0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το 2013-14 οι φιλόλογοι δεν είχαμε 15 ώρες ενισχυτική αλλά 13 το ανώτερο για όλους. Μην μπερδεύεστε.
johnd τα λες πολύ σωστά. Έτσι είναι ειδικά το 2001 (αν δεν κάνω λάθος) που ξεκίνησε η ενισχυτική σε κάποια σχολεία δεν είχαν καθηγητές και κυριολεκτικά παρακαλούσαν οι υπεύθυνοι.
Τα βύσματα πάντα υπάρχουν, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Πολύ περισσότερο σε μια χώρα όπου κάθε νόμος έχει παραθύρια, πολύ περισσότερο όταν διανύουμε περίοδο τεράστιας ανεργίας και οικονομικής κρίσης. Εχτές μια φιλόλογος μας έλεγε (και εφόσον τα θυμάμαι και σωστά) πως είχαν χώσει μια από κομματικό χώρο μπροστά από αυτήν, ενώ ήταν λίγες θέσεις πίσω της και όταν έκανε ένσταση, λίγες μέρες μετά ανακοίνωσαν συμπληρωματική πρόσκληση αναπληρωτών, με ελάχιστους φιλολόγους, ώστε να προσληφθεί και αυτή και να μην κάνει φασαρία. Αλλά μαζί με αυτήν είχαν πάρει και άλλους 2-3 φιλολόγους ώστε να μην φαίνεται ότι έκαναν ολόκληρες διαδικασίες απλά για να βρουν μια θέση για εκείνη, ώστε να σταματήσει το θέμα με την άλλη. Τώρα οι φιλόλογοι που έτυχε να ευνοηθούν από αυτήν την φασαρία, σίγουρα δεν τους λες βύσματα και σίγουρα δεν λες την προϋπηρεσία που απεκόμισαν ως "αμαρτωλή".Το τσουβάλιασμα ποτέ δεν ήταν σωστό και καλό θα ήταν να μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες ως αμαρτωλούς ή βύσματα. Και εγώ έχω θέμα με αυτούς που απέκτησαν ειδικότητα ειδικής, αλλά δεν μπαίνω στην διαδικασία να πω ότι όλοι είναι πονηροί που πήραν την ειδικότητα πληρώνοντας ή ότι όλοι είναι βύσματα που τους είχαν σφυρίξει από πριν ότι θα ενωθούν οι πίνακες προϋπηρεσίας. Φωνάζω μόνο με τον βαθμό πριμοδότησης της εν λόγω ειδικότητας που ουσιαστικά απαξιώνει το βασικό πτυχίο. Πρόβλημα με τα παιδιά δεν έχω, ίσως μόνο με κάποιες ειρωνικές και αλαζονικές απαντήσεις που έχω δει εδώ μέσα. Δεν θα πρέπει να απλώσουν όμως τις ώρες σε 5ήμερο; Αν κάποιος με 12 ώρες φτιάξει τέσσερα 3ωρα, αφήνοντας μια καθημερινή κενή, θα πάρει 4 ή 5 ένσημα σε μια εβδομάδα;
@johnd πολυ καλα τα λες φιλε μου. η ενισχυτικη μεχρι και το 2011 ηταν μεσω γνωστου και παρακαλετού. απο το 2012 αρχισε να γινεται αξιοκρατικα, μεσω των υποτιθεμενων πινακων των αναπληρωτων με ολα τα χαλια που εχουν...αλλα και παλι και εκει εκαναν τα δικα τους..εσπαγαν τις ωρες
λαθος. το 2010 εγινε με παλαιοτητα πτυχιου. βλ.νομος διαμαντοπουλου.
fiora, και φέτος σε κάποιες διδε(βλέπε Ιωαννίνων) οι φιλόλογοι έχουν 12 και 10 ώρες , όχι 15.Αυτοί παίρνουν 21-22 ένσημα,΄οσες δηλδή είναι οι εργάσιμες μέρες του μήνα.
Σωστή!!το χα ξεχάσει..για μια δεκαετία γινόταν ο κακός χαμός...
αν προσληφθω σε δυεπ παραιτουμαι απο ενισχυτικη?