*

Αποστολέας Θέμα: Αδυναμία επιστροφής στα σχολεία λόγω απεργίας ΠΝΟ  (Αναγνώστηκε 17411 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αδυναμία επιστροφής στα σχολεία λόγω απεργίας ΠΝΟ
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 06, 2016, 08:34:03 am »
Προσοχή, γιατί απεργία θα έχουν την Παρασκευή και το Σάββατο, και σε κάποιες περιπτώσεις και την Κυριακή, και τα ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, ΟΣΕ και αστικά λεωφορεία.

http://www.apergia.gr/
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 06, 2016, 08:37:37 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 06, 2016, 09:04:51 am »
Εδώ πρέπει να λειτουργεί ο κοινός νους:  δεν είναι δυνατόν να ζητά κάποιος από έναν χαμηλόμισθο εργαζόμενο να βγάζει αεροπορικό εισιτήριο τελευταίας στιγμής για νησί σε τέτοια εποχή! Πρώτα - πρώτα θα είναι δύσκολο να βρει εισιτήριο. Τώρα βέβαια το πώς θα σου το δικαιολογήσουν εάν θεωρητικά υπήρχε και κάποια άλλη δυνατότητα να επιστρέψεις, δεν ξέρω. Εκεί μάλλον μπαίνει η καλή διάθεση.... Πάντως και για κάποια νησιά των Κυκλάδων ανακοινώθηκαν ξαφνικά έκτακτα δρομολόγια χθες το βράδυ, τα οποία ήταν αδύνατο να προλάβει κάποιος, ειδικά αν είχε να ετοιμάσει οικογένεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ούτε αυτούς τους συναδέλφους θα τους δικαιολογήσουν επειδή θα έπρεπε να μπορούν να πακετάρουν και να ταξιδέψουν με 2 ώρες προειδοποίηση; Ούτε στρατός να ήμασταν τέτοιες ασκήσεις ετοιμότητας! Ελπίζω να δοθεί κάποια κεντρική οδηγία για να μην αρχίσουμε να πέφτουμε στην περίπτωση του κάθε ευθυνόφοβου διευθυντή....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 06, 2016, 09:32:08 am από Έσπερος »

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 06, 2016, 09:23:41 am »
Κανενας δεν μπορει να σου ζητησει να παρεις αεροπλανο και ας συνδεεται εκτος και αν σου πληρωσουν το εισιτηριο. Παρε την ΔΔΕ. Οι περισσοτεροι διευθυντες ειναι ευθυνοφοβοι  και αντι να λυνουν προβληματα δημιουργουν απο το πουθενα. Παρε χαρτι απο το λιμεναρχειο. Ενημερωσε σχολειο και δδε. Ουτε αδεια θα παρεις οτι και να σου πουνε. Δεν ειναι δικια σου ευθυνη.

Αποσυνδεδεμένος lillie

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 06, 2016, 10:07:24 am »
Εδώ πρέπει να λειτουργεί ο κοινός νους:  δεν είναι δυνατόν να ζητά κάποιος από έναν χαμηλόμισθο εργαζόμενο να βγάζει αεροπορικό εισιτήριο τελευταίας στιγμής για νησί σε τέτοια εποχή! Πρώτα - πρώτα θα είναι δύσκολο να βρει εισιτήριο. Τώρα βέβαια το πώς θα σου το δικαιολογήσουν εάν θεωρητικά υπήρχε και κάποια άλλη δυνατότητα να επιστρέψεις, δεν ξέρω. Εκεί μάλλον μπαίνει η καλή διάθεση.... Πάντως και για κάποια νησιά των Κυκλάδων ανακοινώθηκαν ξαφνικά έκτακτα δρομολόγια χθες το βράδυ, τα οποία ήταν αδύνατο να προλάβει κάποιος, ειδικά αν είχε να ετοιμάσει οικογένεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ούτε αυτούς τους συναδέλφους θα τους δικαιολογήσουν επειδή θα έπρεπε να μπορούν να πακετάρουν και να ταξιδέψουν με 2 ώρες προειδοποίηση; Ούτε στρατός να ήμασταν τέτοιες ασκήσεις ετοιμότητας! Ελπίζω να δοθεί κάποια κεντρική οδηγία για να μην αρχίσουμε να πέφτουμε στην περίπτωση του κάθε ευθυνόφοβου διευθυντή....

Πριν κάποια χρόνια διευθυντής είχε πει σε συναδέλφους που λόγω αέρα πάλι δεν μπορούσαν να έρθουν από Πειραιά στο σχολείο ότι αν υπάρχει τρόπος να έρθουν δεν είναι δικαιολογημένη η απουσία τους. Όταν εκείνοι του είπαν το αυτονόητο ότι τελευταία στιγμή τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα τους πρότεινε να κολυμπήσουν.   >:( Γι'αυτό σου λέω άκρη με τους διευθυντές συνήθως δεν βγάζεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 06, 2016, 10:26:01 am »
Πριν κάποια χρόνια διευθυντής είχε πει σε συναδέλφους που λόγω αέρα πάλι δεν μπορούσαν να έρθουν από Πειραιά στο σχολείο ότι αν υπάρχει τρόπος να έρθουν δεν είναι δικαιολογημένη η απουσία τους. Όταν εκείνοι του είπαν το αυτονόητο ότι τελευταία στιγμή τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα τους πρότεινε να κολυμπήσουν.   >:( Γι'αυτό σου λέω άκρη με τους διευθυντές συνήθως δεν βγάζεις.

Οι λυσεις σε τετοιους ανθρωπους ειναι πολυ απλη. Ζητας εγγραφως την απαντηση. Κανεις αναφοραπρωτα στο σχολειο να τηρησεις την ιεραρχεια μεταβδδε και μεταβυπουργειο. Θα δεις πως αλλαζουν ολα με την ατακα το θελω εγγραφως με αριθμο πρωτοκολλου απο τετοιους ευθυνοφοβους που ουτε καν θα επρεπε να βρισκονται σε θεση ευθυνης.

Αποσυνδεδεμένος casperini

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 06, 2016, 11:01:09 am »
Πάντως πριν χρόνια σε αντίστοιχη περίπτωση η διευθύντρια απλά με έβαλε να κάνω αίτηση για άδεια "λόγω ανυπαίτιου κωλύματος" για την ημέρα που έλειψα για να είναι κι αυτή καλυμμένη και τελείωσε εκεί η ιστορία.

Αποσυνδεδεμένος pr0

• Νέο μέλος
  • *
  • ΕλΑλέξανδρος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 06, 2016, 11:15:27 am »

πώς τέλειωσε η ιστορία; να κολύμπησαν οι άνθρωποι αποκλείεται. :-)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 06, 2016, 11:22:24 am από pr0 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 06, 2016, 11:32:14 am »
Πάντως πριν χρόνια σε αντίστοιχη περίπτωση η διευθύντρια απλά με έβαλε να κάνω αίτηση για άδεια "λόγω ανυπαίτιου κωλύματος" για την ημέρα που έλειψα για να είναι κι αυτή καλυμμένη και τελείωσε εκεί η ιστορία.

Αδεια που χρεωθηκε δηλαδη η απλως ενα χαρτι που δικαιολογουσε την απουσια;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 06, 2016, 11:43:18 am »
Εμενα παντως, που εχασα αεροπορικη ανταποκριση λογω καθυστερησης της πρωτης πτησης, με το χαρτι της (τοτε) ολυμπιακης, μου χρεωσαν κανονικη αδεια και ειχα και τη γκρινια του διευθυντη πρωτοβαθμιας οτι ολοι αφηνουμε την επιστροφη μας τελευταια μερα......

Δεν αντεχα ομως αλλους καυγαδες με τη συγκεκριμενη διευθυνση και το αφησα χωρις βα το ψαξω (λαθος!!!!!)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 06, 2016, 12:03:32 pm »
Δυστυχώς, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι δικαιολογημένη η απουσία τέτοιας φύσεως. Μια φορά που μου έτυχε κάτι παρόμοιο, με πλοίο λόγω καιρικών συνθηκών, ο διευθυντής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τα γραφειοκρατικά, μου την χρέωσε ως κανονική και στα χαρτιά που υπέβαλα έπρεπε να συμπεριλάβω και το εισιτήριο και το χαρτί από το λιμεναρχείο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει εγκύκλιος που να προβλέπει κάτι παρόμοιο, εκτός και αν είναι δικαιολογημένη η μετακίνηση από την υπηρεσία (πχ. εκλογές, μεταπτυχιακό, κλπ.).

Αποσυνδεδεμένος lillie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 06, 2016, 12:29:47 pm »
πώς τέλειωσε η ιστορία; να κολύμπησαν οι άνθρωποι αποκλείεται. :-)

Ενώ τους απείλησε ότι θα έπρεπε να αιτηθούν κανονική μόλις έφταναν, αλλιώς θα τους έκανε αναφορά για αδικαιολόγητη απουσία και θα είχαν περικοπή μισθού και διάφορα τέτοια, τελικά δεν έκανε τίποτα. Το γιατί δεν το ξέρω...

Αποσυνδεδεμένος lillie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 06, 2016, 12:34:11 pm »
Δυστυχώς, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι δικαιολογημένη η απουσία τέτοιας φύσεως. Μια φορά που μου έτυχε κάτι παρόμοιο, με πλοίο λόγω καιρικών συνθηκών, ο διευθυντής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τα γραφειοκρατικά, μου την χρέωσε ως κανονική και στα χαρτιά που υπέβαλα έπρεπε να συμπεριλάβω και το εισιτήριο και το χαρτί από το λιμεναρχείο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει εγκύκλιος που να προβλέπει κάτι παρόμοιο, εκτός και αν είναι δικαιολογημένη η μετακίνηση από την υπηρεσία (πχ. εκλογές, μεταπτυχιακό, κλπ.).

Νομίζω ότι αν φύγεις για ΣΚ θεωρείται ότι έφυγες για προσωπικούς λόγους και τότε δεν δικαιολογείται, αλλά τώρα μιλάμε για διακοπές του Πάσχα και ξαφνική απεργία, πολυήμερη μάλιστα. Πάντως Εσπερος ενημέρωσε μας αν θέλεις, τι σου είπαν τελικά αν μιλήσεις με τη Διεύθυνση

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 06, 2016, 12:40:04 pm »
Νομίζω ότι αν φύγεις για ΣΚ θεωρείται ότι έφυγες για προσωπικούς λόγους και τότε δεν δικαιολογείται, αλλά τώρα μιλάμε για διακοπές του Πάσχα και ξαφνική απεργία, πολυήμερη μάλιστα. Πάντως Εσπερος ενημέρωσε μας αν θέλεις, τι σου είπαν τελικά αν μιλήσεις με τη Διεύθυνση

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Το θέμα είναι όμως αν το αναγνωρίζει ο νόμος αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 06, 2016, 03:47:38 pm »
Επικοινώνησα με τη ΔΔΕ Λέσβου και μου είπαν ότι θέλουν έγγραφο από το λιμεναρχείο για να καλυφθούμε.
Τουλάχιστον δε θα είμαστε αδικαιολογήτως απόντες. Φυσικά, δεν μας ζήτησαν να πάρουμε αεροπλάνο!
Το αν θα λογιστεί ως ειδική άδεια ή θα μας χρεωθεί ως κανονική, δεν είναι ακόμα γνωστό.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)