0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό σημαίνει πετάω τη μπάλα στην εξέδρα. Αν δεν θέλω με τίποτα να κοιτάξω μέσα μου, γύρω μου, δίπλα μου, στον καθρέφτη μου επειδή είτε δεν μου αρέσει αυτό που θα δω είτε φοβάμαι τις αλλαγές που θα μου υποδειξουν αυτά ότι πρέπει να κάνω, τότε ευτυχώς κάποιος Δαρβινος ή Jaynes θα βρεθεί που σαν την απόλυτη αυθεντια θα είναι εκεί για να καταπραυνει την συνείδηση μας λέγοντας "Δε φταις εσύ! Απλά δεν εξελίχθηκε το είδος σου ακόμη. Δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος γιατί δεν το έχεις στα γονίδια σου", δεν το λένε τα άστρα σου τέλος πάντων. Και μετά μιλάμε για αυτοσυνειδηση.
Τα πρώτα συγγραμματα χρονολογουνται πολύ πριν το 1000 Προ Κοινής Χρονολογίας (για να μιλήσουμε επιστημονικα). Οι απαντήσεις που δίνουν στα βασικά ερωτήματα της ζωής ξεπερνούν κατά πολύ τις οποίες φιλοσοφιες και θεωρίες των "σύγχρονων στοχαστων".
Προτείνω αλλαγή του τίτλου του θέματος σε "Είμαστε homo sapiens τελικά;"
Δεν απάντησα, μιας και δεν συμμετείχα στη "συζήτηση", απλά σχολίασα.Λίγη περισσότερη αίσθηση του χιούμορ δεν θα έβλαπτε πάντως..
Πολύ ωραία η πλάκα σου.Ας συνεχίσει το θέμα μια απ'τα ίδια, για να "λυθεί" : Αναμένω
Νομίζω οτι ξεφύγαμε κάπως από το θέμα και επιχειρώ να επιστρέψω στο αρχικό ερώτημα. Επειδή στον κλάδο μας οι αλλαγές προσωπικού στα σχολεία είναι μεγαλύτερες κάθε έτος σε σχέση με άλλες υπηρεσίες, λογικό είναι να συγκρούονται τα συμφέροντα συναδέλφων σε θέματα τοποθετήσεων, αναθέσεων, στο πρόγραμμα κλπ. και να δημιουργούνται πικρίες από όσους θεωρούν οτι αδικήθηκαν. Το πρόβλημα εντάθηκε από την εποχή της Διαμαντοπούλου και μετά, οπότε δυσκόλεψε αφάνταστα το θέμα των μεταθέσεων, μετά αυξήθηκε και το ωράριο, τελευταία καταργήθηκαν κάποιες ώρες υπευθύνων εργαστηρίων με αποτέλεσμα να χαθούν και πολλές οργανικές θέσεις. Η καθημερινότητα στα σχολεία έχει αρκετή ένταση με αποτέλεσμα να χρειάζεται κατανόηση από όλους, ώστε να κάνουμε την ζωή στο χώρο εργασίας μας όσο το δυνατόν καλύτερη. Και βέβαιαι απαραίτητο είναι το πνεύμα συνεργασίας στο σύλλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις σε καθημερινά θέματα για να βρίσκονται οι καλύτερες λύσεις σε όλα.