PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
(Συντονιστές:
IoannisDr
,
MARKOS
,
victor123
,
Stelios
)
ασεπ η προυπηρεσια;
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ασεπ η προυπηρεσια; (Αναγνώστηκε 3472 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
edipmet
Έμπειρο μέλος
ασεπ η προυπηρεσια;
«
στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 09:49:55 am »
Tweet
αγαπητοι φιλοι ποια ειναι η γνωμη σας; Αν υποθετικα καποιος δεν εχει το χρονο κ να διαβαζει για τον καθε ασεπ χρονια παρα χρονια και να τρεχει ωρομισθιος ποια ειναι η πιο συμφερουσα επιλογη; Να μαζευει προυπηρεσια; Η να τα παιζει ολα για ολα με τον ασεπ μηπως κ δει ασπρη μερα;Γνωριζω φυσικα οτι κ τα δυο συνδιαστικα ειναι το καλυτερο.Εδω μιλαμε για επιλογες ζωης :)δεν ειναι να παιζεις μαυτα τα πραγματα...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: ασεπ η προυπηρεσια;
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 11:25:09 »
demiss
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #1 στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 09:57:25 am »
Άμα δουλέψεις θα πάρεις σίγουρα μόρια. Άμα διαβάσεις δεν είναι σίγουρο οτι θα περάσεις. Κατά τη γνώμη μου το να μαζεύεις προυπηρεσία είναι καλύτερο αλλά χρονοβόρο...
Καταγράφηκε
edipmet
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 10:08:45 am »
Ευχαριστω.Προς τα κει εκλινα κ γω.Απο οτι κταλαβαινω η μια περιπτωση ειναι σαν το "φασουλι φασουλι γεμιζει το σακουλι" ενω η αλλη ειναι σαν το τζακποτ
Καταγράφηκε
kellykou
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #3 στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 11:57:54 am »
Μη ξεχνας οτι μαζι με τα μορια που θα μαζευεις θα αποκτας και πολυτιμη εξοικειωση με το αντικειμενο, θα το μελετας, θα προετοιμαζεσαι, θα αποκτας εμπειρια που και αυτα θα σου φανουν χρησιμα αν αποφασισεις να δωσεις και ΑΣΕΠ. Πιστεψε με πιο πολλα σου μενουν αν διδασκεις το αντικειμενο παρα αν το διαβαζεις απλώς.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 11:25:09 »
edipmet
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #4 στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 12:10:09 pm »
kelykou εξοικιωση μετο αντικειμενο εχω μια 15ετια και μαλιστα πετυχημενη αλλα ουδεις το αναγνωριζει σαν προυπηρεσια στο δημοσιο.Αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια.Ουσιαστικα ειμαι στην ιδια μοιρα με καποια που τελειωσε τωρα, με τη διαφορα οτι εκεινη εχει πιο φρεσκες τις νεες αντιληψεις και πειραματισμους στον κλαδο μας. Και το λεω πειραματισμους γιατι αποσα διαβασα καποιες καινοτομες ιδεες που μας ζητουν στον ασεπ να εφαρμοσουμε ,βλεπε project ,διαθεματκοτητα κλπ δεν εφαρμοζονται ουτε καν τα γνωριζουν καποιοι καθηγητες στο δημοσιο.Και αυτο το ξερω απο τους ιδιους τους μαθητες μου.Αλλα γιαυτα ισως πρεπει να ανοιξουμε νεο θεμα.
Καταγράφηκε
vag_fys
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #5 στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 12:20:38 pm »
Και εγώ την προυπηρεσία διάλεξα κι ας αργήσει ο διορισμός.
Με 2 παιδιά και τρέξιμο όλη μέρα για ιδιαίτερα δεν γίνεται να δώσει κάποιος με αξιώσεις εξετάσεις στον ΑΣΕΠ.
Άλλο να είσαι 25 να μένεις με τους γονείς σου και όταν ξυπνάς για διάβασμα να σε περιμένει το πρωινό σου και να μην περιμένει κανείς από σένα τίποτα.
Έτσι έχω πτυχίο εδώ και 12 χρόνια και εδώ και 6 χρόνια κάνω Π.Δ.Σ.
Πέρσι πήγα για πρώτη φορά ωρομίσθιος το πρωί. Το ίδιο περιμένω και φέτος. Σε 2 χρόνια, στα 39 μου περιμένω να γίνω μόνιμος. Αν ήμουνα 25 χρονών τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα θυσίαζα ένα χρόνο από την δουλειά μου και θα έδινα ΑΣΕΠ με αξιώσεις.
Εγώ προτείνω ΑΣΕΠ σε όσους είναι κάτω από 27 χρονών.
Πάνω από 27 (και ειδικά για παντρεμένους με παιδιά) προτείνω προυπηρεσία την οποία βέβαια λίγο πρέπει να την κυνηγάνε όλοι.
Καταγράφηκε
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.
kellykou
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #6 στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 12:34:27 pm »
καλη μου mel, εχω πτυχιο απο το 96 και 14 χρονια σε φροντιστηριο με ενσημα. Ταυτοχρονα πηρα και δευτερο πτυχιο και εκανα και ενα μεταπτυχιακο. Με τον ΑΣΕΠ ακομη δεν τα εχω καταφερει. Οπως λες και εσυ φαινεται πραγματα που εμεις τα δουλευουμε χρονια (projects, διαθεματικοτητα, διαδραστικη διδασκαλια, χρηση νεων τεχνολογιων κ.λ.π.) δεν φαινεται να μας εχουν βοηθησει γαι το πολυποθητο διορισμο. Καταλαβαινω το παραπονο σου που ειναι και δικο μου και χιλιαδων αλλων της γενιας μας που καθονται στις εξετασεις του ΑΣΕΠ μαζι με τους μαθητες μας που τους βγαλαμε επιστημονες. Εγω στην αρχη ντρεπομουν και ενιωθα απαξιωση για τον εαυτο μου. Τωρα ομως ειμαι περηφανη και ελπιζω οι μαθητες μου να με ξεπερασουν και θα χαιρομαι που εβαλα και εγω ενα λιθαρακι στην προοδο τους. Mel εσυ και εγω και άλλοι σαν και εμας εχουμε προσφερει και πρεπει να ειμαστε περηφανοι. Διαπαιδαγωγουμε ψυχες δινοντας τη δικη μας. Οτι κανουμε καθε μερα mel ειναι χρησιμο και για μας και για τους άλλους. Ασχολουμαστε με παιδια και αν το κανουμε με συνειδηση γινομαστε και καλυτεροι εκπαιδευτικοι και καλυτεροι άνθρωποι. Ωρες ωρες υπαρχει σε ολους μας μια απογοητευση για τον τροπο που απαξιωνουν τις σπουδες μας και την προσφορα μας. Ομως δεν πρεπει να μας παιρνει απο κατω. Οι χαρες που κανουμε με τους μαθητες μας οταν περνουν την ταξη, παιρνουν καλους βαθμους , μπαινουν στο πανεπιστημιο και προοδευουν, εμενα τουλαχιστον μου προσφερει καποια ανακουφιση οτι εχω κατι προσφερει. Και οταν βλεπω μαθητες μου δεκαετιας να με σταματουν στο δρομο και να με αγκαλιαζουν με αγαπη για μενα ειναι ολα τα λεφτα. Και για τα υπολοιπα εξακολουθω να το παλευω. Θελω να βλεπω τη ζωη με αισιοδοξια. Δηλαδη παλευω με αυτα που εχω και αγωνιζομαι για κατι καλυτερο. Σου ευχομαι mel να μη χανεις το θαρρος σου και να το παλευεις. Δυστυχως η γενια μας τραβηξε το μεγαλυτερο ζορι του ΑΣΕΠ γιατι δεν ειχαμε προετοιμαστει για κατι τετοιο. Δεν πηραμε ομως τη ζωη μας λαθος γιατι κανουμε αυτο που αγαπάμε πραγματικα. Ετσι δεν ειναι?
Καταγράφηκε
pagona
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #7 στις:
Σεπτεμβρίου 25, 2007, 02:37:06 pm »
Εγώ πάλι προτείνω και τον ΑΣΕΠ! Έδωσα εξετάσεις τρείς φορές, ήμουν και τις τρείς στους επιτυχόντες, δεν είχα κάνει ποτέ αίτηση για αναπληρώτρια, έκανα μόνο φέτος, και τα μόριά που έχω αυτή την στιγμή θα μου έπαιρνε χρονια να τα μαζέψω!
Έδωσα την τελευταία φορά, ενώ δούλευα 10ωρα στον ιδιωτικό τομέα, και με ένα μικρό παιδί (2 ετών τότε) πάνω στα ντουζένια του, που ήθελε να με βλέπει! Αφιέρωσα μόλις 3 μηνες στο διάβασμα, κι όχι τίποτε τραγικό! Τα έδωσα όλα λίγες μέρες το καλοκαίρι στην άδεια (δηλαδή ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΔΕΙΑ στην ουσία...) όταν όλη η οικογένεια κοιμόταν εγώ διάβαζα...αυτή ήταν η θυσία μου μόνο! Το ίδιο έκανα και στους άλλους δύο διαγωνισμούς!
Τελικά τα μόρια των δύο τελευταίων διαγωνισμών δεν πήγαν χαμένα, και για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα το κουράγιο, και την ψυχική δύναμη να κυνηγάω απο πίσω τον διορισμό ως ωρομίσθια ή αναπληρώτρια, και κυρίως Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! Τα λεφτά που έπαιρνα (και παίρνω) στον ιδιωτικό τομέα πληρώνουν τους λογαριασμούς μου, κι έχοντας ακούσει πώς πληρώνονται οι ωρομίσθιοι αλλά και οι αναπληρωτές που δεν συμπληρώνουν ώρες, έχω να προτείνω ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ για όσους δεν έχουν λεφτά στην άκρη, και χρόνο να τρέχουν σε ψυχίατρους!
Ειλικρινά, αν δεν ήταν λίγο καλύτερα τα οικονομικά μου αυτή την στιγμή, ούτε φέτος θα έκανα αίτηση γι'αναπληρώτρια..
Καταγράφηκε
edipmet
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #8 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 11:25:20 am »
αγαπητη kellykou εχεις απολυτο δικιο.Και ηθικη ικανοποιηση και αυτοπεποιθηση και πολυ μεγαλυτερες οικονομικες απολαβες μου εχει χαρισει η εργασια μου σον ιδιωτικο τομεα.Αλλωστε αυτος ειναι και ο λογος που διαλεξα να μεινω τοσα χρονια γιατι πρεπει εδω να σου πω οτι το διορισμο τον ειχα στο πιατο οσο ισχυε η επετηριδα ( ειρωνια ετσι;βρεθηκα σε ενα σταυροδρομι και διαλεξα να μην παω προς το δημοσιο τοτε).Δεν το μετανιωσα παροτι τα πραγματα ειναι αρκετα δυσκολα τωρα για να διοριστεις.Το μονο μου παραπονο ειναι οτι αυτη η προυπηρεσια δεν φαινεται πουθενα.Θα μπορουσα να ειμαι στον οτε η στη δεη να κανω τελειως αλλα πραγματα συμφωνα με τα μορια που παιρνω (0).Καποτε θα πρεπει να διααχωριστει αυτο.Στο κατω κατω, τις αδειες επαγγελματος το υπουργειο παιδειας μας τις δινει και μας ζητα να τις ανανεωσουμε καθε χρονο.Ειμαστε μεσα στις ταξεις τοσα χρονια,δεν ειναι κατι που μπορουν να το αμφισβητησουν.
Καταγράφηκε
kellykou
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #9 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 11:37:37 am »
Εχεις δικιο mel, ειναι κριμα να μην αναγνωριζεται η προυπηρεσια μας στον ιδιωτικο τομεα αν μπουμε στο δημοσιο. Δεν το κανουν για να μην ανεβαινουμε στο μισθολογιο. Απο παντου πανε να γλιτωσουν λεφτα. Το μονο θετικο ειναι οτι αν μπουμε στο δημοσιο δε χανονται τα ενσημα μας για τη συνταξη συμφωνα με το νομο της διαδοχικης ασφαλισης. Αλλά με τις αλλαγες που ερχονται στο ασφαλιστικο, ξερουμε αν θα εξακολουθει να ισχυει και αυτο?
Καταγράφηκε
edipmet
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #10 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 12:22:43 pm »
δε μπορει να γινει κατι τετοιο kellykou με τιποτα.Υπαρχει τοσος κοσμος που μετακινειται απο ταμειο σε ταμειο .Αυτο μας ελειπε τωρα
Καταγράφηκε
mathstavros
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #11 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 01:19:00 pm »
Όσον αφορά το τελευταίο για την διαδοχική ασφάλιση κανείς δεν πρεπει να αισθάνεται σίγουρος. Ασεπ ή προυπηρεσία;ένα ερώτημα που χριζει πολλων απαντήσεων.γενικά συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, ότι δηλαδή είναι πιο εύκολο για τους νέους να δίνουν ασεπ λογω συνθηκών.πιστεύω ομως οτι ανεξάρτητα απο την ηλικία του καθενός πρέπει να το παλεύει μέσω ΑΣΕΠ.με την ΠΔΣ τα μορια που συγκεντρώνονται από χρονιά σε χρονιά είναι πολύ λίγα.πιστεύω ότι το κομβικό σημείο για να πει κάποιος οτι δεν δίνω σε άλλον ΑΣΕΠ είναι μέχρι να κληθεί αναπληρωτής για πρώτη φορά(φυσικά τα οσα λέω εδώ δεν αφορούν τους δασκάλους).με τα μόρια που θα συγκεντρώσει κάποιος σαν αναπληρωτής θα μπορέσει να διοριστεί απο τον ενιαίο πίνακα.με μόρια μόνο από ΠΔΣ κατόρθωσαν να διοριστούν τα.....βίσματα που δούλεψαν από την αρχή του θεσμού με πολλές ωρες εβδομαδιαία.τώρα όπως γνωρίζεται γίνεται σφαγή για το δίωρο για το οποίο παρακαλάς ακόμη και τον.... θυρωρό της
Καταγράφηκε
kellykou
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #12 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 02:04:07 pm »
Για την πδσ εχεις δικιο. Εγω επειτα απο 4 χρονια εχω 2,84 μορια. Αρα για να παω ωρομισθια μονο απο αυτο πρεπει να περιμενω περιπου...30 χρονια. Αν δωσω ΑΣΕΠ και ανεβω λιγο στον πινακα αναπληρωτων μπορει να με παρουν ωρομισθια και μετα ισως αναπληρωτρια. Το προβλημα ειναι το εξης. Αν δουλευω αναπληρωτρια και δεν περασω ΑΣΕΠ για να ανεβαινω υπαρχει η πιθανοτητα τα παιδια που θα εχουν περασει να με καλυψουν και να μη ξαναπαω αναπληρωτρια για να μαζεψω προυπηρεσια. Δηλαδη υπαρχουν ατομα που εχουν δουλεψει αναπληρωτες και επειδη δεν τα καταφεραν με τον ΑΣΕΠ δεν φτανουν τα μορια τους για να τους ξαναπαρουν. Πρεπει συνεχως να δινεις ΑΣΕΠ για να κρατιεσαι καπως σε καλη θεση στον πινακα των αναπληρωτων. Νομιζω δηλαδη οτι τελικα πρεπει να δινεις και ΑΣΕΠ να αποκτας και προυπηρεσια για να εισαι παντα ψηλα στον πινακα των αναπληρωτων μεχρι να συγκεντρωσεις την προυπηρεσια και να διοριστεις με το 40% (απο καθαρη προυπηρεσια)
Καταγράφηκε
imak
Πλήρες μέλος
Φύλο:
των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
«
Απάντηση #13 στις:
Σεπτεμβρίου 27, 2007, 02:24:48 pm »
Έτσι είναι kellykou. Είδα στον εναιίο αναπληρωτών πολλούς συναδέλφους που είχαν προσληφθεί πέρυσι με την πρώτη φάση αναπλρωτών να βρίσκονται πολύ πίσω (απο 1200η έως και 2100η θέση).Πολλοί συνάδελφοι ακόμα, πολύ πριν δώσουμε ΑΣΕΠ, δεν "κατέβηκαν" στον διαγωνισμό με ισχυρά πίστη οτι τα 18 ή 19 μόρια που είχαν θα τους εξασφάλιζαν τη σίγουρη αναπλήρωση.....Αυτοί , λοιπόν , κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του 40% του χρόνου καθώς η βάση εφέτος ήταν 22,5 μόρια περίπου.Που θα τα βρούν λοιπόν τα 4 μόρια με τις 2 ώρες ΠΔΣ ;
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
(Συντονιστές: