0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: new_pe06 στις Φεβρουαρίου 11, 2012, 03:28:00 amΣυμφωνώ με την Katerina_s πως το να τα διαβάσουμε εμείς ή η μαθητές μας δεν είναι Listening. Η άποψη αυτή είναι ενδιαφέρουσα, και θα μπορούσαμε να τη συζητήσουμε αρκετά. Δεν αποτελεί πρόθεσή μου να το συζητήσω διεξοδικά εδώ, αλλά θα ήθελα να παραθέσω τα εξής σημεία από τη βιβλιογραφία:α) O Harmer (σ. 134) αντιδιαστέλλει το 'live listening' από την ακρόαση ηχογραφημένων κειμένων, και το χαρακτηρίζει ως μια "πιο δυναμική και συναρπαστική εμπειρία" για τους μαθητές.β) Η Hedge (σ. 247) παραθέτει μια τυπολογία δραστηριοτήτων ακρόασης που περιλαμβάνει μαγνητοσκοπημένο, ηχογραφημένο και 'ζωντανό' υλικό, και αναφέρει τα σχετικά πλεονεκτήματα της κάθε μεθόδου.γ) O Scrivener (σελ. 183-184) αναφέρεται στις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα του 'live listening', στο οποίο συμπεριλαμβάνει την ανάγνωση κειμένων και τη δραματοποίηση διαλόγων. Δεν είναι υποχρεωτικό, βέβαια, να συμφωνεί κανείς με όλα τα επιμέρους σημεία που αναφέρουν οι παραπάνω (κι εγώ προσωπικά έχω αρκετές επιφυλάξεις για το πως μεταφράζονται στην πράξη). Ωστόσο, νομίζω πως είναι χρήσιμο να βλέπουμε το listening με μια ευρύτερη οπτική που δεν περιορίζεται αποκλειστικά την κατανόηση ηχογραφημένων κειμένων.
Συμφωνώ με την Katerina_s πως το να τα διαβάσουμε εμείς ή η μαθητές μας δεν είναι Listening.
Χτές έλαβα email απο την περσινή μου σύμβουλο οτι ηχογραφήθηκαν τα listening των βιβλίων της β' γυμνασίου (προχωρημένοι και αρχάριοι). Για να τα βρείτε πάτε στην πλατφόρμα του ψηφιακού σχολείου http://digitalschool.minedu.gov.gr και ακολουθείτε τη διαδρομή ψηφιακά μαθήματα > Γυμνάσιο >
Παράθεση από: new_pe06 στις Φεβρουαρίου 15, 2012, 02:06:59 pmΧτές έλαβα email απο την περσινή μου σύμβουλο οτι ηχογραφήθηκαν τα listening των βιβλίων της β' γυμνασίου (προχωρημένοι και αρχάριοι). Για να τα βρείτε πάτε στην πλατφόρμα του ψηφιακού σχολείου http://digitalschool.minedu.gov.gr και ακολουθείτε τη διαδρομή ψηφιακά μαθήματα > Γυμνάσιο >
Ζητείται από τους μαθητές η απάντηση σε 4 ερωτήσεις κατανόησης διδαγμένου κειμένου, Α΄ Τάξη 70 -100 λέξεις,