0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
να ρωτήσω πήρα την απόφαση αποδέσμευσης 1 Ιουνίου από την υπηρεσία της Π/Ε.που ανήκω οργανικά εγώ και πριν πάρω την απόφαση έμαθα από την ίδια την υπηρεσία μου ο,τι αποδεσμεύτηκα από εκπαιδευτικός προκειμένω να μεταταγώ σε άλλον φορέα υποδοχής και μετά μου έστειλε η υπηρεσία την απόφασης αποδέσμευσης στο προσωπικό emai μoυ 1 Ιουνίου και επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τους φορείς υποδοχής μου πριν μου στείλει η υπηρεσία μου επίσημα την πρώτη Ιουνίου 2022 την απόφαση αποδέσμευσης και όταν είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τους φορείς υποδοχείς να ρωτήσω μου σε ποιον φορέα θα κάνω την διαδικασία μεταταγής μου από τους τρεις διαφορετικούς φορείς είπαν ότι δεν υπάρχει το όνομα μου στις δικές τους καταστάσεις των email τους με τα ονόματα μας,που είχαμε αποδεσμευτεί από τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών για τις αποδεσμεύσεις στους φορείς υποδοχής. Ερώτηση Παραμένω στην υπηρεσία μου και η υπηρεσία μου θα στείλει έγγραφο να ενημερώσει το υπουργειο εσωτερικών ότι δεν αποδεσμεύτηκα από τα καθήκοντα εκπαιδευτικού και παραμένω εκπαιδευτικός και πάω το Σεπτέμβρη στην οργανική μου θέση ως εκπαιδευτικός;
Είμαι η μόνη που δεν έχει πει τίποτα στο σχολείο αλλά και γενικά (πέραν 1-2 πολύ έμπιστων ατόμων) φοβούμενη κάτι τέτοιο;https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/383551_eidiki-agogi-aporrifthikan-metataxeis-apospaseis-eep-ebp-logo-megalon-anagkon
Καλά κάνει να παρεμβαίνει υπουργός για να απορρίπτει αίτηση επειδή κρίνει ότι είναι παραθυράκι?? Θα τρελαθούμε τελείως? Αυτή είναι η αντίληψη για ένα σοβαρό ευνομούμενο κράτος δικαίου? Τότε να στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί κατευθείαν τις αιτήσεις στην Κεραμέως. Ρε τι λέτε !!!
Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οι αιτήσεις για μετάταξη σε ΑΕΙ που υποβλήθηκαν ως 31/3/22, θα είναι και οι τελευταίες διότι σύμφωνα με αυτό: γ) η παρ. 7 του άρθρου 33 του ν. 4386/2016 (Α΄ 83), με την επιφύλαξη του άρθρου 278 του παρόντοςκαταργείται από την έναρξη ισχύος του παρόντος.καταργούνται πλέον οι μετατάξεις από Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια σε θέσεις ΕΕΠ/ΕΔΙΠ. Εγώ αυτό καταλαβαίνω δυστυχώς και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Κλείνει οριστικά την πόρτα εισόδου στα ΑΕΙ
Scout δες κ αυτό, αναφέρει μέσα για την κατάργηση της μετάταξης:https://www.esos.gr/arthra/78709/sygklitos-pan-dyt-makedonias-shedio-nomoy-gia-ta-aei-periehei-eksyghronistikes
Ευχαριστώ πολύ, πράγματι παρατηρώ ότι όλοι έτσι το ερμηνεύουν, και μάλλον δείχνει να είναι η πιο πιθανή ερμηνεία. Ωστόσο το αρχικό μου ερώτημα παραμένει. Γιατί στο άρθρο 343 δεν αναφέρθηκε ως καταργούμενο το αντίστοιχο άρθρο του μεταγενέστερου νόμου, αλλά του προγενέστερου;
Όταν καταργείται ένα άρθρο και αντικαθίσταται με νέο, και μετά το νέο αντικαθίσταται με νεότερο, τότε πιθανότατα δεν επανέρχεται σε ισχύ το πρώτο΄. Όμως αν δεν αναφέρεται ρητά με τι αντικαθίσταται ή αν δεν αναφέρεται ρητά ότι καταργείται η δυνατότητα τέτοιων μετατάξεων θεωρώ ότι πολύ εύλογα κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το παλιότερο άρθρο.
Εν προκειμένω δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παλαιότερο, αλλά το νεότερο.Συγκεκριμένα,:-Ο νόμος του 2017 τροποποίησε τη διάταξη του νόμου τού 2016.-Το νομοσχέδιο, στο προτεινόμενο άρθρο 343, καταργεί τη διάταξη του 2016, αλλά δεν κάνει αναφορά σε αυτή του 2017.-Άρα, μπορεί κάποιος να αιτηθεί μετάταξη "πατώντας" στη διάταξη του 2017;Το θέμα βέβαια, από εδώ και πέρα, θα είναι και θέμα ερμηνείας των νομικών υπηρεσιών των ΑΕΙ. Δεν ξέρω αν τα ΑΕΙ δηλαδή θα βγάζουν προσκλήσεις για μετάταξη εκμεταλλευόμενα αυτή την ασάφεια, ή αν θα θεωρήσουν ότι αφού καταργείται η αρχική διάταξη, καταργούνται σιωπηρώς και οι επόμενές τους. Οπότε, όσες αιτήσεις κι αν κάνει κάποιος ενδιαφερόμενος, αν τα ΑΕΙ δεν βγάζουν πρόσκληση για μετάταξη, δεν θα έχει νόημα.