0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εδώ πρέπει να λειτουργεί ο κοινός νους: δεν είναι δυνατόν να ζητά κάποιος από έναν χαμηλόμισθο εργαζόμενο να βγάζει αεροπορικό εισιτήριο τελευταίας στιγμής για νησί σε τέτοια εποχή! Πρώτα - πρώτα θα είναι δύσκολο να βρει εισιτήριο. Τώρα βέβαια το πώς θα σου το δικαιολογήσουν εάν θεωρητικά υπήρχε και κάποια άλλη δυνατότητα να επιστρέψεις, δεν ξέρω. Εκεί μάλλον μπαίνει η καλή διάθεση.... Πάντως και για κάποια νησιά των Κυκλάδων ανακοινώθηκαν ξαφνικά έκτακτα δρομολόγια χθες το βράδυ, τα οποία ήταν αδύνατο να προλάβει κάποιος, ειδικά αν είχε να ετοιμάσει οικογένεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ούτε αυτούς τους συναδέλφους θα τους δικαιολογήσουν επειδή θα έπρεπε να μπορούν να πακετάρουν και να ταξιδέψουν με 2 ώρες προειδοποίηση; Ούτε στρατός να ήμασταν τέτοιες ασκήσεις ετοιμότητας! Ελπίζω να δοθεί κάποια κεντρική οδηγία για να μην αρχίσουμε να πέφτουμε στην περίπτωση του κάθε ευθυνόφοβου διευθυντή....
Πριν κάποια χρόνια διευθυντής είχε πει σε συναδέλφους που λόγω αέρα πάλι δεν μπορούσαν να έρθουν από Πειραιά στο σχολείο ότι αν υπάρχει τρόπος να έρθουν δεν είναι δικαιολογημένη η απουσία τους. Όταν εκείνοι του είπαν το αυτονόητο ότι τελευταία στιγμή τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα τους πρότεινε να κολυμπήσουν. Γι'αυτό σου λέω άκρη με τους διευθυντές συνήθως δεν βγάζεις.
Πάντως πριν χρόνια σε αντίστοιχη περίπτωση η διευθύντρια απλά με έβαλε να κάνω αίτηση για άδεια "λόγω ανυπαίτιου κωλύματος" για την ημέρα που έλειψα για να είναι κι αυτή καλυμμένη και τελείωσε εκεί η ιστορία.
πώς τέλειωσε η ιστορία; να κολύμπησαν οι άνθρωποι αποκλείεται. :-)
Δυστυχώς, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι δικαιολογημένη η απουσία τέτοιας φύσεως. Μια φορά που μου έτυχε κάτι παρόμοιο, με πλοίο λόγω καιρικών συνθηκών, ο διευθυντής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τα γραφειοκρατικά, μου την χρέωσε ως κανονική και στα χαρτιά που υπέβαλα έπρεπε να συμπεριλάβω και το εισιτήριο και το χαρτί από το λιμεναρχείο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει εγκύκλιος που να προβλέπει κάτι παρόμοιο, εκτός και αν είναι δικαιολογημένη η μετακίνηση από την υπηρεσία (πχ. εκλογές, μεταπτυχιακό, κλπ.).
Νομίζω ότι αν φύγεις για ΣΚ θεωρείται ότι έφυγες για προσωπικούς λόγους και τότε δεν δικαιολογείται, αλλά τώρα μιλάμε για διακοπές του Πάσχα και ξαφνική απεργία, πολυήμερη μάλιστα. Πάντως Εσπερος ενημέρωσε μας αν θέλεις, τι σου είπαν τελικά αν μιλήσεις με τη Διεύθυνση