0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους, Σκέπτομαι να δώσω πανελλήνιες μετά από 10+ χρόνια αποφοίτησης από το Λύκειο και έχω μια λίγο "εξειδικευμένη" ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Σε περίπτωση που καταφέρω να εισαχθώ σε σχολή με παρεμφερές αντικείμενο -με το πρώτο μου πτυχίο- μέσω Πανελληνίων μπορώ να ζητήσω αναγνώριση μαθημάτων; Το μόνο σχετικό που κατάφερα να βρω είναι το άρθρο 35 αυτού του ΦΕΚ που όμως κατ' εμέ δεν είναι ξεκάθαροhttp://www.edulll.gr/wp-content/uploads/2011/03/NOMOS_4115_INEDIBIM_EOPPEP.pdf
Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα αναγνώρισης μαθημάτων μετά από Κατατακτηριες. Γίνεται να αναγνωριστούν μαθήματα από μεταπτυχιακό που είναι συναφή στο νέο προπτυχιακό;Επίσης κάθε τμήμα έχει δικό του ανώτατο αριθμό μαθηματων προς αναγνώριση; Διαβάζω σε κάποια τμήματα για 10, σε άλλα για 15...
Τελειώνω τώρα τη δεύτερη σχολή σχετική με την πρώτη. Στην εγγραφή κάνεις μια αίτηση αναγνώρισης των μαθημάτων που εσύ θεωρείς ότι αντιστοιχούν με την παλιά σου σχολή. Μπορείς μάλιστα να αντιστοιχίσεις παραπάνω από ένα μάθημα της παλιάς σχολής με την νέα. Επισυνάπτεις την ύλη των μαθημάτων για να το υποστηρίξεις. Για κάθε μάθημα η αίτηση εγκρίνεται από τον εκάστοτε καθηγητή. Προσωπικά εμένα μου αναγνωρίστηκαν 9 μαθήματα. Όλα αυτά βέβαια με δεδομένο ότι μπήκα με κατατακτήριες κι όχι με Πανελλήνιες οπότε εκεί δεν ξέρω τι παίζει καθώς μπορούσα να αιτηθώ αναγνώρισης μαθημάτων εξαμήνου έως εκείνου που μπήκα (5ο).
Υπαρχει καποιο γραφριο συμβουλων σε καθε πανεπηστημιο πχ ΑΠΘ που να μπορει να σε ενημετωσει για αυτες τις αντιστοιχιες μαθηματων απο σχολη σε σχολη του ιδιου πανεπηστημιου? Επισης αν οι κατατακτηριες εχουν ενα παο τα τρια μαθηματα γλωσσολογιας και εχεις εχεις διδαχθει τουλαχιστον 4 εξαμηνα πρεπει να το δωσεις στις κατακτηριες? ή απαλλάσσεσαι και δινεις τα άλλα δυο?
Εμμακι την κατατξη στο 5ο δεν καταλαβαινω πως? Ειναι δυνατον να εχω κανει τα μαθηματα ολα του 1ου , 2ου , 3ου , 4ου εξαμηνου ... αν θελεις σε οαρακαλω βοηθησε με γτ ειμαι γερμανικης και βλεπω οτι στην αλλη ζωη μου θα διοριστω !!!!