0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όπως έγραψαν και τα παιδιά θεωρώ και εγώ οτι οι πανελλήνιες είναι πιο εύκολος δρόμος. Έγραψες οτι είσαι 20 χρόνων συνεπώς δεν έχουν περάσει χρόνια απο τοτε που είχες δώσει εξετάσεις. Τι μαθήματα είχες δώσει?
Έχεις απόλυτο δίκιο, ο τρόπος με τον οποίο αρκετοί σε διόρθωσαν δεν έχει καμία σχέση με σωστή διδακτική συμπεριφορά απέναντί στο λάθος. Χαίρομαι πάρα πολύ που αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου, γιατί ο μόνος τρόπος να μάθουμε κάτι είναι να αποδεχτούμε ότι δεν το ξέρουμε. Τείνω και εγώ να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, ότι όντως ο ευκολότερος τρόπος να μπεις σε μια παιδαγωγική σχολή είναι οι πανελλήνιες. Ο όγκος της ύλης μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερος, όμως είναι πιο ξεκάθαρα τα θέματα, περισσότερες οι θέσεις και οι βάσεις πλέον πολύ χαμηλές. Επίσης, θα δώσεις πανελλήνιες και έχεις πιθανότητες να μπεις σε όσες σχολές δηλώσεις στο μηχανογραφικό. Με τις κατατακτήριες θα δώσεις για μια μόνο σχολή (εκτός αν θέλεις να δώσεις για παραπάνω, με διαφορετική ύλη όμως). Επίσης, με τις πανελλήνιες έχεις όλα τα πλεονεκτήματα ενός φοιτητή (πάσο, δωρεάν βιβλία, σίτιση, ασφάλιση κλπ) ενώ με τις κατατακτήριες σε κάποιες σχολές αυτές οι παροχές δεν υπάρχουν. Αυτά από μένα.
Απλα με το τωρινο συστημα νομιζω οτι αν παρω μαθηματικα (που ανοιγει τα παιδαγωγικα δημοτικης και προσχολικης αγωγης) θα μου ανοιξει μονο αυτες τις δυο σχολες των παιδαγωγικων ...!Επισης φοβαμαι οτι τα μαθηματικα που εχουν βαλει τωρα στην επιλογη θα ειναι δυσκολα και θυμαμαι καθε χρονο βαζουν δυσκολα θεματα και εγω με την στατιστικη δεν το εχω και πολυ!!!
Ειναι και μια ψυχοφθορα διαδικασια,.........
Θυμίσου το αυτό στο μέλλον.
Καλησπέρα Μαρία!!Κι εγώ είχα προσπαθήσει κάποτε για να μπω με κατατακτήριες σε Παιδαγωγικό Δημοτικής. Ήταν λιγο καλύτεροι καιροί κι έκανα φροντιστήριο στα μαθηματικά. Δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησε και πολύ. Δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσεις στις κατατακτήριες των Παιδαγωγικών τμημάτων γιατί συνήθως δίνουν πολλά άτομα και παίρνουν λίγους.
Θα σου προτείνω τις πανελλήνιες. Το ίδιο έχω πράξει και έχω περάσει παιδαγωγικό μετά από αρκετά χρόνια. Είσαι νέα και μπορείς να διαβάσεις και να καλύψεις τα κενά σου. Οι κατατακτήριες δεν είναι κάτι σίγουρο και νομίζω πως είναι μεγαλύτερο το ρίσκο. Καλό κουράγιο και κυρίως καλό διάβασμα. Ξεκίνα από τώρα. Δεν έδωσα μαθηματικά βέβαια και ομολογώ τα απεχθάνομαι αλλά ίσως με ένα ιδιαίτερο ή φροντιστήριο στο συγκεκριμένο μάθημα θα μπορείς άνετα να τα καταφέρεις.