0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
οι πρώτες αντιδράσεις
Επέλεξε: α) Κομματικό Σημαιάκι, Φίλημα Κατουρημένων Ποδιών, Καριέρα στις Κομματικές Νεολαίες , Ξεπλήρωμα Γραμματίων ΔΙορισμού β) Γραπτός ΑΣΕΠ.Εγώ είμαι με το β
Ξέχασες κάτι Επέλεξε: α) Κομματικό Σημαιάκι, Φίλημα Κατουρημένων Ποδιών, Καριέρα στις Κομματικές Νεολαίες , Ξεπλήρωμα Γραμματίων ΔΙορισμού β) Γραπτός ΑΣΕΠγ) επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ('Αρθρο 103: (Δημόσιοι υπάλληλοι) http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-107/)
Το α και γ είναι τα ίδια. Χορτάσαμε απο "Φωτογραφικούς Διαγωνισμούς" που μοριοδοτούν πχ. "Την προΥπυρεσία Πακετά"Επαναλαμβάνω:Επέλεξε:α) Κομματικό Σημαιάκι, Φίλημα Κατουρημένων Ποδιών, Καριέρα στις Κομματικές Νεολαίες , Ξεπλήρωμα Γραμματίων ΔΙορισμού β) Γραπτός ΑΣΕΠ.
αυτό είναι δική σου ερμηνεία...αλλιώς αλλάξτε το Σύνταγμα για να καθιερωθεί σε όλο το δημόσιο από τους οδοκαθαριστές μέχρι τους διευθυντές δημόσιων οργανισμών γραπτός διαγωνισμός αφού είναι πανάκεια...
"...τα όποια προβλήματα δημιουργούνται με την παραπάνω απόφαση θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για να παρακαμφθούν. Επιπλέον θα αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους πίνακες των αναπληρωτών..."Τι θέλει να πει ο "ποιητής";
Μπράβο. Γιαυτό το ΣΤΕ που είναι αρμόδιο, ζήτησε ΓΡΑΠΤΟ ΑΣΕΠ. Ζήτησε το β.Και το υπουργείο δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί.Κομματικό Σημαιάκι δεν έπιασα ποτέ και ούτε σκοπεύω.
Θα ήθελα να δω την πηγή αυτής της πληροφορίας........
αυτό είναι δική σου ερμηνεία...αλλιώς αλλάξτε το Σύνταγμα για να καθιερωθεί σε όλο το δημόσιο από τους οδοκαθαριστές μέχρι τους διευθυντές δημόσιων οργανισμών γραπτός διαγωνισμός αφού είναι πανάκεια...Επαναλαμβάνω Επέλεξε:α) Κομματικό Σημαιάκι, Φίλημα Κατουρημένων Ποδιών, Καριέρα στις Κομματικές Νεολαίες , Ξεπλήρωμα Γραμματίων ΔΙορισμού β) Γραπτός ΑΣΕΠγ) επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ('Αρθρο 103: (Δημόσιοι υπάλληλοι) http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-107/)
Προφανώς και το γ δεν είναι το ίδιο με το α. Το γ είναι ο τρόπος που διοριζονται οι περισσότεροι υπάλληλοι στο δημόσιο. Εντάξει, υπάρχουν θέσεις που απαιτούν εξειδικευμένη εμπειρία αλλά όποιος μελετήσει προκηρύξεις θα δει ότι αυτές είναι πολύ λίγες και σε συγκεκριμένους εξειδικευμένους φορείς.Κάποτε ήμουν και εγώ οπαδός του γραπτού ΑΣΕΠ. Ουσιαστικά έχω μετανιώσει που δε συμμετείχα το 2009 (πιστεύοντας ότι μετράει μόνο για διορισμό). Και βέβαια θα συμμετείχα αν γινόταν τώρα.Πλέον όμως συνειδητοποιώ πως είναι παράλογο να ταλαιπωρήσει μία κυβέρνηση τόσους ανθρώπους για να κάνει ελάχιστους διορισμούς. Θα ήταν πιο τίμιος ένας διαγωνισμός με μοριοδότηση, που δε θα πουλά ψεύτικη ελπίδα σε όλους. Φαινομενικά αδικεί τους νέους, αλλά αλήθεια πόσες πιθανότητες έχουν απέναντι σε έμπειρους που έχουν δώσει δύο και τρεις φορές ΑΣΕΠ;
Το υπουργείο Παιδείας αναζητά τη “φόρμουλα” προκειμένου οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να γίνουν από το επόμενο σχολικό έτος μέσω ΑΣΕΠ.Αυτό είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης , σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕΤο θέμα των διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών εξετάζεται με δεδομένες τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.Θυμίζουμε πως και την περασμένη εβδομάδα στη