0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αμα θέλετε προσμέτρηση της προυπηρεσίας τότε να γίνεται επιλογή από τον πίνακα αναπληρωτών.
Έκανα ένα απλό ερώτημα και νομίζω ότι οι συνάδελφοι που μου απάντησαν γυάλισαν αμέσως τα όπλα τους! Μιλάμε για δυνατότητα διορισμού μέσω των πινάκων φαντάζομαι και αυτό για μένα αποτελεί μια αρχή για την τοποθέτησή μου... Οι διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών στον ΟΑΕΔ από προσωπική πείρα χρόνια τώρα δεν ακολουθούν απαραίτητα νόμιμες και αδιάβλητες διαδικασίες μην αστειευόμαστε! Επίσης υπάρχουν υποψήφιοι που στους πίνακες του ΥΠΠΕΘ απουσιάζουν παντελώς και εμφανίζονται με μεγάλη προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το Υπουργείο Εργασίας όπως και Τουρισμού είναι υπουργεία που (κακώς) κατ΄εμέ παρέχουν εκπαίδευση σε σχολές υπό την εποπτεία του ΥΠΠΕΘ. Τα περι κοινών προγραμμάτων σπουδών και προσόντων τα σέβομαι αλλά θεωρώ πως εκπαίδευση και παιδεία μπορεί να παρέχει ΜΟΝΟ το ΥΠΠΕΘ. Με την ίδια λογική όσοι εργάζονται σε ΙΕΚ, ΑΕΙ, σχολές νοσοκομείων, τουρισμού κλπ να μπορούν να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους. Οι πίνακες αναπληρωτών είναι ενιαίοι με σταθερά κριτήρια πρόσληψης και μια σειρά που παρακολουθείται διαχρονικά με ένα παράγοντα γραπτού ΑΣΕΠ. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ένας φιλόλογος που έδωσε ΑΣΕΠ και ξεκίνησε να συγκεντρώνει προϋπηρεσία από νησί σε νησί ή περιοχή σε περιοχή πρέπει να βρει μπροστά του ανθρώπους που παράλληλα σε άλλου φορέα δομές συγκέντρωνε προϋπηρεσία. Συμφωνώ να μην υπολογίζεται η προϋπηρεσία από το ΥΠΠΕΘ και ΑΕΙ στον ΟΑΕΔ αν το θεωρεί κάποιος άδικο, αλλά η σχέση δεν είναι ευθεία κατά την γνώμη μου. Είναι σα να αποφασίζει το ΥΠΠΕΘ να ρυθμίζει θέματα εργασίας και ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας! Νομίζω το ότι το ΥΠΠΕΘ παρέχει εποπτεία στις σχολές του ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι εξισώνεται απόλυτα η σχέση τους. Αν πρέπει να γίνουν αλλαγές ας γίνει ενιαίος πίνακας εκπαιδευτικών πανελλαδικά των σχολών ΟΑΕΔ με κοινά κριτήρια με του ΥΠΠΕΘ και τότε το βλέπουμε...Μέχρι τότε μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ στον ΟΑΕΔ και εκπαιδευτικών στο Παιδείας στο ΥΠΠΕΘ. Και τέλος επισημαίνω ότι αν η τεχνική εκπαίδευση δεν ήταν κατακερματισμένη σε διάφορα υπουργεία αλλά μόνο στο αυτονόητο (ΥΠΠΕΘ) δε θα γινόταν καμιά τέτοια συζήτηση....Οι προσδοκίες αν δημιουργούνται από το κόμματά και τις υποσχέσεις είναι άλλο θέμα...Προσωπικά εργάστηκα σε σχολές ΟΑΕΔ αλλά θεώρησα μη ρεαλιστικό το να περιμένω μονιμοποίηση στον ΟΑΕΔ πόσο μάλλον στο ΥΠΠΕΘ μέσω ΟΑΕΔ.
Με ποια επιχειρήματα οι εκπαιδευτικοί ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ διεκδικούν αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στους πίνακες του ΥΠΠΕΘ;
Ειλικρινά εκτιμώ πολύ το ύφος της τοποθέτησης του συναδέλφου Lasid, αλλά διαφωνώ ως προς την αναγνώριση της προϋπηρεσίας ως κριτήριο μόνο αναπλήρωσης καθότι συνεπακόλουθο είναι και ο διορισμός και παράλληλα δε κατανοώ την ανάγκη χρονικά σε αυτή τη φάση σύγκλισης των προϋπηρεσιών.Προσωπικές μου θέσεις:Ενιαία εκπαίδευση και Κατάρτιση (Γενική και Επαγγελματική) ΜΟΝΟ από το ΥΠΠΕΘ.Συνεργασία στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης και μαθητείας με συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Υγείας κλπ)Κατάργηση των δομών ΕΠΑΣ και ΙΕΚ που λειτουργούν υπό την ευθύνη άλλων υπουργείων πέραν του ΥΠΠΕΘ.
Ειλικρινά εκτιμώ πολύ το ύφος της τοποθέτησης του συναδέλφου Lasid, αλλά διαφωνώ ως προς την αναγνώριση της προϋπηρεσίας ως κριτήριο μόνο αναπλήρωσης καθότι συνεπακόλουθο είναι και ο διορισμός και παράλληλα δε κατανοώ την ανάγκη χρονικά σε αυτή τη φάση σύγκλισης των προϋπηρεσιών.Με το μέλος Αlexlion με εντυπωσιάζει που σε μια παράγραφο τοποθετήσεων εστιάζει σε ένα μόνο σημείο που αν μη τι άλλο περιγράφει προσωπικές μου εμπειρίες καθώς και εμπειρίες συναδέλφων.Με το μέλος nasta22 διαφωνώ ως προς το επικριτικό και απαξιωτικό ύφος και επανέρχομαι πως αυτονόητα θεωρώ πως το ΥΠΠΕΘ στη παροχή παιδείας είναι ιερατείο. Το υπουργείο εργασίας είναι αρμόδιο σε θέματα εργασίας, το τουρισμού σε τουρισμό, το οικονομίας σε οικονομικά θέματα, το αγροτικής ανάπτυξης σε αγροτικά κλπ. Η λειτουργία σχολών στον ΟΑΕΔ δημιουργεί προσδοκίες εκπαιδευτικής ιδιότητας αλλά με προοπτικές στα πλαίσια του ΟΑΕΔ. Εγώ δέχομαι να μην μετρά η προϋπηρεσία του ΥΠΠΕΘ στον ΟΑΕΔ από αύριο και από χθες! Εσύ δέχεσαι να μη μετρά η δική σου στο ΥΠΠΕΘ-ιερατείο που με σθένος διεκδικείς; Και μπορείς να μου τεκμηριώσεις πως ο ΟΑΕΔ παρέχει τα εκπαιδευτικά εχέγγυα να μορφώνει και να εκπαιδεύει κομμωτές, ηλεκτρολόγους, βρεφονηπιοκόμους, νοσηλευτές κλπ;;;Είναι προσωπική σου επιλογή και ευθύνη ότι διάλεξες επαγγελματική σταδιοδρομία με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού μέσω των σχολών του ΟΑΕΔ, αλλά δε προκύπτει υποχρέωση κανενός να βρεθείς στους πίνακες αναπληρωτών του ΥΠΠΕΘ με κραυγές και απαιτήσεις αγνοώντας ότι δεν υπάρχει κόστος για τους χρόνια καταταγμένους υπό καθεστώς άτυπης επετηρίδας να περιμένουν ώρα ώρα - κουκί κουκί τη σειρά τους μέσω των Ενιαίων Πινάκων Αναπληρωτών ΥΠΠΕΘ.Προσωπικές μου θέσεις:Ενιαία εκπαίδευση και Κατάρτιση (Γενική και Επαγγελματική) ΜΟΝΟ από το ΥΠΠΕΘ.Συνεργασία στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης και μαθητείας με συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Υγείας κλπ)Κατάργηση των δομών ΕΠΑΣ και ΙΕΚ που λειτουργούν υπό την ευθύνη άλλων υπουργείων πέραν του ΥΠΠΕΘ.