*

Αποστολέας Θέμα: Άρση Μονιμότητας  (Αναγνώστηκε 218993 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #112 στις: Μαΐου 05, 2010, 05:21:47 pm »
Μην παραπληροφορείτε και μην τρομοκρατείτε τον κόσμο.
Ο Παπακωνσταντίνου αναφέρονταν στους υπαλλήλους των δήμων που θα συγχωνευθούν με τον Καλλικράτη και είπε ότι θα γίνουν μετατάξεις.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα γίνουν μαζικές απολύσεις απάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να γίνουν και δε θα ξεκινήσουν από εκεί.
Εσείς αυτό το βλέπετε σαν σαφές μήνυμα ότι θα γίνουν απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων?
Ειδικά στους κλάδους της Παιδείας και της Υγειάς δεν κινδυνεύει κανένας.
Σταματήστε να σπέρνετε τον πανικό.

Η αλήθεια πονάει, εγώ τα έλεγα και πριν δύο-δυόμισι χρόνια, αλλά με κράζατε τότε και στο τέλος με διέγραψε ο διαχειριστής (έγραφα με άλλο nick τότε). Τα λέγαμε και στο σχολείο, στις παρέες μαζί με άλλους δύο συναδέλφους και μας κράζανε όλοι ...
Ο συνάδελφος Mathematician1977 καλά τα λέει, λοιπόν ...
Υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα...
Δεν καταλαβαίνω τί πάει να πει να μην παραπληροφορούμε και να μην τρομάζουμε τον κόσμο...
Μιλάμε για το κοντινό μέλλον, κύριοι...συνάδελφοί σας είμαστε, όχι μπαμπούλες...προβληματιζόμαστε, δε στρουθοκαμηλίζουμε, ούτε αρκούμαστε σε διαβεβαιώσεις νεόκοπων πολιτικών μαθητευόμενων "μάγων"!! Έχουν χάσει πια, όλη την αξιοπιστία τους!!
Παραπληροφόρηση δεν υφίσταται, διότι δεν έχω πληροφορίες, ποτέ δεν είχα, αλλά πάντα ήξερα να ερμηνεύω καλά την περιρέουσα ατμόσφαιρα!! Δηλώνω τις εκτιμήσεις μου...τα λέω τρία χρόνια τώρα...
Εγώ πίστευα ότι είχα δει μπροστά μου, πριν τρία χρόνια, όλο το έργο, αλλά τώρα διαπιστώνω ότι υπάρχουν και extended bonus σκηνές...Damien, εσύ μπας και έχεις δει το making off?  ;D
Πολλά πράγματα δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά έγιναν όμως...θα γίνουν και άλλα...σιγά-σιγά...Από εδώ και πέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα πλήξει κανείς!!
Επίσης, καλό είναι να μην γράψω εδώ από που βλέπω αυτά που υποστηρίζω, τη συλλογιστική μου δηλαδή, διότι είμαι συνάδελφος...δε θέλω, δε μπορώ να πω...αφήστε το..
Όμως, από μια πρότασή μου παραπάνω , υπονοώ έναν από τους λόγους...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2010, 05:28:20 pm από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:49:18 »

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Μαΐου 05, 2010, 05:28:41 pm »
Και ποιες κατα τη γνωμη σου θα ειναι οι ειδικοτητες που θα αντιμετωπισουν μεγαλυτερο προβλημα?

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Μαΐου 05, 2010, 06:08:54 pm »
Και ποιες κατα τη γνωμη σου θα ειναι οι ειδικοτητες που θα αντιμετωπισουν μεγαλυτερο προβλημα?
Συνάδελφε, να μου επιτρέψεις, αλλά δε θέλω να το προχωρήσω...
Αυτό που λέω ότι θα γίνει, δε μου αρέσει καθόλου όπως καταλαβαίνεις...
Εφόσον ορισμένοι συνάδελφοι λένε ότι κινδυνολογούμε και τρομοκρατούμε, όσοι μιλάμε γι αυτά, εγώ τους σέβομαι και δεν το προχωράω περισσότερο...Δε θέλω επίσης να ακόυνε και τρίτοι, άσχετοι, σε ένα τόσο μεγάλο και ανοικτό forum.
Απλά, εγώ πιστεύοντας αυτά που λέω, προσπαθώ να κάνω το "κουμάντο" μου (και με αντισυμβατικούς τρόπους - ως άλλος πολυμήχανος Οδυσσέας), λαμβάνοντας ως πιθανότατο δεδομένο τη διαμόρφωση συγκεκριμένων τέτοιων μελλοντικών συνθηκών, προκειμένου να μη βρεθώ προ εκπλήξεως την τελευταία στιγμή...Να μη σου πω ότι άργησα κιόλας καθότι το έβλεπα πριν δυόμισι χρόνια, αλλά αρνιόμουν κατά βάθος να το πιστέψω...
Αυτά.-

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Μαΐου 05, 2010, 06:31:26 pm »
Συνάδελφε, να μου επιτρέψεις, αλλά δε θέλω να το προχωρήσω...
Αυτό που λέω ότι θα γίνει, δε μου αρέσει καθόλου όπως καταλαβαίνεις...
Εφόσον ορισμένοι συνάδελφοι λένε ότι κινδυνολογούμε και τρομοκρατούμε, όσοι μιλάμε γι αυτά, εγώ τους σέβομαι και δεν το προχωράω περισσότερο...Δε θέλω επίσης να ακόυνε και τρίτοι, άσχετοι, σε ένα τόσο μεγάλο και ανοικτό forum.
Απλά, εγώ πιστεύοντας αυτά που λέω, προσπαθώ να κάνω το "κουμάντο" μου (και με αντισυμβατικούς τρόπους - ως άλλος πολυμήχανος Οδυσσέας), λαμβάνοντας ως πιθανότατο δεδομένο τη διαμόρφωση συγκεκριμένων τέτοιων μελλοντικών συνθηκών, προκειμένου να μη βρεθώ προ εκπλήξεως την τελευταία στιγμή...Να μη σου πω ότι άργησα κιόλας καθότι το έβλεπα πριν δυόμισι χρόνια, αλλά αρνιόμουν κατά βάθος να το πιστέψω...
Αυτά.-

Συμμεριζομαι την αποψη σου συναδελφε και δεν πιστευω οτι κινδυνολογεις η τρομοκρατεις με μια προβλεψη! Ειμαστε ελευθεροι πολιτες και αυτο σημαινει οτι μπορουμε σε ενα forum να συζηταμε για τις αποψεις μας και επισης απο αυτες που γραφονται εδω να κραταμε και να διαβαζουμε ολα αυτα που θελουμε! Αυτο οτι το δημοσιο τελειωσε το ξεραμε, ολοι μας ακομα και οταν δηλωναμε τη σχολη που θελαμε για να σπουδασουμε και να βρουμε δουλεια σε αυτο!! Μην νοιωθεις λοιπον ασχημα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:49:18 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Μαΐου 05, 2010, 06:57:33 pm »
Η αλήθεια πονάει, εγώ τα έλεγα και πριν δύο-δυόμισι χρόνια, αλλά με κράζατε τότε και στο τέλος με διέγραψε ο διαχειριστής (έγραφα με άλλο nick τότε). Τα λέγαμε και στο σχολείο, στις παρέες μαζί με άλλους δύο συναδέλφους και μας κράζανε όλοι ...
Ο συνάδελφος Mathematician1977 καλά τα λέει, λοιπόν ...
Υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα...
Δεν καταλαβαίνω τί πάει να πει να μην παραπληροφορούμε και να μην τρομάζουμε τον κόσμο...
Μιλάμε για το κοντινό μέλλον, κύριοι...συνάδελφοί σας είμαστε, όχι μπαμπούλες...προβληματιζόμαστε, δε στρουθοκαμηλίζουμε, ούτε αρκούμαστε σε διαβεβαιώσεις νεόκοπων πολιτικών μαθητευόμενων "μάγων"!! Έχουν χάσει πια, όλη την αξιοπιστία τους!!
Παραπληροφόρηση δεν υφίσταται, διότι δεν έχω πληροφορίες, ποτέ δεν είχα, αλλά πάντα ήξερα να ερμηνεύω καλά την περιρέουσα ατμόσφαιρα!! Δηλώνω τις εκτιμήσεις μου...τα λέω τρία χρόνια τώρα...
Εγώ πίστευα ότι είχα δει μπροστά μου, πριν τρία χρόνια, όλο το έργο, αλλά τώρα διαπιστώνω ότι υπάρχουν και extended bonus σκηνές...Damien, εσύ μπας και έχεις δει το making off?  ;D
Πολλά πράγματα δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά έγιναν όμως...θα γίνουν και άλλα...σιγά-σιγά...Από εδώ και πέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα πλήξει κανείς!!
Επίσης, καλό είναι να μην γράψω εδώ από που βλέπω αυτά που υποστηρίζω, τη συλλογιστική μου δηλαδή, διότι είμαι συνάδελφος...δε θέλω, δε μπορώ να πω...αφήστε το..
Όμως, από μια πρότασή μου παραπάνω , υπονοώ έναν από τους λόγους...

Aπο το Σεπτεμβριο που γραφηκα στο forum, πριν δηλαδη τις εκλογες και πριν ακομη ενσκηψει ή μαλλον γινει αντιληπτη η κριση και το πρωτοφαντο μεγεθος της, εγραφα για τις εξαμβλωματικες υπεραριθμιες στην
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Μαΐου 05, 2010, 10:09:57 pm »
Καλό θα ήταν να σκέφτεί κανείς πώς και πού θα μπορούσε να φανεί "χρήσιμος"...
Όπως λένε και οι "φίλοι" μας οι Αμερικάνοι: "The ride is over!"
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2010, 10:47:14 pm από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Μαΐου 05, 2010, 11:33:37 pm »
Σωστα και λογικα ολα αυτα.Θα ηθελα απλως τη γνωμη σας πανω στο εξης: πως θα ξεπερασει το Υπουργειο τον σκοπελο του αφενος να μην θελει, μπορει και να μην χρειαζεται ενδεχομενως να διορισει στην Δευτεροβαθμια και αφετερου να ειναι υποχρεωμενο να το πραξει δεδομενου του γεγονοτος οτι αν προσφυγουν οι διοριστεοι ΑΣΕΠ στη Δικαιοσυνη ειναιν σιγουρο οτι θα δικαιωθουν;

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Μαΐου 06, 2010, 02:56:18 pm »
Σωστα και λογικα ολα αυτα.Θα ηθελα απλως τη γνωμη σας πανω στο εξης: πως θα ξεπερασει το Υπουργειο τον σκοπελο του αφενος να μην θελει, μπορει και να μην χρειαζεται ενδεχομενως να διορισει στην Δευτεροβαθμια και αφετερου να ειναι υποχρεωμενο να το πραξει δεδομενου του γεγονοτος οτι αν προσφυγουν οι διοριστεοι ΑΣΕΠ στη Δικαιοσυνη ειναιν σιγουρο οτι θα δικαιωθουν;
Δικηγόρος δεν είμαι, αν και πολύ θα ήθελα να γύριζα το χρόνο πίσω και να έκανα δεύτερο πτυχίο Νομική, μαζί με το πρώτο θα ήταν "θανατηφόρος" συνδυασμός...που θα με έστελνε αλλού και όχι στην εκπαίδευση...
Τί παπαριές κάθομαι και λέω, ε; Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν ανεμόπτερο... ;D
Επί του θέματος, σε παραπέμπω στους διοριστέους της ΔΕΗ που περιμένουν ακόμα...παρά τις πολλές συνταξιοδοτήσεις της εν λόγω ΔΕΚΟ...
Επίσης να σου θυμίσω ότι πολλές αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων που αφορούν παλιότερες υποθέσεις, δεν έχουν γίνει ακόμα εκτελεστές από τη Δημόσια Διοίκηση.
Προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τους συναδέλφους διοριστέους ΑΣΕΠ, το πολύ-πολύ να περιμένουν αρκετά περισσότερο από αυτό που τους υποσχέθηκαν για να διοριστούν, χωρίς ποτέ να αποζημιωθούν για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει από το θεωρητικό μέχρι τον πρακτικό χρόνο διορισμού τους, ακόμα και αν βγει απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου που θα υποδείκνυε κάτι τέτοιο.
Ειλικρινά, εύχομαι ό,τι καλύτερο.
Να εξελιχθούν τα πράγματα το δυνατόν καλύτερα για τους παραπάνω συναδέλφους!!
Ζωή σε εμάς τους υπολοίπους...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 06, 2010, 03:56:46 pm από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 06, 2010, 02:58:09 pm »
---

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Μαΐου 06, 2010, 07:07:24 pm »
Ο λογος που εκανα την παραπανω ερωτηση ηταν για να εξηγησω γιατι δεν πιστευω πως θα γινουν απολυσεις μονιμων.
Και εξηγουμαι:δεν ειναι επειδη μας αγαπανε.Απλα οταν πρεπει σε 1,2 η 42 χρονια να διορισεις καποιους θες δε θες, δεν γινεται απο την αλλη μερια να απολυσεις.
Κατα τα αλλα, συμφωνω απολυτως. Υπαρχει σχεδιο και πρεπει ολοι να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι απο ολα τα κακως κειμενα σε αυτη τη χωρα  που ηθελαν ξεβρωμισμα, ξεκινησαμε την "καθαρση"απο τους σιχαμερους τεμπεληδες αποσπασμενους καθηγητες..

Αποσυνδεδεμένος Tery

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Μαΐου 06, 2010, 08:46:37 pm »
Ο λογος που εκανα την παραπανω ερωτηση ηταν για να εξηγησω γιατι δεν πιστευω πως θα γινουν απολυσεις μονιμων.
Και εξηγουμαι:δεν ειναι επειδη μας αγαπανε.Απλα οταν πρεπει σε 1,2 η 42 χρονια να διορισεις καποιους θες δε θες, δεν γινεται απο την αλλη μερια να απολυσεις.
Κατα τα αλλα, συμφωνω απολυτως. Υπαρχει σχεδιο και πρεπει ολοι να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι απο ολα τα κακως κειμενα σε αυτη τη χωρα  που ηθελαν ξεβρωμισμα, ξεκινησαμε την "καθαρση"απο τους σιχαμερους τεμπεληδες αποσπασμενους καθηγητες..

Δεν είναι όλοι οι αποσπασμένοι τεμπέληδες, γι αυτό ας μη γενικεύουμε. Έχω φίλους εκπαιδευτικούς αποσπασμένους στο παιδαγωγικό ινστιτούτο, και σας πληροφορώ ότι δεν έχουν ούτε το προνομιακό ωράριο εργασίας, ούτε τις προνομιακές διακοπές των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Συμφωνώ ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών, για τον ίδιο λόγο που δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο χώρο των γιατρών.
Αυτά...

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Μαΐου 06, 2010, 08:49:12 pm »

Δεν είναι όλοι οι αποσπασμένοι τεμπέληδες, γι αυτό ας μη γενικεύουμε. Έχω φίλους εκπαιδευτικούς αποσπασμένους στο παιδαγωγικό ινστιτούτο, και σας πληροφορώ ότι δεν έχουν ούτε το προνομιακό ωράριο εργασίας, ούτε τις προνομιακές διακοπές των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Συμφωνώ ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών, για τον ίδιο λόγο που δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο χώρο των γιατρών.
Αυτά...

γιατί άνοιξε αυτό το θέμα;;
το βλέπει κάποιος και τρομοκρατείται!
είναι δυνατόν να απολύσουν μόνιμους εκπαιδευτικούς;;
να μην πάρουν καινούργιους ναι!
αλλά να απολύσουν;;
εντάξει, τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά δεν χρειάζεται να σπείρουμε το πανικό ή να δημιουργούμε εντυπώσεις.

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Μαΐου 06, 2010, 10:03:09 pm »

Σε σχεση με το θεμα της απολυσης μονιμων εκπαιδευτικων εξαιτιας της κρισης, εχω σχηματισει την εξης αποψη.

Εκτιμω ότι απολυσεις μονιμων εκπαιδευτικων δεν θα γινουν. Θα πρεπει να συντελεστουν σημεια και τερατα και να λαβουν χωρα προωθημενα σεναρια συμεθελης κοινωνικης αναδιαρθρωσης (κατά τη νεοφιλελευθερη ρητορικη) ή ισοπεδωτικης αποδιαρθρωσης (κατά την κεντροαριστερη, ουμανιστικη θεωρηση) για να φθασει η κατασταση σ’ αυτό το οριακο και υπερβατικο για τα αντανακλαστικα της νεοελληνικης κοινωνιας σημειο - πιθανοτερον δε να εχει κυρηξει η χωρα σταση πληρωμων, πριν διαβουμε το συγκεκριμενο Ρουβικωνα.

Ωστοσο, είναι βεβαιον ότι θα σημειωθουν εκτενεις απολυσεις δημοσιων υπαλληλων σε ολο το φασμα του δημοσιου τομεα, ευρυ και στενου, οι οποιες θα αναπτυχθουν οριζοντιως και καθετως:

Οριζοντιως, οι απολυσεις θα γινουν αδιακριτως, δια της μη ανανεωσης των συμβασεων εργου και ορισμενου χρονου, και τη λυση των συμβασεων αοριστου χρονου, οι τελευταιες κατά περιπτωση, σε ολη την εκταση του δημοσιου τομεα.

Καθετως, δια της καταργησης και συγχωνευσης φορεων, οργανισμων, υπηρεσιων και επιχειρησεων του Δημοσιου, οπου περαν της λυσης των εργασιακων συμβασεων ιδιωτικου δικαιου, οι οποιες φυσικα δεν απολαυουν της συνταγματικης προστασιας της μονιμοτητας, θα τεθει το δίλημμα της απολυσης ή μεταταξης του μονιμου, τακτικου προσωπικου. Κατά πασα πιθανοτητα οι μονιμοι (και ορισμενοι ΙΔΑΧ) θα μεταταχθουν σε άλλες υπηρεσιες που θα παρουσιασουν κενες οργανικες θεσεις, λογω της μαζικης απολυσης των συμβασιουχων και των αθροων συνταξιοδοτησεων.

Τωρα, ως προς τη δημοσια εκπαιδευση.

Θεωρω ότι οι διορισμοι α) θα παυσουν σε συγκεκριμενες ειδικοτητες, ενω β) σε άλλες θα διενεργουνται με το σταγονομετρο ή γ) σε αντιστοιχια με τις πραγματικες, υφισταμενες αναγκες (οι υπερτροφικες ειδικοτητες χαμηλης απορροφησης τις οποιες υποννοει ο boldboy ειναι γνωστες). Υπαρχει βεβαια και το ενδεχομενο δ) να επιβληθει υποχρεωτικη αναστολη διορισμων σε ολες τις ειδικοτητες για 2 ή 3 ετη, αλλα, εντουτοις, οι μαζικες συνταξιοδοτησεις των παλαιων καθηγητων που κλιμακωνονται το τελευταιο διαστημα, λογω της επερχομενης, αντεργατικης ασφαλιστικης μεταρρυθμισης, θα καταστησουν αναγκαιο το διορισμο ορισμενου αριθμου εκπαιδευτικων. Επισης, δεν πρεπει να λησμονηθει και ο γυναικοκρατουμενος χαρακτηρας της δημοσιας εκπαιδευσης, με ότι συνεπαγεται αυτό για το διογκουμενο φαινομενο της χρησης μακροχρονιων αδειων, που προκαλει εκτεταμενα λειτουργικα κενα στα σχολεια της χωρας. Τουτου δοθεντος, οι υπεραριθμιες αξιοποιουνται εν πολλοις στην ικανοποιηση των λειτουργικων αναγκων, με αποτελεσμα να μην τιθεται πιεστικα το ζητημα της συρρικνωσης του πλεοναζοντος προσωπικου.  

Ας υποτεθει, ωστοσο, ότι φθανουμε στο οριακο εκεινο σημειο οπου οι αδηριτες, αντικειμενικες οικονομικες συνθηκες (ας θεωρησουμε ότι υφισταται αυτος ο απροσωπος, φορμαλιστικος οικονομισμος)  υπαγορευουν απολυσεις μονιμων εκπαιδευτικων.

Ποια θα είναι τα κριτηρια προσδιορισμου των υπο απολυση εκπαιδευτικων; Ενα απλο και προχειρο σχεδιασμα:

1. Υπεραριθμιες.

Τυπικα αποτελει ορθολογιστικο κριτηριο, επι της ουσιας όχι. Αυτό διοτι πολύ απλα, θα καταγραφουν ευρειας κλιμακας περιπτωσεις εκπαιδευτικων που μετα από 5 – 10 χρονια υπηρεσιας θα μετατεθουν (ή εχουν μετατεθει) στις περιοχες της προτιμησης τους και θα τεθουν στη διαθεση του ΠΥΣΔΕ, χαρακτηριζομενοι ως υπεραριθμοι, ενώ νεοτεροι συναδελφοι τους, με μολις 2 – 3 ετη υπηρεσιας, θα κατεχουν οργανικη θεση και θα εμφανιζονται ως κατοχυρωμενοι και απαραιτητοι. Θα ηταν ανορθοδοξη, παραλογη και παντελως αδικη μια συλλογιστικη που οριζει την απολυση της πρωτης ομαδας εργαζομενων και τη διατηρηση της δευτερης στις θεσεις εργασιας της.  

2. Τυπος διορισμου

Προτασσονται οι διορισμενοι μεσω ΑΣΕΠ και απολυονται οι διορισμενοι μεσω προυπηρεσιας και κοινωνικων κριτηριων. Δεν χρηζει σοβαρης αξιολογησης για ευνοητους λογους.

3. Ετη υπηρεσιας

Συνιστα το πλεον συχνο, ευκολως εφαρμοσιμο και συμβατικα αποδεκτο ως δικαιο, κριτηριο υπηρεσιακης διαφοροποιησης των εργαζομενων στο δημοσιο τομεα συνολικα. Θα μπορουσαν λοιπον οι απολυσεις του πλεοναζοντος προσωπικου να αποφασιζονται βασει ημερομηνιας ΦΕΚ διορισμου. Σημειωτεον πως η παλαιοτητα πτυχιου αποτελεσε το μοναδικο κριτηριο προσληψης  των εκπαιδευτικων στην ΠΔΣ, υπο τις ασφυκτικες χρονικες συνθηκες του τρεχοντος ετος. Παρ’ όλα αυτά, και παλι θα προκληθουν ανισορροπιες στη διαχειριση του προσωπικου, αφου οι υπηρεσιακως νεοι εκπαιδευτικοι που διοριστηκαν πχ τα τελευταια 3-4 ετη εχουν εν μερει διαχυθει σε όλα τα ΠΥΣΔΕ της επικρατειας και τυχον απολυση τους μπορει να επιφερει δυσλειτουργιες, αφου ορισμενοι θα κατεχουν οργανικες θεσεις ή η ειδικοτητα τους δεν θα κρινεται υπεραριθμη στο εκαστοτε ΠΥΣΔΕ, ουτως ώστε να αντικατασταθουν από αλλους υπεραριθμους, πλην υπηρεσιακα παλαιοτερους, ανηκοντες οργανικα στο ιδιο ΠΥΣΔΕ, εκπαιδευτικους. Επισης, σε ένα τετοιο ενδεχομενο θα επρεπε να προγραμματιστει υποχρεωτικη μετακινηση εκπαιδευτικων, για να ισορροπησει η διαφορα πλεονασματος στην αναλογικη σχεση νεων και παλαιων εκπαιδευτικων, μεταξυ περιφερειακων και κεντρικων ΠΥΣΔΕ. Συνεπως ουτε το κριτηριο αυτό χαρακτηριζεται δικαιο και εφαρμοστεο.

4. Ειδικοτητα

Αποτυπωνονται σαφως και επακριβως τα αριθμητικα μεγεθη του προσωπικου και καταγραφονται τα πλεονασματα των ειδικοτητων σε πανελλαδικη κλιμακα. Δρομολογουνται απολυσεις προσωπικου των πλεοναζοντων ειδικοτητων με αποκλειστικο γνωμονα το χρονο προυπηρεσιας και αποφασιζονται αναγκαστικες μετακινησεις για την εξισορροπηση του συστηματος.

5. Συνδυασμος ορισμενων εκ των προαναφερθεντων κριτηριων, στο προτυπο της ρυθμισης της οργανικης υπεραριθμιας ανα σχολικη μοναδα. Ητοι, καταγραφονται τα  πλεονασματα κατά ειδικοτητα ανα ΠΥΣΔΕ και αποφασιζεται η απολυση οσων διοριστηκαν ή μετατεθηκαν τελευταιοι στις περιοχες μεταθεσης της αρμοδιοτητας του εκαστοτε ΠΥΣΔΕ. Ή εναλλακτικα, η απολυση γινεται με γνωμονα το ΦΕΚ διορισμου των υπεραριθμων. Φυσικα, και αυτή η συλλογιστικη προσκρουει στη μη αναγωγιμη και πολυμεταβλητη διαφορα της σχετικοτατης αναλογιας παλαιων και νεων εκπαιδευτικων ανα ΠΥΣΔΕ.

Εν γενει, οι προαναφερομενες διαδικασιες κρινονται αναποτελεσματικες, ανισες και αδικες, αν και σε διαφορετικο βαθμο η καθεμια, ακριβως διοτι το συστημα της δημοσιας εκπαιδευσης δεν διαρθρωνεται στην προοπτικη μαζικων απολυσεων και ευελικτης ή ελαστικης διαχειρισης του προσωπικου, η οποια συνιστα ειδοποιο διαφορα και βασικη παραμετρο της αξιοποιησης και της διαχειρισης των ανθρωπινων πορων του ιδιωτικου τομεα.

Επαναλαμβανω, ωστοσο, την πεποιθηση μου ότι απολυσεις δεν προκειται να υπαρξουν στη δημοσια εκπαιδευση. Το συστημα θα επανελθει σε ισορροπια βαθμηδον, μεσω της εκλογικευσης της εισροης των νεοδιοριζομενων σε συναρτηση με τις εκροες των συνταξιοδοτουμενων.    

P.S. Φυσικα εκφραζω απλως μια εκτιμηση, καθοσον οι μεταστροφες της τυχης ειναι απροβλεπτες...O Fortuna velut luna statu variabilis.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2010, 10:41:44 pm από Damien »
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Μαΐου 06, 2010, 10:08:54 pm »

Αυτά...

Εννοειται οτι το σιχαμεροι αποσπασμενοι τεμπεληδες ηταν ειρωνικο.
Νομιζω ηταν ολοφανερο απο το συνολο του μηνυματος μου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182571
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)