0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θεωρώ δύσκολο να μπει ως βασικό κριτήριο το μεταπτυχιακό στην διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας γιατί λίγοι έχουν τέτοιο τίτλο... Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τα κριτήρια επιλογής πάντως, συνήθως το πτυχίο του φιλολόγου είναι αρκετό...
Αρα επειδή δε διαθέτουν πολλοί το μεταπτυχιακό αυτό που έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης ...να μη μπει τίποτα ως προαπαιτούμενο...Το πτυχίο αρκεί; E τότε γιατί να υπάρχουν τα μεταπτυχιακά-εξειδικεύσεις αφού τα πτυχία αρκούν; Με βάση ποιά έρευνα αρκούν τα πτυχία για το σχετικό θέμα; Πώς το δικαιολογείς επιστημονικά; Επειδή μήπως ζούμε στο Ελλαδιστάν που όλα μπαλώνονται να βολευτούν οι αραχτοί; Μεταπτυχιακά ως προαπαιτούμενο και μετά σεμινάρια πολυπολυτισμικότητας-διαπολιτισμικότητας κάτι αντίστοιχο με την ειδική αγωγή μέχρι να εξειδικευτούν περισσότερα άτομα στον τομέα.
Τι είναι όλα αυτά τα αρχικά? ΕΟΠΠΕΠ, ΕΚΕΠΙΣ, ΙΝΕΔΙ
Όπως το είπες. Ελλαδιστάν. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ πρώην ΕΚΕΠΙΣ). Τυχαίνει και να έχω διδάξει σε ενήλικες και να έχω επιμορφωθεί και, στη θεωρία τουλάχιστον, οι διαφορές μεταξύ διδασκαλίας σε ενήλικες και έφηβους/παιδιά μεγάλη. Μάλιστα στο τελευταίο- υποχρεωτικό για να διδάσκεις σε ΚΔ
Καλησπέρα!μέχρι και τον Αύγουστο του 2015 και από το 2007 νομίζω τα πανεπιστήμια πραγματοποιούσαν δράσεις για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ...υπάρχουν από αυτά εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία...