0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
δε νομιζω να τους ενδιαφερει η συμπληρωση του 25 ωρου...αυτο εμας νοιαζειαπλα αυτοι θελουν αναπληρωτες μειωμενου ωραριου για δευτερη βαρδια ...αυτος ειναι ο πρωτος στοχος ολων των αλλαγων...και τελικος η πληρης εξαφανιση των αναπληρωτων στον κλαδο μας
Πολυ φοβαμαι την υποχρεωτικη τοποθετηση μας στην απογευματινη βαρδια
μιλησα με εναν αρμοδιο στο υπουργειο για θεματα ολοημερων και μου ειπε τα εξης:α) θα βγει εγκυκλιος για τη λειτουργια των ολοημερων που θα παρεχει διευκρινισειςβ) του φανηκαν αστεια τα σεναρια περι εισαγωγης ειδικοτητων και δεν υπαρχει κανενα τετοιο ενδεχομενο.απλα σας μεταφερω τι μου ειπε...
Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς τις νηπιαγωγούς στις φετινές δηλώσεις ως αναπληρωτές έβαλε μειωμένου ωραρίου. Josua το γνωρίζω αυτό που μου λές, γι΄ αυτό κατ΄ εμέ προκύπτουν ερωτήματα για το πως μετριέται αυτό το 5ωρο, εάν λάβουμε υπόψην μας και την πρωινή ζώνη. Εάν μετράμε διδακτικές ώρες που λέει το ωρολόγιο που βγήκε, στην πραγματικότητα πρακτικά βγαίνει περισσότερο από πεντάωρο γιατί εμείς στο νηπιαγωγείο έχουμε ενιαίο πρόγραμμα και στην άφιξη και στην αποχώρηση και στο διάλειμμα είμαστε μαζί με τα παιδιά. Δεν είμαστε δημοτικό που έχουν διαλείμματα και είναι στο προαύλιο τα παιδιά και απλά ανοίγει και κλείνει η πόρτα όταν έρχονται και φεύγουν.
''Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''[/i][/b]https://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/syntonistiko-nipiagogon-i-akyrosi-toy-antistathmistikoy-programmatos-toy Διαβάστε την απάντηση του Συντονιστικού Νηπιαγωγών για τα ΨΕΜΑΤΑ του υπουργείου. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να οργανωθούμε γιατί αυτοί οι κύριοι στο όνομα των περικοπών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο πόσο μάλλον το ολοήμερο νηπιαγωγείο. Και ναι, σκασίλα τους για τα χιλιάδες παιδιά που αυτά θα επηρεαστούν πρώτα από όλους! Δυστυχώς αν δεν αντιδράσουμε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για την προσχολική αγωγή...
Να δημιουργησουν θεσμο ωρομισθιων νηπιαγωγων με διδακτικο χρονο 20 ωρες την εβδομαδα??αν εχουν τοσο μεγαλη φαντασια και τετοιες τασεις πολιτικης αυτοχειριας.... τοτε μπραβο τους......
ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ α μερος1 το οτι δε δηλωσαμε μειωμενου ωραριου δε σημαινει οτι αυτοι δε στοχευουν εκει2 ο διαχωρισμος σε διδακτικες ωρες και ωρες διαλείμματος κρυβει παγίδες3 απο πότε το διάλειμμα δεν εντασσεται στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και απο ποτε οι νηπιαγωγοι μενουν αμετοχες στα ερεθισματα που προσφερει για μαθηση;(διομαδικες σχεσεις μεταξυ των παιδιων , ψυχοκινητικα παιχνιδια στην αυλη, ενθαρρυνση της παρατηρησης και εξερευνησης φυτικων και ζωικων οργανισμων εντομων κλπ;4 σε τι ειδους ωραριο εντασσουν τελος παντων τις εφημεριες μας κατα τις ωρες του διαλείμματος και βαση ποιας επιστημονικης τεκμηρίωσης;τωρα ειδα οτι βγαινουν 4 διδακτικες ωρες στο 3ωρο 1-4 .ποτε μη λες ποτε...ομως