0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λιγο αργα βεβαια, αλλα εστω και καθυστερημένα, αποφασισα να ασχοληθω με τα σχολεία 2ης ευκαιρίας, ας πουμε σαν προετοιμασια για του χρονου.Θέλω να ξεκαθαρισω καποιες αποριες μου, που μου παρεμειναν παρα τα οσα διαβασα εδω, και στο site του ιδεκε, και το site των σδε.1. Η προκηρυξη ειναι αυτη που αναφερεται σε αυτη τη σελιδα? http://www.ideke.edu.gr/press_tracts.asp?page=5 εκει που λεει ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤA ΣΧΟΛΕΙA ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ?2. Δεν μπορεσα να καταλαβω. Εγω εχω ειδικοτητα πε9-οικονομολογου. Μπορω να διδαξω κι εγω στα ΣΔΕ? Οικονομικα δεν ειδα πουθενα, αλλα εχω προϋπηρεσίες σε εταιρίες πληροφορικής, καθως και χαρτι ασπαιτε. Μπερδευτηκα με τα γνωστικα αντικειμενα - γραμματισμους. Μπορω να διδαξω αλλα παρεμφερη μαθηματα, οπως πληροφορικης, διοικησης επιχειρησεων κλπ? Τι διδασκεται, ποιοι διδασκουν? Μονο φιλολογοι, μαθηματικοι, περιβαλλοντολογοι, πληροφορικαριοι, αισθητικοι, και μουσικοι-καλλιτεχνικοι καθηγητες? Ειλικρινα δεν καταλαβα.3. Διαβασα καπου οτι καθε κυκλος ειναι δυο 9μηνα ή κανω λαθος? Οπως και να χει, καποιος αναλαμβανει να διδαξει, διδασκει για ενα σχολικο ετος? Γινεται κατι σαν συμβαση για ενα σχολικο ετος?4. Τελικα ποτε ξεκινουν οι διδασκαλιες, αν λαβει κανεις υποψη οτι πρεπει να τελειωσουν ολες οι διαδικασιες, ενστασεις κλπ? Ας πουμε νοεμβρη-δεκεμβρη? Και πανε μεχρι Ιουνη?5. Επισης, η προκηρυξη, αν διαβασα τη σωστη, μου φανηκε αλλοκοτη. Πχ. στην Πατρα ξερω οτι υπαρχει σχολειο 2ης ευκαιριας αλλα δεν το βρηκα στην προκηρυξη! Επισης ειδα οτι υπαρχουν σδε, που κανουν μονο...αισθητικη αγωγη? Συγνωμη, αλλα τι (κουλά) ειναι αυτα? Υπαρχει κατι που δεν ξερω και πρεπει να ξερω? Οι προκηρυξεις βγαινουν με ...δοσεις? Ειδα νεα προκηρυξη που ληγει 5 δεκεμβρη 07, που ζητουν παλι ωρομισθιους. Τι γινεται τελικα?6. Το συστημα ειναι περιπου οπως με τους ωρομισθιους οσον αφορα τις ωρες που τελικα παιρνεις? Πχ. μπορει να σου δωσουν 2 ωρες μονο, αναλογα με την κριση τους?7. Το μαθημα που γινεται μοιαζει με αυτο που γινεται σε σχολειο με κανονικους(εφηβους) μαθητες? Ή είναι αλλιώτικο(βιβλια, μεθοδος κλπ)?Ζητω συγνωμη προκαταβολικα για τις πολλες ερωτησεις, αλλα δεν μπορεσα να τις καλυψω-απαντησω με αλλο τροπο.Με ενα reply, οποιος ξερει, οτι ξερει, ας ξεδιαλυνουμε σας παρακαλω τις πιο πανω αποριες.Περιμενω...και ευχαριστω εκ των προτερων.
5, 6. Κάθε Μάιο βγαίνει προκήρυξη για μόνιμους όλων των ειδικοτήτων που θέλουν να αποσπασθούν σε ΣΔΕ. Μόνο εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους προκηρύσσονται θέσεις για ωρομισθίους οι οποίοι δεν μπορούν, από φέτος να πάρουν πάνω από 6- 7 ώρες.