0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα πανεπιστήμια δεν είχαν κάποιο συμφέρον να το κάνουν. Όποιο δεν ήθελε απλά δεν έπαιρνε προσωπικό με μετατάξεις. Δεν πήγαινες από μόνος σου εκεί, προηγούταν πρόσκληση.Αυτά που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα περιφερειακά πανεπιστήμια, εξ ου και ήταν τα μόνα που σήκωσαν κάπως το θέμα (π.χ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).Γενικά ο συγκεκριμένος νόμος ήταν για (κάποια από) τα πανεπιστήμια "μάννα εξ ουρανού". Πήραν προσωπικό που τους έλειπε με συνοπτικές (αν και χρονοβόρες) διαδικασίες και χωρίς να χρειαστεί να "ξοδέψουν" τις ελάχιστες (έως μηδενικές) θέσεις για ΕΔΙΠ που (δεν) τους δίνονται. Ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία για αρκετά τμήματα να πάρουν "πολυεργαλεία" (βλ. πληροφορικούς).
Προφανώς και εργαλειοποιούνται τέτοιες υποθέσεις, γιατί πουλάνε.Πάντως σου ξέφυγαν δυο μετατάξεις...Αρχικά από
Αυτή ακριβώς την πληροφόρηση έχω και εγώ, από διάφορα μέλη ΔΕΠ που γνωρίζω, διαφορετικών πανεπιστημίων και γνωστικών πεδίων, και που μόνο Συριζαίους δεν τους λες. Ότι, δηλαδή, η συγκεκριμένη διάταξη εξυπηρέτησε υπαρκτές ανάγκες, άσχετα αν κατασυκοφαντήθηκε (με fake news, όπως αποδεικνύεται).Πάντως, όσον αφορά στο αν τα ίδια τα πανεπιστήμια θα είχαν λόγο/συμφέρον να καταργηθεί η διάταξη (δηλαδή να πεταχτεί σα στυμμένη λεμονόκουπα), είναι ότι τώρα που αισθάνονται -κούνια που τους κούναγε...- ότι "κάνουμε πιο εύκολα προσλήψεις", θέλουν να μπορούν να πιέζουν για απευθείας πιστώσεις ενισχύοντας έτσι ξεκάθαρα την ενδογαμία (inbreeding) στις προσλήψεις, γιατί αλλιώς το υπουργείο θα τους απαντούσε να κατευθυνθούν στην "τεθλασμένη" που υπήρχε, και μέσω αυτής σίγουρα δεν θα μπορούν να το κάνουν. Το οργίλο και απαξιωτικό σχόλιο περί "δασκαλάκων", που γράφτηκε παραπάνω, νομίζω επιβεβαιώνει την εκτίμησή μου αυτή.
Οι θέσεις θα αρχισουνε να ανοιγουνε -οπως γίνεται παντού-
Με ποιον τρόπο υποβαθμίζονται οι ΕΔΙΠ με το νέο νομοσχέδιο;
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, οι μετατάξεις από δευτεροβάθμια (κατόχους διδακτορικού) σε ΕΔΙΠ καταργούνται για πάντα ή παγώνουν προς το παρόν; Σας ευχαριστώ.
Κ πρόβλημα δημιοργουσαν κ δεν γίνεται κ ΠΟΥΘΕΝΑ στο κόσμο, να παίρνει το δάσκαλο π διορίζεις στο δημοτικό να κανει μαθημα σε ΑΕΙ !! κ χωθήκανε μ μηδέν ερευνα κ κατι "διδακτορικά" αστεία απο τη πίσω πόρτα ενω οι αλλοι βγαζουνε τα μάτια τους κ τρωνε τα νιατα τους στα εργαστήρια. Η προκ ειναι για εκπαιδευτικους στα σχολεία ,οποιος θέλει μεγαλεία στο καλό να πάει κ να μην διοριστεί αμα του πεφτει βαρυ το πεπόνι να κάνει το δασκαλακο.
Dimi9 δεν υπαρχει Μεταδιδακτορικος τιτλος......