0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα, παιδιά!Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τη λένε στους δασκάλους, που οι περικοπές αυτές και οι αλλαγές πιο πολύ εμάς έχουν επηρεάσει. Μπαίνουν όλες οι ειδικότητες και κάνουν μαθήματα που κάναμε παραδοσιακά εμείς στις τάξεις μας. Και θα καταντήσει το δημοτικό σαν το γυμνάσιο να μπαινοβγαίνουν εκπαιδευτικοί. Επειδή απλά έχουν κονδύλια να παίρνουν ειδικότητες και οι ειδικότητες κάνουν εικαστικά, ευέλικτη... Λες και εμείς στα παιδαγωγικά τρώγαμε τα νύχια μας και δε διδαχτήκαμε καλλιτεχνικά.Σε λίγο, όπως πάει, οι μαθηματικοί που θα περισσεύουν θα κάνουν μαθηματικά, οι φυσικοί που θα περισσεύουν φυσικά, οι φιλόλογοι γλώσσα στο δημοτικό. Και κομμένες οι προσλήψεις δασκάλων. Παιδιά, έτσι το πάνε.Δάσκαλοι θα πηγαίνουν μόνο στα πιο απομακρυσμένα χωριά, στα πιο μικρά νησιά που δε θα έχει γυμνάσιο-λύκειο κοντά για να διατεθούν οι εκπαιδευτικοί τους.
Δεν είναι κακό να παίρνουν ειδικότητες. Εγώ θα έλεγα πως είναι καλό.Το κακό είναι να ξέρεις ότι σε έπαιρναν επί συναπτά έτη, και ξαφνικά να σε κλωτσούν εκτός προσλήψεων στην ανεργία.Με απλά λόγια, θέλουν ειδικότητες στο ολοήμερο; Να τις πάρουν, αλλά χωρίς να χάνει την πρόσληψή του ο αναπληρωτής που ήταν εντός προσλήψεων τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουν να προσλάβουν ειδικότητες; Να το κάνουν βεβαίως, εγώ είμαι μαζί τους, αλλά ταυτοχρόνως να πάρουν και όλους τους δασκάλους που πήραν τα προηγούμενα έτη. Τόσο απλά. Το πώς, δεν με απασχολεί. Με απασχολεί να μην χάνω τη δουλειά μου. Μια δουλειά με πολλές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα δεν σου είναι εύκολο να ψάξεις για άλλη δουλειά, καθότι θα πρέπει να πεις του αφεντικού σου να σε απολύσει όταν θα σε προσλάβουν ως δάσκαλο. Ποιο αφεντικό θα το δεχτεί αυτό; Κι αν βρεις δουλειά, και διαγραφείς από τους πίνακες αναπληρωτών, στην περίπτωση που θα σου ερχόταν η πρόσληψη χάνεις τους όποιους μήνες προϋπηρεσίας, άρα πέφτεις πολύ περισσότερο στους πίνακες αναπληρωτών, άρα μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες πρόσληψής σου για τα επόμενα έτη.Συνεπώς οφείλουν ηθικώς να προσλαμβάνουν τον κόσμο που έπαιρναν τα προηγούμενα έτη. Αν θέλουν να προσλάβουν κι άλλους (πχ ειδικότητες) ας το κάνουν. Αλλά οτιδήποτε αφορά μη επαναπρόσληψη είναι ανήθικο.
α και κατι αλλο!!!!!! για τους δασκαλους που παιρνουν ωρες ειδικοτητων για να συμπληρωνουν ωραρια, τι εχεις να πεις;;;; ντροπη σας δασκαλοι εαυτουληδες που δουλεψατε μολις πηρατε πτυχιο χωρις να γνωρισετε τι σημαινει ασεπ και ανεργια και λετε ο,τι θελετε. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
αυτα που λες δεν ισχυουν για τους αναπληρωτες ειδικοτητων παρα μονο για τους δασκαλους;;;;;;( για την αναρτηση του sotirιos). εξαλλου δασκαλοι δουλευουν πολλεςςςςςςςς χιλιαδες. ειδικοτητες λιγοι. αντε γιατι κοιταμε μονο τον κ..... μας ( σ.σ. δεν ανηκω στις ειδικοτητες. φιλολογος ειμαι. αλλα να σκεφτομαστε λιγο οταν μιλαμε)
εχω πολλα ακομα να πω