;

Έεεεερχεται......απλά!

Ααααα:
Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο υποδιευθυντής να μου πει τι τα ψάχνω,πολλή σημασία τους έδωσα!
και:

"Οι ανόμοιοι έσονται όμοιοι"..... (θέλοντας και μη, φεύγοντας ή μη μιλώντας, τα ίδια παραμένουν ίδια και τα "διαφορετικά" γίνονται ίδια)

Περαστικά στην σημερινή ελληνική "παιδεία" (που δεν θα έρθουν ποτέ)....αν κάποιοι περίμεναν κάποια "αλλαγή" από τους νέους εκπαιδευτικούς (ίδιοι και χειρότεροι στην παιδαγωγική ευαισθησία...).
Αρκούν συμμετοχές σε Συλλόγους ελλ. σχολείων για να αντιληφθεί κάποιος την "αντιμετώπιση" μαθητών από τους "δασκάλους" τους ("διαχείρηση", όπως λέγεται συχνά!!!) "Όλοι όμοιοι: (Παρα)μοφωθείτε!!"

Δεν έχουν άδικο στην υπόλοιπη "κοινωνία":
Κι εγώ θα μπορούσα να κάνω μάθημα. 1 χαρά: 2-3 ώρες μάθημα και σχολάω!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 07, 2015, 05:37:26 pm από sapore »

Αποσυνδεδεμένος cris5

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 05:36:17 pm »
Όταν αντιμετώπισα ως αναπληρώτρια κάποιο πρόβλημα από συνάδελφο, ο σύλλογος δε με υποστήριξε και η διευθύντρια μου είπε "θα δεις τι θα πάθεις", όταν της ανακοίνωσα με εντιμότητα ότι θα κάνω αναφορά για το συμβάν. Η αναφορά ήταν έγγραφη προς το διευθυντή εκπαίδευσης, με κοινοποίηση στην τοπική ΕΛΜΕ, στην ΟΛΜΕ, στο υπουργείο παιδείας. Θα μπορούσα να το είχα κοινοποιήσει και στον Τύπο αλλά δεν το έκανα. Δεν έπαθα τίποτα απολύτως, δε με ενόχλησε κανείς και το θέμα κουκουλώθηκε με ένα ηλίθιο έγγραφο της διεύθυνσης μετά από έγγραφο του υπουργείου παιδείας σχετικά με το θέμα μου.
Θεωρώ ότι μία συμβουλή από δικηγόρο εξειδικευμένο σε θέματα εκπαίδευσης, θα μπορούσε να σου δώσει κάποιες λύσεις, εκτός δικαστηρίων, όπως είναι γραπτή αναφορά ή άλλου είδους έγγραφα. Ο σύλλογος σχεδόν πάντα λειτουργεί σαν να είναι "κότα" λόγω του δουλοπρεπούς ήθους των εκπαιδευτικών που έχει καλλιεργηθεί έντεχνα και επιτυχημένα από φορείς εξουσίας.
Σε άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα φέτος τον Ιούνιο ενημέρωσα ότι θα ζητήσω συμβουλή δικηγόρου και σταμάτησαν εναντίον μου επιθέσεις.
Σχετικά με την αλλαγή σχολείου για πρώτη φορά μετά από οκτώ περίπου χρόνια παραμονής στην οργανική μου σκέφτομαι την απόσπαση σε άλλο σχολείο, για να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου και να πετύχω την εξέλιξή μου ως εκπαιδευτικού, η οποία εμποδίζεται από ανίκανους και ηλίθιους διευθυντές.
Το θέμα είναι μεγάλο στην Ελλάδα και δεν υποστηρίζεται επαρκώς σε θεωρητικό και διδακτορικό επίπεδο πριν από τις αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο.

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 05:40:09 pm »
Το μότο είναι υπέρσυχνο από τους υπόλοιπους "καθηγητές" (για την "αντιμετώπιση" τέτοιων θεμάτων):

"Πάρτα χαπάκια σου και ηρέμησε".

Ώστε και κάποιος να "μιλήσει",
δεν αλλάζει τίποτα.

"όλοι ίδιοι"
ΟΚ>

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:08 »

Αποσυνδεδεμένος physikos4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 07:37:48 pm »
Απο όσα διάβασα παραπάνω νομίζω ότι δεν είσαι σε θέση να δεις την πραγματική κατάσταση.Έχεις πωρωθεί.Είσαι στην τσίτα.Ψάχνεις στρατόπεδο.Θέλεις εκδίκηση.Και γενικότερα έχεις συνδράμει ιδιαίτερα στο καλό παιδαγωγικό κλίμα,στην αποφυγή παρεξηγήσεων,στην εξομάλυνση των σχέσεων και όλα τα καλά του κόσμου.Δουλεύω στην ειδική αγωγή έχω πολλούς συναδέλφους με ανάγκες διαφορετικές από τις δικές μου και ο αλληλοσεβασμός είναι προφανής. Μετά από αυτά θα έπρεπε να πω και που φταίνε αυτοί που θεωρείς άλλο στρατόπεδο......μόνο που.......δεν είναι εδώ κανένας τους να πει την άποψη του και ακούγοντας την δικιά σου προφανώς υπάρχει ελλιπής περιγραφή.Η υποκειμενικότητα του παρατηρούμενου δεν αμφισβητείται ούτε από την επιστήμη.Στην καινούρια τάξη πραγμάτων δεν λειτουργεί σωστά ο σύλλογος σου και προφανώς ούτε εσύ.Και αναγκαστικά όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα καταφεύγουμε στους νόμους.Μόνο που τότε το φάγαμε το κλίμα.Μόνο με νόμους δεν γίνεται σχολείο ,γίνεται τράπεζα πληροφοριών. Ειλικρινά θεωρώ ότι μια καινούρια αρχή θα σε βοηθούσε εσωτερικά.Καλή συνέχεια.Οι μεγαλύτερες "Κότες" που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο Γκάντι και ο Χριστός. 

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 07:56:28 pm »
Ειλικρινά θεωρώ ότι μια καινούρια αρχή θα σε βοηθούσε εσωτερικά.Καλή συνέχεια.Οι μεγαλύτερες "Κότες" που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο Γκάντι και ο Χριστός.

Αποσυνδεδεμένος portokali

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 10:15:13 pm »
Απο όσα διάβασα παραπάνω νομίζω ότι δεν είσαι σε θέση να δεις την πραγματική κατάσταση.Έχεις πωρωθεί.Είσαι στην τσίτα.Ψάχνεις στρατόπεδο.Θέλεις εκδίκηση.Και γενικότερα έχεις συνδράμει ιδιαίτερα στο καλό παιδαγωγικό κλίμα,στην αποφυγή παρεξηγήσεων,στην εξομάλυνση των σχέσεων και όλα τα καλά του κόσμου.Δουλεύω στην ειδική αγωγή έχω πολλούς συναδέλφους με ανάγκες διαφορετικές από τις δικές μου και ο αλληλοσεβασμός είναι προφανής. Μετά από αυτά θα έπρεπε να πω και που φταίνε αυτοί που θεωρείς άλλο στρατόπεδο......μόνο που.......δεν είναι εδώ κανένας τους να πει την άποψη του και ακούγοντας την δικιά σου προφανώς υπάρχει ελλιπής περιγραφή.Η υποκειμενικότητα του παρατηρούμενου δεν αμφισβητείται ούτε από την επιστήμη.Στην καινούρια τάξη πραγμάτων δεν λειτουργεί σωστά ο σύλλογος σου και προφανώς ούτε εσύ.Και αναγκαστικά όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα καταφεύγουμε στους νόμους.Μόνο που τότε το φάγαμε το κλίμα.Μόνο με νόμους δεν γίνεται σχολείο ,γίνεται τράπεζα πληροφοριών. Ειλικρινά θεωρώ ότι μια καινούρια αρχή θα σε βοηθούσε εσωτερικά.Καλή συνέχεια.Οι μεγαλύτερες "Κότες" που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο Γκάντι και ο Χριστός. 
αν ήταν κότα ο Χριστός δεν θα σταυρωνόταν... θα τα είχε κάνει πλακάκια με τους  κατηγόρους του...και θα ήταν ένας ακίνδυνος τραπεζορήτορας...

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 11:44:56 pm »
αν ήταν κότα ο Χριστός δεν θα σταυρωνόταν... θα τα είχε κάνει πλακάκια με τους  κατηγόρους του...και θα ήταν ένας ακίνδυνος τραπεζορήτορας...

Σήμερα,
αρκεί να "τα κάνεις πλακάκια" με το παιδαγωγικό σύστημα της Γερμανίας (Herbart) και τελευταία το σύστημα του Ηνωμένου

Αποσυνδεδεμένος Καίτη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 08, 2015, 07:06:21 pm »
Δεν ψάχνω  εκδίκηση,ψάχνω δικαίωση.΄Οταν έχεις έναν διευθυντή που σε απειλεί "θα σε τσακίσω αν το συνεχίσεις"βλέπεις κάποιο κλίμα συνεννόησης και προσπάθειας να λύσουμε την όποια διαφορά;Θα συμφωνήσω ότι διαβάζετε μόνο τη δική μου άποψη που προσπαθώ να αποτυπώσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ,ίσως όχι με απόλυτη επιτυχία.΄Ενα πρακτικό στο οποίο εγώ φαίνομαι δολοπλόκα,που δουλεύω για ιδίον όφελος,που παρακούω ανωτέρους θα με συνοδεύει για το υπόλοιπο της όποιας επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.Πώς θα το διορθώσω χωρίς να καταφύγω σους νόμους κατά τη γνώμη σου;Ειλικρινά θα εκτιμήσω τη γνώμη και εμεπιρία σου.

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 08, 2015, 08:45:38 pm »
Κανένα πρακτικό δεν θα σας συνοδεύει πουθενά...

Υπογράψτε από κάτω με την "επιφύλαξη Παντός νομίμου δικαιώματός μου..."

σημειώστε τη δική σας εκδοχή και λήξις..

Μην κάνετε εσείς κάποια ενέργεια... ο κύριος που έκανε σχόλια χαρακτηρίζει τον εαυτό του.

Εσείς δώσατε τη μάχη σας, αφοσιωθείτε στους μαθητές και το έργο σας, μόνο τα παιδιά αξίζουν από όλη την εκπαιδευτική ιστορία. Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από γύρω σας. Ξεκινήστε να χαμογελάτε.. Θα ανησυχήσουν περισσότερο.

Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 08, 2015, 10:03:34 pm »

Εσείς δώσατε τη μάχη σας, αφοσιωθείτε στους μαθητές και το έργο σας, μόνο τα παιδιά αξίζουν από όλη την εκπαιδευτική ιστορία. Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από γύρω σας. Ξεκινήστε να χαμογελάτε.. Θα ανησυχήσουν περισσότερο.

:)

Αποσυνδεδεμένος Καίτη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 09:27:47 am »
Κανένα πρακτικό δεν θα σας συνοδεύει πουθενά...

Υπογράψτε από κάτω με την "επιφύλαξη Παντός νομίμου δικαιώματός μου..."

σημειώστε τη δική σας εκδοχή και λήξις..

Μην κάνετε εσείς κάποια ενέργεια... ο κύριος που έκανε σχόλια χαρακτηρίζει τον εαυτό του.

Το παλεύω!!

Αποσυνδεδεμένος dennisathens13

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 11:31:56 am »
Χώστου μια μήνυση για παράβαση καθήκοντος και αστόν να τρέχει.όταν ακούν μηνύσεις όλοι αυτοί χάνουν τον ύπνο τους.στο λεώ από ιδία πείρα φοβούνται τον ίσκιο τους.

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 01:29:54 pm »
Μετα απο τοσα χρονια προυπηρεσιας τετοια συμπεριφορα πραγματι δημιουργει ερωτηματικα...Γιατι τωρα ??

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)